De Prinses Marijkschool is een prachtige school in het groen. We hebben buitendagen voor alle groepen en beschikken over een LEGO studio. Onze passie is goed onderwijs geven. Onze lijfspreuk is:  "Wij hebben oog voor elkaar"

Weersverwachting
Nijverdal
Meer weer in Nijverdal

Van harte welkom op onze site

Hartelijk welkom op de  website van de Prinses Marijkeschool. We hopen dat u onze site overzichtelijk vindt.
We hopen dat u ons vaak op onze site zult bezoeken. Mocht u opmerkingen of vragen hebben, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar info@marijke-ikt.nl.  U helpt ons dan om onze website verder vorm en inhoud te geven. Het team van de Prinses Marijkeschool wenst u heel veel plezier toe bij het bezoek aan onze site.

Nieuws

De versiercommissie zoekt versterking

Deze week is de versiercommissie begonnen met het versieren van de hal. Wat een werk om alle Sinterklaasspullen op te ruimen en dan de kerstversiering op te hangen. Maar wat ziet het er mooi uit. Wat zouden we graag willen dat deze commissie wat meer versterking krijgt, daarom roepen wij vaders, moeders op om deze commissie te helpen met de aankleding van de hal. Vele handen maken licht werk. Bel even met de school, mail ons en we kunnen uw vragen betreffende deze commissie beantwoorden. Wie weet wordt u ook enthousiast en gaat u meehelpen. Dat zou mooi zijn.

Lees verder

Kerstlijst Prinses Marijkeschool

Op verzoek van de Ouderraad hebben we een speellijst op Spotify gemaakt met kerstmuziek die te beluisteren zal zijn na de kerstwandeling op donderdag 21 december. Less Santa, zo u wilt. Wilt u niet zo lang wachten? Kijk dan op de pagina met "Links" op deze site of klik op deze link. U moet echter wel beschikken over een spotify account. Veel luisterplezier. 

Lees verder

Sint verdwaalde op de heide

Vanochtend stonden leerlingen, team, ouders, verzorgers, opa's en oma's met smart op de goede Sint en zijn Pieten te wachten. Waar bleven ze toch? Tien minuten te laat werden zij door de boswachter op onze school "afgeleverd". Wat bleek: de Sint dacht dat we zelfs op 5 december een buitendag hadden ingepland en hij wilde ons daar verrassen. Totaal verdwaald, die arme man, werd hij gevonden door de boswachter die hem bij op school bracht. Dank daarvoor, want zo konden we toch een mooi Sinterklaasfeest vieren. In ons fotoboek staan maar liefst 234 prachtige foto's die de moeite van het bekijken waard zijn. 

Lees verder

Open Huis op vrijdag 19 januari 2018

Op vrijdag 19 januari 2018 houden we ons jaarlijkse open huis voor nieuwe ouders die willen kennismaken met de Prinses Marijkeschool. U bent van 8 tot 8 uur welkom voor een rondleiding door de school, kennis te maken met onze teamleden en informatie over ons onderwijs te krijgen. Kijk voor een allereerste kennismaking eens op deze site. U krijgt vast een indruk door onze wekelijkse nieuwsbrief "De Schoolweetjes" te lezen, neem eens een kijkje in ons fotoboek of lees de online schoolgids. We hopen u die dag te mogen begroeten. Het is ook altijd mogelijk om op een ander moment bij ons op school te komen. Bel gerust, we laten u graag onze school zien. Ons telefoonnummer is 0548-615312. Tot ziens!!

Lees verder

Kerstpakketten voor de minima

De Prinses Marijkeschool heeft zich opgegeven om dit jaar deel te nemen aan de kerstpakkettenactie voor de minima, een actie van de Raad van Kerken. Wij roepen onze ouders, ver- zorgers en leerlingen mee te helpen om een groot aantal dozen te vullen. Van 1 – 12 december kunnen de  boodschappen op school worden ingeleverd. Het lijstje is te vinden in onze nieuwsbrief "De Schoolweetjes nummer 11". Wij hopen van harte dat u met ons de minima wilt helpen. 

Lees verder

Succesvolle Kinderpostzegelactie.

In het echt is het neven- staande certificaat nog veel mooier. De kroon en het zegel zijn in goud geprint. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Het geweldige bedrag van € 5.223,84 dat groep 8 bij elkaar kreeg voor de kinderpostzegelactie is pas echt indrukwekkend. Jongens en meisjes, onze complimenten voor dit geweldige resultaat. Daar mogen jullie echt trots op zijn. We willen op deze plek natuurlijk ook de ouders, opa's en oma's, de buren en anderen heel hartelijk bedanken voor de aanschaf van kaarten en postzegels. En dan te bedenken dat we al 25 jaar meedoen aan deze actie en dat we nu het predikaat "Superschool" hebben gekregen. Fantastisch. 

Lees verder

Fruit en groente op school

Het komende halfjaar krijgen alle kinderen elke week driemaal fruit op school dankzij een Europees programma dat het eten van fruit wil stimuleren. Onze leverancier heeft de toepasselijke naam: Vitamine en Zo. Onze fruitdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag. We genieten van appels, peren, bananan, ananassen, kaki's, kiwi's, worteltjes en nog veel meer bekende en mindere bekende soorten. Onze ervaring leert dat alle kinderen het fruit zeer waarderen. Onbekend wordt bekend. 

