De Prinses Marijkeschool is een prachtige school in het groen. We hebben buitendagen voor alle groepen en beschikken over een LEGO studio. Onze passie is goed onderwijs geven. Onze lijfspreuk is:  "Wij hebben oog voor elkaar"

Weersverwachting
Nijverdal
Meer weer in Nijverdal

Van harte welkom op onze site

Hartelijk welkom op de  website van de Prinses Marijkeschool. We hopen dat u onze site overzichtelijk vindt.
We hopen dat u ons vaak op onze site zult bezoeken. Mocht u opmerkingen of vragen hebben, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar info@marijke-ikt.nl.  U helpt ons dan om onze website verder vorm en inhoud te geven. Het team van de Prinses Marijkeschool wenst u heel veel plezier toe bij het bezoek aan onze site.

Nieuws

Sinterklaas arriveert in Dakar-truck

Vanmorgen arriveerde Sinterklaas met maar liefst 5 Pieten op onze school in een echte Dakar-truck. Een "beest" van een auto. Heel wat anders dan het paard van Sinterklaas. Een indrukwekkende entree. Daarna bezocht hij samen met de pieten de groepen 1 t/m 5 om vervolgens af te sluiten met een heus dansfeest met de groepen 6 t/m 8. Foto's van 5 december staan in ons fotoboek. 

Lees verder

Buitendagen

In de eerste week na de herfstvakantie hebben drie groepen een mooie buitendag gehad. De kleuters hebben het kabouterpad gelopen of zijn in het bos van Daantje Das geweest. Groep 7 bracht een bezoek aan het natuurmuseum in Holten. Voor ouders en verzorgers hebben we een fotoalbum in ons fotoboek geplaatst. Met de inloggegevens kunt u deze foto's bekijken. 

Lees verder

Inloopmiddag

Op donderdag 1 november hebben veel ouders, verzorgers, opa's en oma's het werk van de kinderen bekeken tijdens de inloopmiddag. Wat hebben we die eerste acht weken op school gedaan? Er is dan best veel te zien en te vertellen. Zeker in groep 3 waar je in korte tijd leert lezen, rekenen en schrijven. In ons fotoboek hebben we een album geplaatst met foto's van deze gezellige middag. 

Lees verder

Jazeker, we hebben herfstvakantie

De herfstvakantie is begonnen en we mogen genieten van een week met naar we hopen mooi herfstweer. We beginnen weer op maandag 29 oktober. Of u nu thuis blijft of er een paar dagen tussenuit gaat, we wensen u en jullie allemaal een fijne vakantie. 

Lees verder

Voorleeswedstrijd

Op vrijdagmiddag 19 oktober werd in de hal van onze school de spannende finale van de voorleeswedstrijd gehouden. Acht deelnemers uit de groepen 5 t/m 8 deden mee. De deskundige jury had het echt moeilijk om de winnaars aan te wijzen want er werd heel mooi voorgelezen. Elias uit groep 5 en Tess uit groep 8 werden de winnaars. Tess gaat onze school vertegenwoordigen in de finale van de voorleeswedstrijd van de gemeente Hellendoorn. In ons fotoboek staan foto's van deze wedstrijd. 

Lees verder

Heerlijk ijs

En zo stond er op 19 oktober een kleine ijskar van Lorkeers op ons schoolplein. Alle leerlingen kregen een ijsje aangeboden door Atletiekvereniging Atletics. Waarom? Het bleek dat van de Prinses Marijkeschool de meeste jongens en meisjes meededen aan de door Atletics georganiseerde Cityrun. Als beloning voor al die sportiviteit kregen daarom alle kinderen een heerlijk ijsje. Onze hartelijk dank spreken wij uit naar Atletics en Lorkeers.

Lees verder

De Schoolweetjes

Onze nieuwsbrief verschijnt wekelijks op vrijdag. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze website. Let op,  als u zich aanmeldt krijgt u een mail terug, vergeet in die mail niet te bevestigen dat u de aanmelding definitief maakt. Pas dan ontvangt u van ons de nieuwsbrief. Klik op deze link om De Schoolweetjes te lezen. De Schoolweetjes zijn altijd terug te lezen via deze website. Ze zijn te vinden onder de knop "Nieuwsbrief. 

Lees verder

Stedentrip

Op vrijdagavond 21 september zijn 60 gezinnen van onze school op "stedentrip" naar New York, Shanghai, Rio de Janeiro, Rome en Amsterdam geweest. In elke stad kon geproefd worden van lokale hapjes die door de ouders zijn gemaakt. Wat een prachtige avond van elkaar ontmoeten en genieten van wat er was bereid. Heel veel werk is hierin gestoken door de ouderraad en de ouders en verzorgers van onze school. Ondanks de regen hebben we een hele mooie avond gehad. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen, bedanken we heel hartelijk. In ons fotoboek staat een album van deze mooie avond. Let op: tegenwoordig maken we gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze is via de mail gestuurd naar de ouders/ verzorgers en de lezers van De Schoolweetjes. 

Lees verder

Kamp Schiermonnikoog

Op 12, 13 en 14 september hebben de groepen 7 en 8 genoten van een heerlijk kamp op Schiermonnikoog. Van zwemmen in de Noordzee tot een expeditie op de Waddenzee. Van een moord oplossen op de boerderij tot het chaosspel. In de bus, op de boot en de fietsen van de firma Soepboer tot en met een mooie bonte avond. Dit weekend komen er foto's in ons fotoboek om nog lang na te genieten van drie mooie dagen. 

