De Prinses Marijkeschool is een prachtige school in het groen. We hebben buitendagen voor alle groepen en beschikken over een LEGO studio. Onze passie is goed onderwijs geven. Onze lijfspreuk is:  "Wij hebben oog voor elkaar"

Weersverwachting
Nijverdal
Meer weer in Nijverdal

Van harte welkom op onze site

Hartelijk welkom op de  website van de Prinses Marijkeschool. We hopen dat u onze site overzichtelijk vindt.
We hopen dat u ons vaak op onze site zult bezoeken. Mocht u opmerkingen of vragen hebben, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar info@marijke-ikt.nl.  U helpt ons dan om onze website verder vorm en inhoud te geven. Het team van de Prinses Marijkeschool wenst u heel veel plezier toe bij het bezoek aan onze site.

Groep 6

Welkom in groep 6

Hieronder vind je wat algemene informatie over groep 6.

Groep 6 is een gezellige klas.

Via de app Klasbord houden we onze ouders en verzorgers op de hoogte van het laatste nieuws in onze klas. We hebben daarvoor gekozen om onze ouders/ verzorgers snel van informatie te kunnen voorzien.

De hele week staat juf Dieneke voor de groep.

In groep 6 besteden we naast rekenen (Wereld in Getallen), taal (Staal) en lezen (Estafette) ook aandacht aan Engels (Take it Easy), begrijpend lezen (Leeslink), studievaardigheid (Blits), aardrijkskunde (Hier&Daar), geschiedenis (Brandaan), natuuronderwijs (Leefwereld), muziek (Moet je doen), tekenen, handvaardigheid, techniek en natuurlijk bewegingsonderwijs.

Alle leerlingen houden een presentatie waarbij ze aan de groep over zichzelf vertellen. Uit het hoofd, er mogen alleen steekwoorden op papier staan.  Vaak vinden ze het heel erg spannend maar de tops en tips van de klas helpen enorm.

Het wordt vast een fantastisch jaar want wij hebben OOG VOOR ELKAAR!