Lees verder

Kleuters bezoeken Eigen Oogst

Eigen Oogst is een jaarlijks terugkerende tentoonstelling voor amateurkunstenaars binnen de gemeente Hellendoorn. In november 2017 vindt de expositie voor de 15e keer plaats van za. 4 november tot en met zo. 26 november.  De leerlingen vonden het echt lastig om een keuze te maken wat zij het mooiste vonden. Dit schilderij hing er ook. Een mooie potloodtekening gemaakt door Sieb Kelder 14 jaar en oud-leerling van onze school. Op onze website hebben we een fotoalbum geplaatst met foto’s van dit bezoek. 

Lees verder

Buitendagen groepen 6 en 8

Jazeker, het was wat miezerig maar de buitendagen voor de groepen 6 en 8 gingen donderdag 16 november gewoon door. Groep 6 had een spannende gps-speurtocht waarbij je zomaar kunt verdwalen of ondervinden dat de coördinaten op welhaast onbereikbare plaatsen zijn. Uiteindelijk belandde de groep in een bunker die afgesloten was door een deur met een cijferslot. Groep 8 heeft zich heel nuttig gemaakt door de heide te ontdoen van boompjes en struiken. Ze zullen na zo’n vermoeiende dag slapen als rozen

Lees verder

Hercontrole fietsen

 Vrijdag 10 november was de fiets-hercontrole. Afgezien van een paar kinderen die geen fiets bij zich hadden, zijn alle fietsen goedgekeurd! We kunnen stellen dat bijna 100% van alle fietsende kinderen, goed verlicht te zien is op straat! Een geweldig resultaat! Ouders en verzorgers, nogmaals hartelijk bedankt hiervoor!

Lees verder

Schoolontbijt

Vrijdag 10 november. Vanochtend hebben alle leerlingen samen gezellig ontbeten in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. Wij danken de Supercoop voor de levering van heerlijke broodjes, beleg, mandarijnen, melk, komkommers etc. Het is altijd fijn om samen te eten. De foto hiernaast geeft een mooie indruk van een zeer geslaagd ontbijt. De klassenmoeders die in enkele groepen hielpen, bedanken we hartelijk voor hun inzet. In ons fotoboek staan nog enkele foto's meer.

Lees verder

Schoolfruit

Ook dit jaar doen we weer mee aan de actie Schoolfruit. Onze leverancier is deze keer “Vitamine & Zo”. Vitamine & Zo levert voor iedere leerling wekelijks drie porties vers en gevarieerd fruit en/of groente. Zij schrijven: “Ons fruit en onze groente zijn supervers en waar mogelijk afkomstig van Nederlandse bodem. Op maandag leveren onze telers, waarna wij de producten keuren op smaak, uiterlijk en gewicht. Op dinsdag leveren wij tussen 07.30 uur en 16.00 uur het fruit en de groenten af op de scholen”. Komende dinsdag hopen we ons eerste levering te ontvangen. Op het menu staan deze week een banaan, waspeen en een appel. 

Lees verder

Twan in de prijzen

Deze week werd Twan uit groep 7 uit de rekenles geplukt. Hij bleek de winnaar bij het bedenken van de beste slagzin tijdens het Dode Hoek project. Bij dat project zien, ervaren en leren de leerlingen de gevaren van de “dode hoek” bij grote voertuigen als vrachtwagens, landbouwvoertuigen en bussen. Twan, van harte gefeliciteerd met jouw prijs.

Lees verder

Inloopmiddag 2 november 2017

Wat is er leuker dan op een herfstige namiddag in november naar school te gaan om samen met je opa, oma, je vader of moeder of iemand uit je familie jouw werk te bekijken? Te vertellen over de nieuwe methode Staal die we voor taal en spelling gebruiken? Te laten zien wat je met rekenen doet of waar jullie mee bezig zijn met aardrijkskunde? Op 2 november mochten we veel ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden verwelkomen bij de inloopmiddag. In ons fotoboek staat een album met foto's van deze middag. 

Lees verder

Buitendagen in november

In ons schoolplan staat dat we meer lessen buiten willen geven. In de eerste week na de herfstvakantie hebben verschillende groepen een buitendag gehad. Kijk in ons fotoboek naar een paar albums met foto's van de onderbouw. De jongens en meisjes hebben een onvergetelijk dag gehad. We bedanken de ouders die zijn meegeweest om ons te helpen heel hartelijk voor hun hulp. 

Lees verder

Dankdag betekent ook fruitbakjes voor De Hoge Es

Een goede traditie van de Prinses Marijkeschool is om op Dankdag fruitbakjes te brengen naar de bewoners van De Hoge Es. Vier leerlingen uit groep zes mochten deze keer mee om de bakjes te bezorgen. Dit bezoek en gebaar worden altijd zeer gewaardeerd. We bedanken de ouders voor het geven van fruit zodat we in staat waren om zestig fruitbakjes te bezorgen. In ons fotoboek hebben we een album geplaatst met daarin ook een foto van de bedankkaart die we van de bewoners ontvingen. 

Lees verder

Herfstvakantie

We hebben in zeven weken al heel veel opgestart en soms zelfs al afgerond: sfeerweken, schoolreis, kindgesprekken, kennismakingsgesprekken met de ouders, nieuwe Chromebooks in gebruik genomen, gestart met de nieuwe taal- en spellingmethode STAAL, BSO Marijke, de bibliotheek verhuisd, happen en stappen avond, de startdienst, de staking, het fietscrosstoernooi, scholing, BHV cursus, de buitendagen, de voorleeswedstrijd en de fietscontrole. We hebben een vliegende start gemaakt. Het is daarom fijn voor ons allemaal dat we een week herfstvakantie hebben. We wensen u en jullie allemaal een fijne week toe. Tot maandag 30 oktober dan gaan we weer van start.  