Lees verder

Onze nieuwsbrief is vernieuwd

In de eerste week van het nieuwe schooljaar hebben we op vrijdag onze eerste nieuwsbrief "nieuwe stijl" verstuurd. Maakten we tot voor kort onze nieuwsbrief met Microsoft Word, nu gebruiken we Adobe Spark. We zijn blij met het resultaat. Onze nieuwsbrief wordt elke vrijdag naar onze lezers gestuurd. Wilt u ook De Schoolweetjes ontvangen? Aanmelden kan via onze website onder de knop "Nieuwsbrief". Schoolweetjes 1 is daar ook te vinden, zo kunt u het resultaat van deze verandering bekijken. We hopen u als lezer te mogen begroeten. Wilt u in de toekomst de brief niet meer ontvangen dan kunt zich heel eenvoudig afmelden via de mailing die elke vrijdag wordt verzonden. 

Lees verder

De eerste schooldag van 2018-2019 in beeld

We hebben aan het begin van het schooljaar enkele foto's gemaakt om zo dat moment vast te leggen. In ons fotoboek staat een klein album om deze foto's te bekijken. De versiercommissie heeft met een knipoog naar een bekend televisieprogramma onze school in gereedheid gebracht om onze leerlingen hartelijk te ontvangen. Bedankt daarvoor. 

Lees verder

De school is weer begonnen

Na een warme en droge zomer zijn we op maandag 3 september weer begonnen op school. We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en weer uitgerust is om het werk op te pakken. We wensen iedereen een heel fijn schooljaar toe. 

Lees verder

Zomervakantie 2018

Het schooljaar 2017-2018 is afgelopen en de zomervakantie is begonnen. Zes weken om uit te rusten, te lezen, te zwemmen, te wandelen, tijd om aan het gezin te besteden. Tijd om erop uit te gaan en veilig thuis te komen. Wij wensen u en jullie allen een mooie zomervakantie. We zien elkaar weer op maandag 3 september bij de start van een gloednieuw schooljaar. Tot dan!

Lees verder

Vakantierooster 2018-2019

Herfstvakantie:            22 oktober t/m 26 oktober 2018
Kerstvakantie:              24 december 2018 t/m 4 januari 2019
Voorjaarsvakantie:       18 februari t/m 22 februari 2019
April-Meivakantie:       19 april t/m 3 mei 2019
Hemelvaart:                 30 mei t/m 2 juni 2019
Pinksteren:                   10 juni 2019
Zomervakantie:            15 juli t/m 23 augustus 2019  

Lees verder

Schoolreis naar Giga Konijnenhol

Donderdag 21 juni zijn de leerlingen van de instroomgroepen, groep 1 en 2 op schoolreis naar Giga Konijnenhol geweest. In het vernieuwde indoor speelpaleis hebben zij een hele leuke dag beleefd. We hebben foto’s in onze fotoboek op onze website gezet.  We bedanken alle ouders die zijn mee geweest. 

Lees verder

Fancy Fair 2018

Dinsdag 12 juni wordt op school onze jaarlijkse Fancy Fair gehouden.  Van 14:30u tot 17:30u bent u, maar ook opa’s en oma’s, andere familieleden, buren, vrienden, kennissen van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij ons op school. De leerlingen van de groepen 7 en 8 hebben hun uiterste best gedaan om allerlei leuke spelletjes en andere activiteiten te organiseren. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Dit alles proberen we tegen zeer schappelijke prijzen aan te bieden. Het doel is om geld in te zamelen voor het schoolkamp en het afscheid van groep 8.  We willen er samen met u weer een hele mooie happening van maken. We hopen u graag te ontmoeten op ons schoolplein.  

Lees verder

Wat een gezellige sfeer

Wat een geweldig fijne sfeer kan er zomaar ontstaan. De meiden en jongens van groep 5 zijn al de gehele week op de tribune van het plein bezig met het maken van armbandjes van wollen en katoenen draden. Iedereen die wil kan de kleuren kiezen en ze bestellen en ze worden vervolgens gemaakt. Op een lijst wordt bijgehouden wie er heeft besteld. Er is sprake van een wachtlijst. En dit alles is geheel spontaan ontstaan. Deze foto willen we u niet onthouden. 

Lees verder

Rijd langzaam

Deze week ontvingen we een bericht van een moeder die zich zorgen maakt over de verkeersveiligheid van de leerlingen. Het valt haar op dat er veel te hard wordt gereden in de Keizersweg terwijl dat een deel van onze schoolroute is. De snelheid hoort daar maximaal dertig kilometer per uur te zijn.  En dat is soms al te hard. Op regenachtige dagen is het rond de schooltijden erg druk in de straat en wordt er stevig door gereden. Iedereen heeft haast zo lijkt het. Kinderen worden haast van de fiets gereden. Dit kan natuurlijk echt niet. Met elkaar hebben de verantwoordelijkheid om ons aan de regels te houden en zorg te dragen voor de veiligheid van de kinderen.  Daarom onze dringende oproep: Denk aan de veiligheid van onze kinderen: rijd langzaam. 

Lees verder

Het is gelukt!

"Should old acquaintance be forgot", deze avond vergeten we nooit meer. Voor de derde keer op rij is het ons gelukt om de eerste prijs te behalen tijdens de avondvierdaagse van Nijverdal. Het thema "Schotland" is door ongelooflijk veel werk van de ouderraad en ouders prachtig, zeer verzorgd en tot in detail in beeld gebracht. Dit was geen half werk! Wat mooi dat al dit werk is gezien door de jury. 
Wat een geweldige sfeer en wat een feest tijdens en na afloop van de prijsuitreiking. Lieve, lieve mensen allemaal ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme, inspanning en geweldige hulp. Samen staan we ijzersterk!!! In ons fotoboek staan foto's van deze onvergetelijke avond. Let op: op 5 juni hebben we nog een nieuw album geplaatst met nagekomen foto's. 

Lees verder

Avondvierdaagse: de wandeling op dinsdag 29 mei gaat niet door

De organisatie van de Avondvierdaagse heeft besloten om vanavond niet te wandelen.  De weersvoorspellingen zijn niet goed en men kiest voor veiligheid.  We hebben hier alle begrip voor.  
We hopen dat het weer verandert en dat de komende avonden doorgaan.  

