De Prinses Marijkeschool is een prachtige school in het groen. We hebben buitendagen voor alle groepen en beschikken over een LEGO studio. Onze passie is goed onderwijs geven. Onze lijfspreuk is:  "Wij hebben oog voor elkaar"

Weersverwachting
Nijverdal
Meer weer in Nijverdal

Van harte welkom op onze site

Hartelijk welkom op de  website van de Prinses Marijkeschool. We hopen dat u onze site overzichtelijk vindt.
We hopen dat u ons vaak op onze site zult bezoeken. Mocht u opmerkingen of vragen hebben, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar info@marijke-ikt.nl.  U helpt ons dan om onze website verder vorm en inhoud te geven. Het team van de Prinses Marijkeschool wenst u heel veel plezier toe bij het bezoek aan onze site.

Welkom in groep 3

Op maandag en dinsdag vindt u juf Henriëtte voor de klas. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Marloes er.

Leuk dat u onze klas komt bekijken! Deze gezellige klas van 27 kinderen heet u welkom op onze groepspagina. De informatie die u hier leest is algemene informatie over onze groep. Via de app Klasbord zijn alle ouders van deze groep uitgenodigd om onze klas te volgen. Via die app worden de ouders op de hoogte gehouden van de dingen die we doen, zien ze foto's van activiteiten en geven de juffen informatie door.

In groep 3 ziet elke dag er ongeveer gelijk uit. We beginnen elke ochtend met lezen, herhalen van de woorden en letters die we al kunnen. Dit kunnen we zelf. Daarna hebben we godsdienst. Juf vertelt 2 keer in de week een verhaal uit de bijbel. We volgen daarbij Kind op Maandag. Ook zingen we liedjes die daar goed bij passen of maken er een werkje over. Vervolgens is schrijven aan de beurt. We leren hoe we de nieuw geleerde letters moeten schrijven. Dat lukt best goed! Dan gaan we verder met Veilig Leren Lezen. Dat is onze methode voor lezen, spellen, woordenschat en begrijpend lezen. Tussen al dat harde werken door mogen we steeds even ontspannen met een spelletje, dansje, liedje of iets anders. Gelukkig, want daarna kunnen we weer goed ons best doen. Na de pauze gaan we rekenen met de methode Wereld in Getallen. We hebben nog geen schriften of boeken, maar werkboeken. Daar staat alles in. Daar kunnen we direct de antwoorden kleuren of invullen. Dat is handig! Bij Veilig leren lezen is dat ook zo. Juf gaat eerst uitleg geven met het digibord. Daarna kunnen we zelf aan de slag. We beginnen met stil werken. Ons blokje ligt dan op rood. We mogen het vraagteken leggen als we een vraag hebben voor juf. We kunnen dan heel rustig werken. Meer aan het eind van de les mag het blokje op groen. Als het nodig is kunnen we dan fluisterend in ons groepje om hulp vragen. Daarnaast hebben we ook vakken als Engels, muziek, Leefstijl, tekenen, handvaardigheid en techniek. Natuurlijk sporten we ook. We hebben gymnastiek op donderdag en na de kerstvakantie doen we vijf weken mee aan Swim to Play. Als het even kan spelen we ook nog lekker buiten of met het speelgoed in de klas.

We hopen dat u zo goed weet hoe het gaat in groep 3. Bedankt voor uw bezoek en wie weet tot ziens!

Veilig en Vlot

Hieronder staan de Veilig en Vlot oefenwoorden verdeeld over de verschillende kernen.

Kern 1

Kern 2

Kern 3

Kern 4 

Kern 5

Kern 6

Kern 7

Kern 8

Kern 9 

Kern 10

Kern 11

Kern 12