Lees verder

Voorleeswedstrijd oktober 2017

Op vrijdagmiddag 20 oktober sloten we de eerste periode van dit schooljaar af met de voorleeswedstrijd voor de leerlingen van de groepen 5 t/m 8. We hadden acht deelnemers: Charlotte, Marit, Melle, Dewi, Ruben, Maud, Nienke en Noa. Ze hadden allemaal al de voorrondes in de klas gewonnen en mochten nu naar de finale op school. Een deskundige jury lette op heel veel punten waar je aan moet denken als je voorleest. Er waren twee winnaars, van de groepen 5 en 6 was Nienke de winnaar en de schoolkampioen die onze school vertegenwoordigt bij de voorleeswedstrijd van Hellendoorn is Melle. We danken de jury hartelijk voor haar bijdrage en natuurlijk de lezers voor het voorlezen uit jullie boeken. In ons fotoboek hebben we foto's geplaatst van deze middag. 

Lees verder

Fietscontrole oktober 2017

De donkere dagen zijn inmiddels begonnen en daarom is het belangrijk dat de fiets en vooral de verlichting in orde is. De fietsen van de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 werden door fietsenmaker Aanstoot gecontroleerd en meer dan in vorige jaren werden fietsen goedgekeurd. De verkeersouders hebben in de afgelopen weken de ouders gewezen op de aandachtpunten van de controle. Dit heeft een heel positief effect gehad. Enkele fietsen worden over enkele weken opnieuw gecontroleerd. Van groep 5 waren alle fietsen aanwezig en ook allemaal werden ze goedgekeurd. Zij kregen deze ochtend een heerlijke doos met tompoucen. Wij bedanken de fietsenmaker en de verkeersouders voor hun geweldige inzet om alle fietsen veilig te krijgen voor de herfst en winter. In ons fotoboek staan een tiental foto's van de controle. 

Lees verder

Buitendag groep 5

De jongens en meiden van groep 5 hebben op donderdag 12 oktober een mooie buitendag gehad. Er werd een bezoek gebracht aan het buitencentrum waar allerlei opdrachten en onderzoekjes werden gedaan. Daarna moesten de leerlingen buiten aan het werk. In ons fotoboek staan foto's van dit bezoek. We danken de begeleiders die zijn meegeweest. Fijn dat jullie erbij waren. 

Lees verder

Op zoek naar een nieuw lid voor de Raad van Toezicht

Stichting ‘Ieder kind telt’’ is een christelijke onderwijsorganisatie in de gemeente Hellendoorn die aan zo’n 1700 leerlingen basisonderwijs en speciaal basis onderwijs op verschillende locaties aanbiedt. Per 1 januari 2018 zijn wij op zoek naar een Lid Raad v an Toezicht , met aandachtsgebied ‘Onderwijskundige kennis’’ Klik op deze link om naar de advertentie te gaan.

Lees verder

Schoolreis Avonturenpark Hellendoorn

Op dinsdag 19 september zijn we met de groepen 3 t/m 8 naar het Avonturenpark in Hellendoorn geweest. De groepen 6, 7 en 8 gingen op de fiets en de groepen 3 t/m 5 werden met de auto gebracht. 's Morgens was het nog wat fris en bewolkt maar na de middag brak de zon door. We bedanken alle ouders en verzorgers die ons hebben geholpen in de begeleiding of het vervoer. In ons fotoboek staan foto's van deze mooie dag. 

Lees verder

Happen en stappen

Op vrijdagavond 15 september hadden we meer dan 200 deelnemers aan de tropische happen en stappenavond die was georganiseerd door de ouderraad. Een tocht die begon bij de school en vervolgens via een mooie route langs drie haltes leidde, waar heerlijke hapjes klaarstonden. Elke halte had een eigen thema zoals Mediterraans, Mexicaans en Caribisch. Bij de haltes en onderweg was er voldoende gelegenheid om met elkaar kennis te maken en bij te praten over bijvoorbeeld de afgelopen zomervakantie. De school was de eindhalte waar nog veel meer lekkere drankjes en hapjes klaarstonden. De fotowedstrijd waar iedereen aan mee kon doen, werd gewonnen door Roos Mensink. Zij leverde de mooiste tropische vakantiefoto in. De avond was super georganiseerd. Er is heel veel werk verricht door de ouderraad. Onze hartelijke dank daarvoor en ook bedanken we de ouders voor de verzorging van alle hapjes en drankjes. Wat een fantastische avond! In ons fotoboek staat een album foto's en een video klaar. 

Lees verder

Startdienst op 18 september

A.s. maandag 18 september houden wij onze startdienst in Het Centrum. We beginnen om 18.30 uur Het thema is "Nieuwsgierig naar jou". Dominee Boomsma is vorige week vrijdag bij ons op school geweest en heeft in alle groepen met de kinderen gepraat over het thema van de dienst. Leerlingen ouders, verzorgers, opa's en oma's, buren en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd. 

Lees verder

Avonturenpark Hellendoorn

Op dinsdag 19 september gaan de groepen 3 t/m 8 naar het Avonturenpark Hellendoorn. De groepen 3 t/m 5 gaan met auto’s naar het park en vertrekken om 9.45 uur van school. De groepen 6 t/m 8 gaan op de fiets en vertrekken om 9.15 uur. Om 16.00 uur gaan we weer naar school. We wensen onze leerlingen, de ouders die meegaan en het team een prachtige dag toe. 