Lees verder

Meesters- en juffendag

Vrijdag 18 mei stond de hele dag in het teken van de meesters- en juffendag. Iedereen kwam verkleed op school en de gehele dag werd in groepen meegedaan aan sport en spelletjes. We bedanken de moeders die ons in de ochtend hebben geholpen heel hartelijk voor hun geweldige hulp. 's Middag mochten de jongens- en meisjes zich wagen aan een familiespelletjes. Heel veel foto's hebben we geplaatst in een fotoalbum Kijk in ons fotoboek naar de foto's van deze mooie dag. 

Lees verder

Minivoetbaltoernooi

Twan, Nora, Job, Cherell, Jop, Tess, Nora en Milan hebben woensdag 16 mei een prachtige beker gewonnen door als eerste te eindigen in poule 16. Ze hebben een geweldige middag gehad en zijn beretrots op hun prijs. 

Lees verder

Koningsspelen

Op donderdag 26 april hielden we op onze school de Koningsspelen. De groepen 5 t/m 8 gingen naar de velden van de Hulzense Boys om daar aan allerlei spelen deel te nemen. De groepen 1 en 2 hadden leuke spelletjes op het plein en de jongens en meisjes van groep 3 en 4 waren sportief aan het spelen op de velden van Reggesteyn. We zijn de dag samen begonnen met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus. In ons fotoboek staan veel foto's van deze mooie dag. 

Lees verder

Twents Verkeersveiligheidslabel

Onder het toeziend oog van de camera van Hoi TV werd op 12 april door wethouder Beintema het Twents Verkeersveiligheids Label in groep 7 uitgereikt. Op de scoringslijst van de organisatie scoorden wij een 9,5. Dat is een heel mooi rapportcijfer. Alle leerlingen krijgen verkeersles via de methodes van Veilig Verkeer Nederland, we doen om het jaar mee aan ANWB’s Streetwise, de leerlingen van groep 7 doen mee aan het verkeersexamen, we hebben zeer actieve verkeerouders, we houden elk najaar een fietscontrole i.s.m. de fietsenmaker en zo kunnen we de lijst langer maken. Komend weekend zullen we op Hoi TV enkele minuten te zien zijn.

Lees verder

Paasmaaltijd

In alle groepen hebben we op Witte Donderdag het Paasverhaal gehoord. Het verhaal van de opstanding van Jezus. We hebben het verhaal gehoord en liederen gezongen. Een mooi moment in het schooljaar. Onze dank gaat uit naar de ouderraad en klassenmoeders die ons geholpen hebben met de verzorging van de paasmaaltijd. Heerlijke matzes, croissantjes, kaas, eieren, brood, melk, jam en nog veel meer om samen heerlijk te eten. In ons fotoboek staan enkele foto’s om een indruk te geven van deze maaltijd. 

Lees verder

Schoolvoetbal eerste ronde was succesvol

Nat en koud was het woensdagavond tijdens de eerste ronde van het schoolvoetbaltoernooi. De wedstrijden voor het meidenteam van groep 7 werden afgelast. Het jongensteam van groep 7 verloor de eerste wedstrijd met 0-5. De tweede werd met  2-0 gewonnen. De jongens van groep 8 wonnen de eerste wedstrijd met 3-0 en de tweede zelfs met 7-0. De meiden  van groep 8 wonnen alle drie wedstrijden,  twee keer met 3-1 en één keer met 5-0.  We houden u op de hoogte van het vervolg van dit toernooi. 

Lees verder

Bloembollen

De Prinses Marijkeschool doet haar naam eer aan als school in het groen. De bloembollen zijn geleverd en de bestellingen worden klaargemaakt. Een hele klus waar met man en macht aan is gewerkt. We hopen dat voor het Paasweekend iedereen de bestelling thuis heeft. In ons fotoboek een korte impressie van de bestelling. Alle moeders die hebben geholpen, bedanken wij heel hartelijk voor hun inzet. 

Lees verder

Wereldwaterdag

Donderdag 22 maart. Uit groep 7 hebben Ruben, Valentijn, Bram en Twan meegedaan aan de wereldwaterdag. De doelstelling van deze dag is om de mensen bewuster met water om te gaan. Niet te veel verspillen en goed nadenken waar je het water voor nodig hebt. In het Blokkenpark hebben ze als ambassadeurs van de duurzaamheid een vlag ontworpen en deze ook gemaakt en vervolgens gehesen onder het toeziend oog van burgemeester Raven en wethouder Beintema.

Lees verder

Schoolvoetbaltoernooi 2018

Op woensdag 28 maart begint het schoolvoetbaltoernooi 2018. We doen dit jaar mee met twee jongens- en twee meisjesteams. Inmiddels zijn de trainingen begonnen en heeft iedereen enorm veel zin om te beginnen. In onze nieuwsbrief hebben we het speelschema opgenomen. We kunnen altijd veel supporters gebruiken. U bent van harte welkom.

Lees verder

Ontwerp een nieuw speeltoestel met LEGO

De leerlingen  van groep zijn  als echte ontwerpers in de LEGO studio bezig geweest om een speeltoestel te ontwerpen. Zeer fanatiek zijn ze met deze opdracht aan het werk gegaan en op vrijdag 16 maart hebben we het ontwerp gepresenteerd aan hun klasgenoten. Zie ons fotoboek voor dit mooie werk. 

Lees verder

Techniekdag 2018 naar Nexus

De leerlingen van de groep 8 zijn dinsdag in het kader van de Techniekdag 2018 naar Machinefabriek Pavro en het Infastructuur bedrijf Nexus geweest. We bedanken de begeleidende ouders hartelijk voor hun hulp. De leerlingen maken nu gezamenlijk een prestentatie van hun bezoek lossen vragen op en we hopen daarmee de schoolreis naar Nemo in Amsterdam te winnen. Ook de bedrijven danken we voor hun zeer gastvrije ontvangst. In het fotoalbum op onze website staan foto’s van het bezoek aan Nexus.

