Groep 8

Welkom op de Groepspagina van groep 8

Welkom op de groepspagina van groep 8. Hieronder vind je wat algemene informatie over groep 8. Wat is er zo bijzonder aan groep 8 en wat doen we zoal dit schooljaar:

Via de app Klasbord houden we onze ouders en verzorgers op de hoogte van het laatste nieuws in onze klas. We hebben daarvoor gekozen om onze ouders/ verzorgers snel van informatie te kunnen voorzien. 

Groep 8 is de laatste groep van het basisonderwijs en dus een best speciale groep. Nog 1 jaar zit je op de basisschool en dan ga je naar het Voortgezet Onderwijs. De leerlingen noemen zich vaak de ‘oudsten van de school’. In groep 8 ben je eigenlijk ook een voorbeeld voor de andere leerlingen, de leerlingen uit de lagere groepen kijken toch wel een beetje anders naar jou.

In groep 8 besteden we naast Rekenen (Wereld in Getallen), Taal (Staal) en lezen (Estafette) ook aandacht aan Engels (Take it Easy), Begrijpend lezen (Leeslink), Studievaardigheid (Blits), Aardrijkskunde (Hier&Daar), Geschiedenis (Brandaan), natuuronderwijs (Leefwereld), Muziek (Moet je doen), tekenen, handvaardigheid, Techniek en natuurlijk bewegingsonderwijs.

We bereiden je voor op het Voortgezet Onderwijs door verschillende bezoekjes te brengen aan verschillende VO-scholen in de omgeving. Daarnaast besteden we ook aandacht aan het plannen en leren leren, wat op het Voortgezet Onderwijs ook erg belangrijk is.

In groep 8 bezoeken we ook het Memory Museum te Nijverdal in het kader van het project “Kind in de oorlog”. Het is voor de leerlingen ieder jaar weer erg indrukwekkend en leerzaam.

Natuurlijk sluiten we het schooljaar spetterend af met een geweldige eindmusical en een afscheidsavond voor (groot)ouders en leerkrachten.

We hopen dat iedereen een gezellig, leerzaam, leuk en fantastisch laatste schooljaar mag beleven op de Prinses Marijkeschool. Veel succes allemaal!!!!

Vriendelijke groet,

Juf Marloes (maandag t/m woensdag)
Meester Floris (donderdag en vrijdag)