Lees verder

Sfeerweken

Elk nieuw schooljaar beginnen we met onze sfeerweken. In die weken besteden we tijd en aandacht aan de vorming van de groep. We hebben extra activiteiten in de groep zodat de kinderen elkaar beter leren kennen. De schoolreis naar het Avonturenpark is daar een voorbeeld van. Deze weken houden alle teamleden ook gesprekken van een kwartier met alle kinderen van hun groep onder schooltijd. De groepen worden dan overgenomen door juf Judith en Mariska. Zo hebben we tijd voor een goed gesprek om elkaar te leren kennen en de verwachtingen van elkaar te horen. 

Lees verder

De Schoolweetjes

Vandaag, vrijdag 8 september is onze nieuwsbrief "De Schoolweetjes" weer verstuurd naar de lezers die geïnteresseerd zijn in onze school. Wekelijks kunt ook u onze nieuwsbrief ontvangen door u aan te melden via deze website. Bovenaan ziet u Nieuwsbrief staan. Als u deze "knop" aanklikt wijst zich de aanmelding vanzelf. We hebben telkens veel nieuws. Deze keer eindigen we de nieuwsbrief met onze link van de week. Om de zomer nog wat vast te houden brengen we u "Still Summer" van Matt Pond Pa onder de aandacht. Klik op deze link  en kies dan voor Still Summer.

Lees verder

Nieuwe Chromebooks

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar werden ze bezorgd: dertig nieuwe Chromebooks en een prachtige kast om alle apparatuur op te bergen en te laden. Juf Monique, onze ict-er ging als een ware technicus aan het werk om de accounts aan te maken en de kabels aan te sluiten. We zijn zeer blij met deze uitbreiding van onze ict-middelen.

Lees verder

Een goed begin

We zijn vol energie gestart met het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat ons team weer compleet is en dat juf Marloes weer in ons midden is. Met haar zoontje Melle gaat het gelukkig goed. Deze week zijn we gestart met de nieuwe taal- en spellingmethode "Staal". De komende week beginnen we met de kindgesprekken om de leerlingen goed te leren kennen en met elkaar te bepalen waar we dit jaar aan gaan werken. We wensen u, jullie en ons allen een goed schooljaar toe.

Lees verder

Zomervakantie (See you in September)

Beste bezoeker van onze website we hebben vakantie. Nu u toch hier bent, nodigen wij u van harte uit om onze website verder te ontdekken. Heel veel foto's staan in ons fotoboek. Na 15 september gaan we onze fotoalbums opruimen. Tot die tijd kunt u de foto's downloaden. Lees ook onze nieuwsbrieven die we wekelijks versturen. Ze geven een indruk van wat we in een schooljaar doen. Klik eens op onze "links" een laat u muzikaal verrassen. Maar vergeet niet te genieten van de mooie zomerse dagen en mocht het een keer regenachtig zijn, keer dan hier terug. We wensen u een zomerse vakantie. Op maandag 4 september beginnen wij weer. Tot dan.

Lees verder

Pannenkoeken eten op onze laatste schooldag

Het is toch echt bijzonder dat we met een simpele oproep aan de ouders genoeg pannenkoeken hebben om op de laatste schooldag alle kinderen te trakteren op meerdere pannenkoeken. Niemand hoeft op te geven hoeveel er gebakken wordt en we komen toch precies uit. Alle ouders en verzorgers willen we van harte bedanken voor het bakken en serveren van heerlijke pannenkoeken. Als elk jaar was het ook nu weer prachtig weer. In de schaduw van de bomen bleeft iedereen gezellig met elkaar praten om daarna het jaar af te tellen. In ons fotoboek staan foto's van deze traditionele afsluiting van het schooljaar. Je realiseert je dat er alweer een schooljaar voorbij is.

Lees verder

Afscheid groep 8

Het afscheid van groep 8 ging in drie etappes. Op vrijdagavond hadden we een afscheidsfeest bij Braakman Noetsele, op dinsdagavond hadden we de afscheidsmusical en het officiële afscheid met de ouders en verzorgers. op woensdag zwaaiden alle leerlingen onze groep 8 uit. Foto's van al dit staan in ons fotoboek.

Lees verder

Onze nieuwe groepen in 2017-2018

In ons fotoboek staan de foto's van de acht groepen waar wij volgend jaar mee starten. Na de kerstvakantie beginnen we met de derde kleutergroep. We bedanken Annemiek Völkers voor het maken van deze mooie groepsfoto's.

Lees verder

Jaar in beeld 2016-2017 "Slipping through my fingers"

Op de informatieavond toonden wij ons schooljaar in 96 foto's met daarbij de muziek van Abba's "Slipping through my fingers". Deze foto's zijn een greep uit alle fotoalbums van 2016-2017 die op onze website staan. We hebben ze samengebracht in een nieuw fotoboek. Helaas kunnen wij de muziek er niet bij afspelen. Wellicht dat Spotify uitkomst biedt.

Lees verder

Motoragenten in de onderbouw

Dankzij de medewerking van de verkeersouders hadden de leerlingen van de drie kleutergroepen een prachtige morgen. Op dinsdag 27 juni reden twee motoragenten het schoolplein op om een mooie verkeersles te geven waarbij veel aandacht werd gegeven aan het veilig oversteken. Wat is dan nog mooier om zelf op de foto gezet te worden op die stoere motor. Kijk in ons fotoboek voor die mooie foto's. We bedanken de verkeersouders en de agenten voor hun hulp en inzet.