Lees verder

Voorjaarsvakantie

De zon staat aan de hemel en de temperatuur is onder nul. Alle kans dat we in de voorjaarsvakantie kunnen schaatsen. We wensen iedereen die vrij heeft een hele mooie vakantie toe. Geniet van de vrije dagen en het mooie weer dat is voorspeld. We beginnen weer op maandag 5 maart. Tot dan!

Lees verder

Basketbaltoernooi in de voorjaarsvakantie

We wensen de jongens en meisjes die meedoen aan het basketbaltoernooi op woensdag 28 februari  heel veel plezier en succes. De begeleiding bestaande uit Myrthe, Debby, Sandra en Sandra, bedanken we hartelijk voor hun toezicht. Teams Marijke, zet ‘m op!! Onze drie teams hebben de volgende namen: Marijke Power, De Dunkers en De Zweetvoetjes. Hier hebben wij de link naar het programmaboekje.

Lees verder

Podiumfestival

Vrijdag 23 februari 2018. Vanmiddag hebben we het winter-semester afgesloten met het podiumfestival voor de groepen 5 t/m 8. Eigen muziek, acts, playback, dans, gym dit alles kwam voorbij. Het dak ging er soms af. Een mooie afsluiting van een drukke periode. Kijk in ons fotoboek naar foto's van de optredens. 

Lees verder

Kampioen Schooldammen Hellendoorn 2018

We hadden op woensdag 7 februari een schooldamtoernooi. Er waren in totaal 5 scholen die deelnamen. Dit jaar zijn we eerste geworden met 14 punten. De tweede plek had 10 punten en de derde 8 punten. Alle dammers komen uit groep 8: Lotte, Lars, Mauro, Elian en Jasper. Woensdagmiddag gaan we naar Heino om de halve finale van het schooldamkampioenschap van Overijssel te spelen.  We wensen jullie heel veel succes. 

Lees verder

Culturele voorstelling voor de groepen 7 en 8

Komende maandag, 12 februari gaan de leerlingen van de groepen 7 en 8 naar de voorstelling “Domovoj Maximus”. Al sinds het allereerste bestaan van sprookjes wordt de wereld geteisterd door kabouters, ze zitten letterlijk overal. En let op! Sinds kort zijn de kabouters gedigitaliseerd. Ze terroriseren het internet, hebben toegang tot wachtwoorden, bankgeheimen, social media en bedrijfsgegevens. Een spannende voorstelling die de leerlingen zeker zal aanspreken. Dit alles in het kader van mediawijsheid. 

Lees verder

Aan de kook

In de groepen instroom - 2 is het thema voor de komende weken "Het restaurant". Op maandag 12 februari wordt er een bezoek gebracht aan restaurant "de Oale Sté". In de klas wordt ook al heerlijk gekookt in ons eigen restaurant. 

Lees verder

Voorstelling in het ZinIn theater

Maandag 5 februari  gaan de leerlingen van de groepen 1 en 2 naar de voorstelling “Er ligt een krokodil onder mijn bed”. Lotje ontdekt dat er een krokodil in haar slaapkamer zit. En wel onder haar bed! Ze merkt al snel dat hij niets kwaads van plan is. Samen met Karel de krokodil vermaakt ze zich op een eenvoudige en kinderlijke wijze, wat het nou juist zo bijzonder maakt. Wie gaat er bijvoorbeeld met een krokodil in bad? Of temt hem met een hoepel? Na het zien van deze voorstelling zou je hopen dat er een krokodil onder je bed ligt! De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ingrid & Dieter Schubert. 

Lees verder

Eerste rapport

Vrijdag 9 februari krijgt uw kind het eerste rapport voor dit jaar mee naar huis. Toch altijd wel een beetje spannend. N.a.v. het rapport heeft u de mogelijkheid om in de weken daarna (week 7 en 8) te spreken met de leerkracht van uw kind. U wordt door de leerkracht van uw kinderen uitgenodigd. De gesprekken van groep 3 worden alleen in week 8 gehouden. We beginnen in veel gevallen om half vijf om ook op tijd klaar te zijn.

Lees verder

Schaken

Zaterdag 27 januari deden Niels, Mauro, Lars en Eliam mee aan het schoolschaakkampioenschap van Nijverdal. Op de foto’s zien we dat de jongens zeer geconcentreerd speelden. Goed gespeeld maar net niet goed genoeg om kampioen te worden. Niet erg want de jongens hebben een mooie middag gehad. 

Lees verder

Een reis naar Londen

Een bezoek aan de Bettshow en verschillende scholen en learning centres is bijzonder inspirerend en geeft een inkijkje in de stand van zaken van het Britse onderwijs. In De Schoolweetjes nummer 18 leest u over het bezoek aan Londen. Komende weken zullen we u verder informeren via onze nieuwsbrief over de ontwikkelingen die zich voordoen en die ook in Nederland zichtbaar worden. 

Lees verder

Bedankt voor uw komst

Aangenaam verrast zijn we door de belangstelling tijdens ons Open Huis, meer ouders dan vorig jaar kwamen kennismaken met onze school. Fijn dat u er was en wat zou het mooi zijn als u ook echt voor onze school kiest. Wijsheid wensen we u toe bij die keuze en we hopen dat u met plezier terugkijkt op uw bezoek. Ouders die nog eens willen komen zijn van harte welkom. Wij begroeten ook graag de ouders die onze school nog niet kennen. Kom gerust langs, wij kijken, zoals Joas op de foto hiernaast, naar u uit. Wie weet wordt de Marijkeschool, ook de school van uw kinderen. 