Lees verder

Schoolreis Malkenschoten Apeldoorn

Op onze website staan foto’s van de schoolreis naar het park Malkenschoten in Apeldoorn op dinsdag 20 juni 2017. De kleuters hebben daar een leuke maar ook vermoeiende dag gehad want we kregen foto’s toegezonden van slapende kinderen in de bus. Onze dank gaat uit naar de begeleiders die zijn mee geweest.

Lees verder

We hebben weer gewonnen "Oops, we did it again".

En voor de tweede keer op rij is het ons gelukt om de grote beker van de Avondvierdaagse te winnen. We zijn heel erg blij met dit geweldig mooie resultaat. Nog mooier is de saamhorigheid en de goede sfeer die we met ons "Marijkudde" uitstraalden tijdens deze avondvierdaagse. Lees onze extra nieuwsbrief, bekijk de filmpjes en foto's in ons fotoboek en geniet nog even na. Iedereen die heeft meegedaan bedanken we heel hartelijk voor hun inzet. Laten we tot slot niet vergeten ook de organisatie van de Avondvierdaagse in Nijverdal te bedanken voor de algehele organisatie en de mooie routes die zij hebben uitgezet.

Lees verder

Avondvierdaagse 2017 gestart

De avondvierdaagse is gestart. De eerste avond was meteen al een groot succes dankzij het mooie weer zodat het wandelen heel plezierig was. De Marijkeschool is dit jaar weer uitstekend vertegenwoordigd met een groot aantal leerlingen en begeleiders. We wensen iedereen heel veel plezier toe. In ons fotoboek hebben we van alle avonden foto's geplaatst dankzij onze hoffotograaf, de opa van Lotte. We nodigen u daarom uit om deze albums te bekijken.

Lees verder

Fancy Fair 2017

Op dinsdagmiddag 16 mei hadden we het geluk om prachtig weer te hebben tijdens de Fancy Fair. De jongens en meisjes van groep 7 en 8 zijn er opnieuw in geslaagd om een geweldige Fancy Fair te organiseren. We zijn trots op jullie. Geweldig om te zien hoe jullie met elkaar hebben samengewerkt. Dit jaar waren er opvallend veel dingen om te doen en er waren nieuwe spellen bedacht waar jong en oud zich mee konden vermaken. We kijken terug op een zeer geslaagde Fancy Fair. Zodra de opbrengst bekend is, zullen wij die hier vermelden. Kijk in ons fotoboek om de Fancy Fair nog eens te beleven.

Lees verder

Meivakantie

We hebben vakantie van 22 april tot en met 7 mei. Twee weken tijd om op vakantie te gaan, uit te rusten, tuinieren, klussen, een boek lezen, Koningsdag te vieren, een museum te bezoeken, een paar dagen er op uit te trekken, op te ruimen, achterstallig onderhoud te plegen, aandacht geven aan elkaar, even alles los te laten zoals op de illustratie. We wensen u en jullie een mooie Meivakantie. Geniet ervan!

Lees verder

Koningsspelen 2017

In school, op het plein, op de velden van Reggesteyn en op het sportpark Gagelman hebben alle leerlingen meegedaan aan de Koningsspelen. Na eerst de Koningsspelenvlag gehesen te hebben en het Willhelmus te hebben gezongen gingen we aan het ontbijt. Daarna konden de spelen beginnen. De leerlingen van de onderbouw waren om 12 uur klaar. De andere groepen hadden ook een middagprogramma. Om u een indruk te geven van deze dag, hebben wij een album geplaatst in ons fotoboek op deze site. Wij danken alle ouders en verzorgers die ons deze dag hebben geholpen. Fijn dat jullie er waren. Ook de bezoekers danken we voor hun belangstelling.

Lees verder

Allemaal geslaagd

Op vrijdag 21 april kwamen onze drie verkeersouders op school om de leerlingen van groep 7 het verkeersdiploma uit te reiken. Iedereen is geslaagd en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Van harte gefeliciteerd met dit succes.

Lees verder

Finaleavond schoolvoetbal 2017

De weersomstandigheden waren voor de voetballers ideaal op deze finaleavond van het schoolvoetbaltoernooi. Vochtige velden en miezerige regen. De toeschouwers moesten hun heil onder de paraplu's zoeken. De jongens van ons eerste team wonnen de eerste wedstrijd met 3-0 tegen De Bongerd, verloren de tweede wedstrijd met 3-1 van De Es en in de troostfinale werden vanwege de invallende duisternis alleen maar penalty's genomen. De Brug deed dit iets beter met als gevolg dat we vierde werden . Alle trainers en begeleiders bedanken we heel hartelijk voor hun trainingen en begeleiding van onze vier teams. In het fotoboek staan foto's van alle avonden.

Lees verder

Schoolvoetbal 2017

Op woensdag 29 maart begint het Schoolvoetbaltoernooi. Onze eerste teams komen dan in actie. Jongens 2 spelen op het veld van vv Hellendoorn om 19.00 uur tegen De Reggewinde en om 19.30 uur tegen De Brug. Het 2e meisjesteam speelt op het veld van vv Daarlerveen om 19.00 uur tegen De Veenbrug en om 19.30 uur tegen De Marliaantjes/ Jan Barbier. We wensen deze teams veel speelplezier en succes toe.

Lees verder

Podiumfestival

In ons fotoboek hebben we een album geplaatst met foto's van de optredens tijdens ons podiumfestival op vrijdagmiddag 17 februari 2017. Het was voor ons een mooie afsluiting van de periode tussen kerst- en voorjaarvakantie. Het festival verliep erg goed, bij diverse optredens werd uit volle borst meegezongen.