Lees verder

Open Huis op vrijdag 19 januari 2018

Op vrijdag 19 januari 2018 houden we ons jaarlijkse open huis voor nieuwe ouders die willen kennismaken met de Prinses Marijkeschool. U bent van 8 tot 8 uur welkom voor een rondleiding door de school, kennis te maken met onze teamleden en informatie over ons onderwijs te krijgen. Kijk voor een allereerste kennismaking eens op deze site. U krijgt vast een indruk door onze wekelijkse nieuwsbrief "De Schoolweetjes" te lezen, neem eens een kijkje in ons fotoboek of lees de online schoolgids. We hopen u die dag te mogen begroeten. Het is ook altijd mogelijk om op een ander moment bij ons op school te komen. Bel gerust, we laten u graag onze school zien. Ons telefoonnummer is 0548-615312. Tot ziens!!

Lees verder

In the Dutch Mountains

Onze versterkte versiercommissie is in de eerste schoolweek van 2018 druk geweest om onze hal weer gezellig aan te kleden. Laat die winter maar komen!. Helaas moeten we nog even wachten op sneeuw maar in de hal waan je je echt in de winterse bergen. Onze dank gaat uit naar de versiercommissie en de technische dienst voor deze gezellige aankleding. 

Lees verder

Derde kleutergroep

In de eerste schoolweek van 2018 zijn we gestart met onze derde kleutergroep. In onze ogen een goed teken. We zijn heel blij met deze positieve ontwikkeling en we wensen de collega's en leerlingen in de onderbouw veel plezier in hun groepen. Een mooi jaar toegewenst. 

Lees verder

Kampioen School Water Challenge 2018

Het Water Challenge team van de Prinses Marijkeschool bestaande uit Floris, Teun, Gijs, Juliëtte, Simon en Maud is 2018 zeer goed begonnen. Op 2 januari werden we kampioen. Na een spannende finale met een stand van 2-2  wisten we met penalty's te winnen. Een knappe prestatie. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige begin van het nieuwe jaar. Ons hartelijke dank gaat uit naar de begeleiders van ons team. Zonder jullie hadden we niet mee kunnen doen. 

Lees verder

Sportkampioenen van het jaar

Bij de huldiging van het sportkampioenen van het jaar 2017 van de gemeente Hellendoorn op 2 januari, werden ook enkele leerlingen van onze school in het zonnetje gezet. Isa werd in 2017 Nederlands kampioen fietscross en de waterpoloploeg met daarin Teun, Gijs, Maud en Juliëtte deden het vorig jaar ook geweldig goed. Heel mooi dat dit ook door de gemeente is gezien en werd beloond. Beste jongens en meisjes van harte gefeliciteerd met deze erkenning. 

Lees verder

Een Gelukkig Nieuwjaar

Beste leerlingen, ouders en verzorgers van de school. Beste bezoekers van de website van onze school. Aan het begin van 2018 wensen we jou en u allen een heel gelukkig en gezond nieuwjaar toe. 
Op de Prinses Marijkeschool beginnen we op maandag 8 januari. We willen er met z'n allen een mooi en goed jaar van maken. 

Lees verder

Wij wensen u een fijne kerstvakantie toe

Het team, de ouderraad en de medezeggenschapsraad wensen u goede kerstdagen en een voorspoedig 2018. We hebben kerstvakantie en beginnen op maandag 8 januari. Geniet deze vakantie van de vrijheid, het samenzijn, een wandeling of een dagje uit. Wellicht heeft u tijd om deze site nog eens beter te bekijken of foto's uit het fotoboek te downloaden. Ondertussen kunt u luisteren naar onze link van het jaar. Deze vindt u op deze website onder de knop "Links". Onze kerstspeellijst is speciaal gemaakt voor de kerstwandeling. Klik hier voor de link.  U heeft hier wel een (gratis) Spotify account voor nodig. 

Lees verder

Kerstwandeling op 21 december 2017

Aan het begin van de winter hebben we een Kerstwandeling gehouden door de wijk Noetsele. Sfeervolle foto's van deze mooie avond staan in ons fotoboek. Onze dank gaat uit naar iedereen die het mogelijk heeft gemaakt deze wandeling te houden. In De Schoolweetjes nummer 15 kunt u meer lezen over deze avond. Bovenaan staat de link "Nieuwsbrief", daar vindt u onze Schoolweetjes.

Lees verder

Schaatsen

Op dinsdag 19 december zijn de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 naar de schaatsbaan geweest. Ze hebben het daar goed naar hun zin gehad. Via klasbord zijn verschillende leuke foto’s naar de ouders verzonden. Onze dank gaat uit naar de ouders en verzorgers die zijn mee geweest als begeleiders. 

Lees verder

Kerstpakketten voor de minima

Op de foto neemt de werk- groep Kerstpakkettenactie van de Raad van Kerken maar liefst 15 pakketten in ontvangst voor de minima. Het was voor het eerst dat we meededen. We bedanken iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen. 

Lees verder

De versiercommissie zoekt versterking

Deze week is de versiercommissie begonnen met het versieren van de hal. Wat een werk om alle Sinterklaasspullen op te ruimen en dan de kerstversiering op te hangen. Maar wat ziet het er mooi uit. Wat zouden we graag willen dat deze commissie wat meer versterking krijgt, daarom roepen wij vaders, moeders op om deze commissie te helpen met de aankleding van de hal. Vele handen maken licht werk. Bel even met de school, mail ons en we kunnen uw vragen betreffende deze commissie beantwoorden. Wie weet wordt u ook enthousiast en gaat u meehelpen. Dat zou mooi zijn.

Lees verder

Kerstlijst Prinses Marijkeschool

Op verzoek van de Ouderraad hebben we een speellijst op Spotify gemaakt met kerstmuziek die te beluisteren zal zijn na de kerstwandeling op donderdag 21 december. Less Santa, zo u wilt. Wilt u niet zo lang wachten? Kijk dan op de pagina met "Links" op deze site of klik op deze link. U moet echter wel beschikken over een spotify account. Veel luisterplezier. 