Lees verder

Sneeuwpret

We kunnen echt stellen dat we winter hebben. Een plein met een laag sneeuw zorgt voor veel plezier in de pauze. We hebben enkele foto's in ons fotoboek gezet van dit winterse tafereel. De laagstaande zon, de lange schaduwen en de sneeuw zorgen voor mooie foto's.

Lees verder

Kick off LEGO challenge 2017

De LEGO challenge is begonnen en alle basisscholen in onze gemeente doen mee. Op donderdagmidag 26 januari kregen leerlingen en de leerkrachten van de groepen 5 en 6 een uitleg van de wedstrijd. De opdracht is om een machine van LEGO te bouwen die een rol closetpapier kan oprollen. De jongens en meisjes gaan in kleine groepen op hun eigen school in voorrondes aan de slag. De schoolwinnaar wordt uitgenodigd deel te nemen aan de finale op 24 mei 2017 in het pand van Niverplast. Deze challenge wordt mogelijk gemaakt door Heutink, Niverplast, Brndz en onze school. We wensen iedereen heel veel plezier toe met deze challenge. In het fotoboek staan foto's van de Kick off.

Lees verder

Schaatsen met groepen 7 en 8

We kregen nog een aantal foto's van de schaatsmiddag van de groepen 7 en 8 in december 2016 toegestuurd. Deze foto's willen we u niet onthouden. Kijk in ons fotoalbum om deze foto's te bekijken.

Lees verder

Aanmelding nieuwe leerlingen

Vrijdag 20 januari 2017. Vandaag hielden we ons Open Huis. Wij hebben vandaag al meerdere nieuwe ouders mogen begroeten en rondleiden. Die ouders willen we bedanken voor hun belangstelling en komst. Aangezien we niet meer een inschrijfavond hebben kunnen de ouders die hun zoon of dochter willen aanmelden een inschrijfformulier op onze school ophalen. Loop even naar binnen en vraag om een inschrijfformulier dan ontvangt dit u van ons. Wacht niet te lang want we willen graag i.v.m. de formatie voor komend schooljaar op tijd duidelijkheid hebben hoeveel nieuwe leerlingen we erbij krijgen. We danken u voor het vertrouwen in onze school.
Ouders die vandaag niet konden of nog twijfelen, kunnen natuurlijk altijd een afspraak maken voor een kennismaking en rondleiding. Bel 0548-615312 of mail naar info@marijke-ikt.nl

Lees verder

Open Huis voor nieuwe ouders

Beste ouders van leerlingen die in de komende jaar of komend schooljaar vier worden. U heeft ongetwijfeld een bericht ontvangen van de gemeente Hellendoorn om uw zoon of dochter aan te melden op een basisschool. Onze school houdt op vrijdag 20 januari een open huis van 8 tot 8 uur. U bent de gehele dag welkom om kennis te maken met onze school. We vertellen u graag over ons onderwijs en we nodigen u uit om de sfeer van onze school te proeven. We laten u graag onze nieuwe LEGO studio zien en we vertellen u over onze buitendagen. Mooie activiteiten in ons lesaanbod. Kom gerust bij ons op bezoek. Een afspraak maken is niet nodig. Komt u deze dag niet uit, bel dan even 0548-615312. We heten u en uw kinderen hartelijk welkom. Wilt u nu al sfeer proeven? Bekijk onze website, de foto's in ons fotoboek of lees onze nieuwsbrief. Deze verschijnt elke vrijdag maar staat ook online.

Lees verder

Een Gelukkig Nieuwjaar

Beste leerlingen, ouders en verzorgers van de school. Beste bezoekers van de website van onze school. Aan het begin van 2017 wensen we jou en u allen een heel gelukkig en gezond nieuwjaar toe.
Op de Prinses Marijkeschool beginnen we op maandag 9 januari. We willen er met z'n allen een mooi en goed jaar van maken.

Lees verder

We wensen u een fijne kerstvakantie

Het team, de ouderraad en de medezeggenschapsraad wensen u goede kerstdagen en een voorspoedig 2017. We hebben kerstvakantie en beginnen op maandag 9 januari. Geniet deze vakantie van de vrijheid, het samenzijn, een wandeling of een dagje uit. Wellicht heeft u tijd om deze site nog eens beter te bekijken of foto's uit het fotoboek te downloaden. Ondertussen kunt u luisteren naar onze link van het jaar. Deze vindt u op deze website onder de knop "Links". Onze speellijst is gemaakt n.a.v. ons 60 jarig bestaan. U heeft hiervoor wel een (gratis) Spotify account voor nodig. Of klik deze link aan als u al Spotify heeft. 

Lees verder

Lak aan

Hoewel Tijn uit het Brabantse Hapert ongeneeslijk ziek is en zijn levensverwachting minder is dan een jaar, wil hij zich samen met zijn ouders deze week inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request en aandacht te vragen voor zijn ziekte DIPG (hersenstamkanker). Hij wil mensen uitdagen om hun nagels te lakken (en gelakt te laten tot kerst) en 1 euro te doneren, of 10 euro te doneren aan zijn actie voor Serious Request, dit alles onder het mom van 'Lak aan DIPG'. Doe ook mee aan de #lakaan challenge van Tijn! Marit, Malou, Sophie, Britt en Puck gingen op vrijdagmorgen 23 december langs de meesters en juffen. Goed voor 35 euro. Mooie actie meiden. Zie ook ons fotoboek. Klik ook deze link aan voor meer informatie. Meedoen? Klik dan hier

Lees verder

Kerstviering in de klas

Op donderdagavond 22 december waren de klassen gehuld in kaarslicht en vierden de kinderen in hun groep het feest van de geboorte van Jezus. Na afloop was er voor jong en oud iets te eten en te drinken. De ouderraad had gezorgd voor ranja, chocolademelk, koffie, glühwein en kerstkransjes. Het was druk en gezellig op het plein. Fijn om elkaar op deze manier te ontmoeten en bij te praten. We kijken terug op mooie kerstvieringen. Kijk in het fotoboek naar de foto's van deze avond. In 2017 staat de kerstwandeling op het programma.