Lees verder

Sint verdwaalde op de heide

Vanochtend stonden leerlingen, team, ouders, verzorgers, opa's en oma's met smart op de goede Sint en zijn Pieten te wachten. Waar bleven ze toch? Tien minuten te laat werden zij door de boswachter op onze school "afgeleverd". Wat bleek: de Sint dacht dat we zelfs op 5 december een buitendag hadden ingepland en hij wilde ons daar verrassen. Totaal verdwaald, die arme man, werd hij gevonden door de boswachter die hem bij op school bracht. Dank daarvoor, want zo konden we toch een mooi Sinterklaasfeest vieren. In ons fotoboek staan maar liefst 234 prachtige foto's die de moeite van het bekijken waard zijn. 

Lees verder

Kerstpakketten voor de minima

De Prinses Marijkeschool heeft zich opgegeven om dit jaar deel te nemen aan de kerstpakkettenactie voor de minima, een actie van de Raad van Kerken. Wij roepen onze ouders, ver- zorgers en leerlingen mee te helpen om een groot aantal dozen te vullen. Van 1 – 12 december kunnen de  boodschappen op school worden ingeleverd. Het lijstje is te vinden in onze nieuwsbrief "De Schoolweetjes nummer 11". Wij hopen van harte dat u met ons de minima wilt helpen. 

Lees verder

Succesvolle Kinderpostzegelactie.

In het echt is het neven- staande certificaat nog veel mooier. De kroon en het zegel zijn in goud geprint. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Het geweldige bedrag van € 5.223,84 dat groep 8 bij elkaar kreeg voor de kinderpostzegelactie is pas echt indrukwekkend. Jongens en meisjes, onze complimenten voor dit geweldige resultaat. Daar mogen jullie echt trots op zijn. We willen op deze plek natuurlijk ook de ouders, opa's en oma's, de buren en anderen heel hartelijk bedanken voor de aanschaf van kaarten en postzegels. En dan te bedenken dat we al 25 jaar meedoen aan deze actie en dat we nu het predikaat "Superschool" hebben gekregen. Fantastisch. 

Lees verder

Fruit en groente op school

Het komende halfjaar krijgen alle kinderen elke week driemaal fruit op school dankzij een Europees programma dat het eten van fruit wil stimuleren. Onze leverancier heeft de toepasselijke naam: Vitamine en Zo. Onze fruitdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag. We genieten van appels, peren, bananan, ananassen, kaki's, kiwi's, worteltjes en nog veel meer bekende en mindere bekende soorten. Onze ervaring leert dat alle kinderen het fruit zeer waarderen. Onbekend wordt bekend. 

Lees verder

Kleuters bezoeken Eigen Oogst

Eigen Oogst is een jaarlijks terugkerende tentoonstelling voor amateurkunstenaars binnen de gemeente Hellendoorn. In november 2017 vindt de expositie voor de 15e keer plaats van za. 4 november tot en met zo. 26 november.  De leerlingen vonden het echt lastig om een keuze te maken wat zij het mooiste vonden. Dit schilderij hing er ook. Een mooie potloodtekening gemaakt door Sieb Kelder 14 jaar en oud-leerling van onze school. Op onze website hebben we een fotoalbum geplaatst met foto’s van dit bezoek. 

Lees verder

Buitendagen groepen 6 en 8

Jazeker, het was wat miezerig maar de buitendagen voor de groepen 6 en 8 gingen donderdag 16 november gewoon door. Groep 6 had een spannende gps-speurtocht waarbij je zomaar kunt verdwalen of ondervinden dat de coördinaten op welhaast onbereikbare plaatsen zijn. Uiteindelijk belandde de groep in een bunker die afgesloten was door een deur met een cijferslot. Groep 8 heeft zich heel nuttig gemaakt door de heide te ontdoen van boompjes en struiken. Ze zullen na zo’n vermoeiende dag slapen als rozen

Lees verder

Hercontrole fietsen

 Vrijdag 10 november was de fiets-hercontrole. Afgezien van een paar kinderen die geen fiets bij zich hadden, zijn alle fietsen goedgekeurd! We kunnen stellen dat bijna 100% van alle fietsende kinderen, goed verlicht te zien is op straat! Een geweldig resultaat! Ouders en verzorgers, nogmaals hartelijk bedankt hiervoor!

Lees verder

Schoolontbijt

Vrijdag 10 november. Vanochtend hebben alle leerlingen samen gezellig ontbeten in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. Wij danken de Supercoop voor de levering van heerlijke broodjes, beleg, mandarijnen, melk, komkommers etc. Het is altijd fijn om samen te eten. De foto hiernaast geeft een mooie indruk van een zeer geslaagd ontbijt. De klassenmoeders die in enkele groepen hielpen, bedanken we hartelijk voor hun inzet. In ons fotoboek staan nog enkele foto's meer.

Lees verder

Schoolfruit

Ook dit jaar doen we weer mee aan de actie Schoolfruit. Onze leverancier is deze keer “Vitamine & Zo”. Vitamine & Zo levert voor iedere leerling wekelijks drie porties vers en gevarieerd fruit en/of groente. Zij schrijven: “Ons fruit en onze groente zijn supervers en waar mogelijk afkomstig van Nederlandse bodem. Op maandag leveren onze telers, waarna wij de producten keuren op smaak, uiterlijk en gewicht. Op dinsdag leveren wij tussen 07.30 uur en 16.00 uur het fruit en de groenten af op de scholen”. Komende dinsdag hopen we ons eerste levering te ontvangen. Op het menu staan deze week een banaan, waspeen en een appel. 

Lees verder

Twan in de prijzen

Deze week werd Twan uit groep 7 uit de rekenles geplukt. Hij bleek de winnaar bij het bedenken van de beste slagzin tijdens het Dode Hoek project. Bij dat project zien, ervaren en leren de leerlingen de gevaren van de “dode hoek” bij grote voertuigen als vrachtwagens, landbouwvoertuigen en bussen. Twan, van harte gefeliciteerd met jouw prijs.

Lees verder

Inloopmiddag 2 november 2017

Wat is er leuker dan op een herfstige namiddag in november naar school te gaan om samen met je opa, oma, je vader of moeder of iemand uit je familie jouw werk te bekijken? Te vertellen over de nieuwe methode Staal die we voor taal en spelling gebruiken? Te laten zien wat je met rekenen doet of waar jullie mee bezig zijn met aardrijkskunde? Op 2 november mochten we veel ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden verwelkomen bij de inloopmiddag. In ons fotoboek staat een album met foto's van deze middag. 

Lees verder

Buitendagen in november

In ons schoolplan staat dat we meer lessen buiten willen geven. In de eerste week na de herfstvakantie hebben verschillende groepen een buitendag gehad. Kijk in ons fotoboek naar een paar albums met foto's van de onderbouw. De jongens en meisjes hebben een onvergetelijk dag gehad. We bedanken de ouders die zijn meegeweest om ons te helpen heel hartelijk voor hun hulp. 

Lees verder

Dankdag betekent ook fruitbakjes voor De Hoge Es

Een goede traditie van de Prinses Marijkeschool is om op Dankdag fruitbakjes te brengen naar de bewoners van De Hoge Es. Vier leerlingen uit groep zes mochten deze keer mee om de bakjes te bezorgen. Dit bezoek en gebaar worden altijd zeer gewaardeerd. We bedanken de ouders voor het geven van fruit zodat we in staat waren om zestig fruitbakjes te bezorgen. In ons fotoboek hebben we een album geplaatst met daarin ook een foto van de bedankkaart die we van de bewoners ontvingen. 

Lees verder

Herfstvakantie

We hebben in zeven weken al heel veel opgestart en soms zelfs al afgerond: sfeerweken, schoolreis, kindgesprekken, kennismakingsgesprekken met de ouders, nieuwe Chromebooks in gebruik genomen, gestart met de nieuwe taal- en spellingmethode STAAL, BSO Marijke, de bibliotheek verhuisd, happen en stappen avond, de startdienst, de staking, het fietscrosstoernooi, scholing, BHV cursus, de buitendagen, de voorleeswedstrijd en de fietscontrole. We hebben een vliegende start gemaakt. Het is daarom fijn voor ons allemaal dat we een week herfstvakantie hebben. We wensen u en jullie allemaal een fijne week toe. Tot maandag 30 oktober dan gaan we weer van start.  

Lees verder

Voorleeswedstrijd oktober 2017

Op vrijdagmiddag 20 oktober sloten we de eerste periode van dit schooljaar af met de voorleeswedstrijd voor de leerlingen van de groepen 5 t/m 8. We hadden acht deelnemers: Charlotte, Marit, Melle, Dewi, Ruben, Maud, Nienke en Noa. Ze hadden allemaal al de voorrondes in de klas gewonnen en mochten nu naar de finale op school. Een deskundige jury lette op heel veel punten waar je aan moet denken als je voorleest. Er waren twee winnaars, van de groepen 5 en 6 was Nienke de winnaar en de schoolkampioen die onze school vertegenwoordigt bij de voorleeswedstrijd van Hellendoorn is Melle. We danken de jury hartelijk voor haar bijdrage en natuurlijk de lezers voor het voorlezen uit jullie boeken. In ons fotoboek hebben we foto's geplaatst van deze middag. 

Lees verder

Fietscontrole oktober 2017

De donkere dagen zijn inmiddels begonnen en daarom is het belangrijk dat de fiets en vooral de verlichting in orde is. De fietsen van de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 werden door fietsenmaker Aanstoot gecontroleerd en meer dan in vorige jaren werden fietsen goedgekeurd. De verkeersouders hebben in de afgelopen weken de ouders gewezen op de aandachtpunten van de controle. Dit heeft een heel positief effect gehad. Enkele fietsen worden over enkele weken opnieuw gecontroleerd. Van groep 5 waren alle fietsen aanwezig en ook allemaal werden ze goedgekeurd. Zij kregen deze ochtend een heerlijke doos met tompoucen. Wij bedanken de fietsenmaker en de verkeersouders voor hun geweldige inzet om alle fietsen veilig te krijgen voor de herfst en winter. In ons fotoboek staan een tiental foto's van de controle. 

Lees verder

Buitendag groep 5

De jongens en meiden van groep 5 hebben op donderdag 12 oktober een mooie buitendag gehad. Er werd een bezoek gebracht aan het buitencentrum waar allerlei opdrachten en onderzoekjes werden gedaan. Daarna moesten de leerlingen buiten aan het werk. In ons fotoboek staan foto's van dit bezoek. We danken de begeleiders die zijn meegeweest. Fijn dat jullie erbij waren. 

Lees verder

Op zoek naar een nieuw lid voor de Raad van Toezicht

Stichting ‘Ieder kind telt’’ is een christelijke onderwijsorganisatie in de gemeente Hellendoorn die aan zo’n 1700 leerlingen basisonderwijs en speciaal basis onderwijs op verschillende locaties aanbiedt. Per 1 januari 2018 zijn wij op zoek naar een Lid Raad v an Toezicht , met aandachtsgebied ‘Onderwijskundige kennis’’ Klik op deze link om naar de advertentie te gaan.

Lees verder

Schoolreis Avonturenpark Hellendoorn

Op dinsdag 19 september zijn we met de groepen 3 t/m 8 naar het Avonturenpark in Hellendoorn geweest. De groepen 6, 7 en 8 gingen op de fiets en de groepen 3 t/m 5 werden met de auto gebracht. 's Morgens was het nog wat fris en bewolkt maar na de middag brak de zon door. We bedanken alle ouders en verzorgers die ons hebben geholpen in de begeleiding of het vervoer. In ons fotoboek staan foto's van deze mooie dag. 