Lees verder

Afsluiting Damtoernooi 2016

Op maandagmiddag 12 december werd de laatste ronde van ons damtoernooi gehouden. De onbetwiste winnaar werd Lars, op de tweede plaats eindigde Vico en na een spannend barrage werd Mauro derde. We bedanken onze dammeesters voor hun inzet. Kijk in het fotoboek voor de foto's van deze laatste ronde.

Lees verder

Sinterklaas op school

Op maandagmorgen 5 december stonden we om half negen te wachten op de sint: de ouders, de leerlingen, de opa's en oma's, de meesters en juffen. Maar om half negen geen Sint of Piet te ontdekken. Toen ging de telefoon; Sint aan de lijn. Ja hoor, hij had zich verslapen in het mooie bed dat in onze school stond. Oei! Daarop zijn we met zijn allen naar binnengegaan en konden we hem in zijn luie stoel begroeten. Dat was het begin van een mooi Sinterklaasfeest. Er staan precies 100 foto's in ons fotoboek van met name de groepen 1 t/m 4. Dank u Sinterklaas en Pieten voor het bezoek aan onze school gebracht.

Lees verder

Bezoek van LEGO aan onze studio

Op woensdag 30 november hadden we hoog bezoek van LEGO. Uit Londen, de heer Gary Jones, Area Manager Centraal Europa, Benelux, Ierland van  LEGO Education Europa en uit München Joslyn Adcock Marketing Manager van LEGO Education. Ze kwamen onze LEGO studio bekijken en waren echt onder de indruk van de inrichting van onze studio en het eerste werk met de leerlingen gedaan. We zijn in “progress”, de eerste groepen werken met ontzettend veel plezier met dit prachtige materiaal. Wij zijn verheugd met dit bezoek want het is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn als het om procesgericht werken en techniek gaat.

Lees verder

The Red One

Sarai uit groep 8 heeft het winnende gedicht geschreven dat gebruikt werd bij de presentatie van The Red One, de solarauto van de UT die meedoet aan de Solarrace (The Challenge) in Australië. Het gedicht hebben we geplaatst in onze nieuwsbrief De Schoolweetjes nummer 12. Lees daar ook haar verhaal en dat van Roos en bekijk de foto's in ons fotoboek. Goed gedaan Sarai!!

Lees verder

Bente en Sarai zijn te zien bij GreenTech op RTL 4

Op zaterdagmorgen 26 november zijn Bente en Sarai in het programma GreenTech op RTL 4 te zien. De uitzending begint om 11 uur. Sarai en Bente hebben door middel van een pitch hun uitvinding de StuiterElektraBal vanuit onze school via Skype gepresenteerd. Ze werden vervolgens uitgenodigd om mee te doen aan deze spannende competitie. Op 27 november en 1 januari wordt deze uitzending herhaald. Heel spannend allemaal, kijken dus!

Lees verder

Concert

Op dinsdagavond 22  november gaven de leerlingen van de groepen 4 en 5 een prachtig concert voor ouders en belangstellenden. De afgelopen weken hebben de leerlingen die daar belangstelling voor hadden muzieklessen gekregen van mensen van Muziekvereniging Advendo. Er werd samengespeeld met de leden van het Leerorkest. We kijken terug op een geslaagde muzikale avond.

Lees verder

Museum Marijke

Een bezoek aan een museum moet een mens verrassen. Wat krijg ik te zien? Foto's, beelden, schilderijen, moderne of klassieke kunst?  Op dinsdagavond 15 november hebben heel veel bezoekers aan Museum Marijke zich laten verrassen door de kunst die door onze leerlingen is gemaakt. Vele kunststromingen kwamen voorbij, veel was origineel of kreeg een geheel eigen invulling. We zijn trots op wat er te zien was, trots op het plezier waarmee is gewerkt en blij met de hartverwarmende belangstelling van de bezoekers. Dank voor uw komst. Kijk nog eens in ons fotoboek om de details te zien waar dinsdagavond geen tijd voor was. Veel plezier met uw tweede bezoek aan Museum Marijke.

Lees verder

Kunstenaars in groep 4

Om een goede kunstenaar te worden moet je veel oefenen en technieken leren. Lidwien Rouweler kwam in groep 4 om samen met de kinderen dat te doen wat nodig is om een mooi kunstwerk te maken. De resultaten waren te zien op de tentoonstelling op 15 november. In ons fotoboek hebben we een album geplaatst waar we de kunstenaars aan het werk zien.

Lees verder

Kunst

Van 31 oktober tot en met 15 november staat Kunst centraal in onze school. Op de foto hiernaast ziet u de schilderes Lidwien Rouweler schilderles geven aan groep 8. Er wordt in de klassen gewerkt over Cobra, Van Gogh, Kandinsky, beeldende kunst en nog veel meer kunststromingen en uitingen . Kunst en cultuur zal de komende twee jaar een prominente plaats krijgen in de professionalisering van ons team. Onze school doet mee aan het project "De kunst van Expressie". Kunst stimuleert onze hersenen en daarom zijn we ook zeer benieuwd naar de lezing die de wetenschapper Mark Mieras ons komende maandagavond 7 november gaat geven. Zie ook zijn website door op deze link te klikken. 