Lees verder

Happen en stappen

Op vrijdagavond 15 september hadden we meer dan 200 deelnemers aan de tropische happen en stappenavond die was georganiseerd door de ouderraad. Een tocht die begon bij de school en vervolgens via een mooie route langs drie haltes leidde, waar heerlijke hapjes klaarstonden. Elke halte had een eigen thema zoals Mediterraans, Mexicaans en Caribisch. Bij de haltes en onderweg was er voldoende gelegenheid om met elkaar kennis te maken en bij te praten over bijvoorbeeld de afgelopen zomervakantie. De school was de eindhalte waar nog veel meer lekkere drankjes en hapjes klaarstonden. De fotowedstrijd waar iedereen aan mee kon doen, werd gewonnen door Roos Mensink. Zij leverde de mooiste tropische vakantiefoto in. De avond was super georganiseerd. Er is heel veel werk verricht door de ouderraad. Onze hartelijke dank daarvoor en ook bedanken we de ouders voor de verzorging van alle hapjes en drankjes. Wat een fantastische avond! In ons fotoboek staat een album foto's en een video klaar. 

Lees verder

Startdienst op 18 september

A.s. maandag 18 september houden wij onze startdienst in Het Centrum. We beginnen om 18.30 uur Het thema is "Nieuwsgierig naar jou". Dominee Boomsma is vorige week vrijdag bij ons op school geweest en heeft in alle groepen met de kinderen gepraat over het thema van de dienst. Leerlingen ouders, verzorgers, opa's en oma's, buren en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd. 

Lees verder

Avonturenpark Hellendoorn

Op dinsdag 19 september gaan de groepen 3 t/m 8 naar het Avonturenpark Hellendoorn. De groepen 3 t/m 5 gaan met auto’s naar het park en vertrekken om 9.45 uur van school. De groepen 6 t/m 8 gaan op de fiets en vertrekken om 9.15 uur. Om 16.00 uur gaan we weer naar school. We wensen onze leerlingen, de ouders die meegaan en het team een prachtige dag toe. 

Lees verder

Sfeerweken

Elk nieuw schooljaar beginnen we met onze sfeerweken. In die weken besteden we tijd en aandacht aan de vorming van de groep. We hebben extra activiteiten in de groep zodat de kinderen elkaar beter leren kennen. De schoolreis naar het Avonturenpark is daar een voorbeeld van. Deze weken houden alle teamleden ook gesprekken van een kwartier met alle kinderen van hun groep onder schooltijd. De groepen worden dan overgenomen door juf Judith en Mariska. Zo hebben we tijd voor een goed gesprek om elkaar te leren kennen en de verwachtingen van elkaar te horen. 

Lees verder

De Schoolweetjes

Vandaag, vrijdag 8 september is onze nieuwsbrief "De Schoolweetjes" weer verstuurd naar de lezers die geïnteresseerd zijn in onze school. Wekelijks kunt ook u onze nieuwsbrief ontvangen door u aan te melden via deze website. Bovenaan ziet u Nieuwsbrief staan. Als u deze "knop" aanklikt wijst zich de aanmelding vanzelf. We hebben telkens veel nieuws. Deze keer eindigen we de nieuwsbrief met onze link van de week. Om de zomer nog wat vast te houden brengen we u "Still Summer" van Matt Pond Pa onder de aandacht. Klik op deze link  en kies dan voor Still Summer.

Lees verder

Nieuwe Chromebooks

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar werden ze bezorgd: dertig nieuwe Chromebooks en een prachtige kast om alle apparatuur op te bergen en te laden. Juf Monique, onze ict-er ging als een ware technicus aan het werk om de accounts aan te maken en de kabels aan te sluiten. We zijn zeer blij met deze uitbreiding van onze ict-middelen.

Lees verder

Jaar in beeld 2016-2017 "Slipping through my fingers"

Op de informatieavond toonden wij ons schooljaar in 96 foto's met daarbij de muziek van Abba's "Slipping through my fingers". Deze foto's zijn een greep uit alle fotoalbums van 2016-2017 die op onze website staan. We hebben ze samengebracht in een nieuw fotoboek. Helaas kunnen wij de muziek er niet bij afspelen. Wellicht dat Spotify uitkomst biedt.

Lees verder

Bezoek van LEGO aan onze studio

Op woensdag 30 november hadden we hoog bezoek van LEGO. Uit Londen, de heer Gary Jones, Area Manager Centraal Europa, Benelux, Ierland van  LEGO Education Europa en uit München Joslyn Adcock Marketing Manager van LEGO Education. Ze kwamen onze LEGO studio bekijken en waren echt onder de indruk van de inrichting van onze studio en het eerste werk met de leerlingen gedaan. We zijn in “progress”, de eerste groepen werken met ontzettend veel plezier met dit prachtige materiaal. Wij zijn verheugd met dit bezoek want het is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn als het om procesgericht werken en techniek gaat.

Lees verder

Lego Education Studio

Het is voor het eerst dat we enkele foto's van onze Lego Education Studio online plaatsen. We zijn ontzettend blij met dit prachtige lokaal. In 2020 wordt Wetenschap en Techniek een verplicht vak op de basisschool. Wij nemen alvast een voorschot. De doorgaande lijn in onze school is door LEGO ontwikkeld: Duplo, WeDo, Construct en Mindstorms. De officiële opening van de studio vindt later dit jaar plaats. Alle leerlingen van groep 8 geconcentreerd aan het werk, twee vaders die helpen, meester Floris die enthousiast bijspringt, zorgen voor foto's als deze:  samenwerken, bouwen, programmeren, uitproberen, testen. Wat gaaf en wat een feest!! Beste Remco en Erwout, bedankt voor jullie hulp. Wordt zeer gewaardeerd! De lessen in de LEGO Education Studio gaan we na de herfstvakantie verder uitrollen. Kijk in ons fotoboek voor de allereerste foto's.

Lees verder