Lees verder

Schoolfruit- en groente

Vanaf 7 november ontvangen we twintig weken lang drie porties groenten en fruit per leerling per week. Dankzij een Europese subsidie wordt dit ons mogelijk gemaakt om het eten van fruit en groenten bij onze leerlingen te bevorderen. We hopen dat de leerlingen zullen genieten van dit mooie aanbod. Wilt u hier meer over lezen en weten? Klik dan op deze link

Lees verder

Dankdag voor Gewas en Arbeid

Met maar liefst 60 fruitbakjes gingen zes leerlingen uit groep zes van onze school naar De Hoge Es. Een vaste traditie is om op Dankdag onze dankbaarheid voor alle goeds dat we krijgen te uiten in het delen met de ander. Alle ouders en verzorgers en leerlingen hebben ervoor gezorgd dat we deze bakjes konden maken. We hadden zelfs zoveel over dat we nog een extra kratje fruit konden meenemen naar De Hoge Es. We bedanken de ouders en leerlingen voor dit mooie gebaar. Dank u wel! In ons fotoboek hebben we enkele foto's geplaatst.

Lees verder

Een zoon: Roef.

Op zaterdagmiddag 29 oktober is om 17.07 uur Roef Eliam Matthias Fransen geboren. De zoon van meester Floris en zijn vrouw Joyce en broertje van Bram en Pien. Zijn gewicht 3675 gram en zijn lengte 50 cm. Meester Floris is inmiddels weer begonnen met zijn werk. Ook op deze plek felicteren we de familie Fransen van harte met de geboorte van Roef. 

Lees verder

60 jaar Prinses Marijkeschool in muziek

In 1956 is de Prinses Marijkeschool gebouwd. Al 60 jaar wordt er onderwijs gegeven aan de Noetselerbergweg 23. We hebben een Spotifylijst gemaakt met daarop een nummer uit elk jaar. Veel luisterplezier wensen we u toe. Om alles te beluisteren is een (gratis) Spotify account noodzakelijk. Deze lijst vindt u op bovenaan deze site bij  "Links".  We wensen u een fijne herfstvakantie toe. Tot maandag 24 oktober dan beginnen we weer. 

Lees verder

Lego Education Studio

Het is voor het eerst dat we enkele foto's van onze Lego Education Studio online plaatsen. We zijn ontzettend blij met dit prachtige lokaal. In 2020 wordt Wetenschap en Techniek een verplicht vak op de basisschool. Wij nemen alvast een voorschot. De doorgaande lijn in onze school is door LEGO ontwikkeld: Duplo, WeDo, Construct en Mindstorms. De officiële opening van de studio vindt later dit jaar plaats. Alle leerlingen van groep 8 geconcentreerd aan het werk, twee vaders die helpen, meester Floris die enthousiast bijspringt, zorgen voor foto's als deze:  samenwerken, bouwen, programmeren, uitproberen, testen. Wat gaaf en wat een feest!! Beste Remco en Erwout, bedankt voor jullie hulp. Wordt zeer gewaardeerd! De lessen in de LEGO Education Studio gaan we na de herfstvakantie verder uitrollen. Kijk in ons fotoboek voor de allereerste foto's.

Lees verder

Een officieel ontvangst op Paleis Het Loo

Op vrijdagmorgen 14 oktober gaven de leerlingen van de groepen 5 en 6 gehoor aan de uitnodiging van Paleis Het Loo om een bezoek te brengen aan dit mooie paleis. Een officiële ontvangst door de heer Paul Rem, conservator en woordvoerder van het paleis en vervolgens een rondleiding door het paleis waren een deel van het programma. Het was een "Koninklijk Prinses Marijkeschool" bezoek en door de persoonlijke uitleg zijn we veel te weten gekomen over hoe er geleefd werd en wordt op Het Loo. Wij danken Paleis Het Loo zeer hartelijk voor deze uitnodiging. Het was onvergetelijk. Onze dank gaat ook uit naar de ouders die voor het vervoer hebben gezorgd. Kijk in ons fotoboek naar de mooie foto's van dit bezoek.

Lees verder

Spannende finale voorleeswedstrijd 2016

Vrijdagmiddag 14 oktober hebben acht jongens en meisjes aan de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 voorgelezen. Zij zijn uit de voorrondes in de groepen naar voren gekomen om aan de voorleeswedstrijd mee te doen. De aandachtige jury  had het niet gemakkelijk om de winnaars aan te wijzen want iedereen deed het heel erg goed.  Na het overleg was men eruit: Sarai Hallink won de finale voor de groepen 7 en 8 met het boek Pizza Spion. Maud Roelofs werd de winnaar van van de groepen 5 en 6 met het boek De avonturenschool van Juf Wervelwind. Beiden kregen een mooi boek en een oorkonde als cadeau. Sarai zal onze school vertegenwoordigen tijdens de Hellendoornse finale in het ZinIn theater. In ons fotoboek staan foto's van deze spannende finale.

Lees verder

Red Engineers van de Prinses Marijkeschool

Uit de Tubantia. ENSCHEDE - De Prinses Marijkeschool in Nijverdal, het Canisius in Almelo, de internationale Prinseschool in Enschede en OBS 't Schöppert in Hengelo vertegenwoordigen na de zomervakantie Twente op de Nederlandse televisie. De leerlingen presenteerden zaterdag de meest duurzame ideeën tijdens de RED Engineers Challenge 2016 en mogen het daarom met hun uitvindingen in het RTL 4 programma Greentech opnemen tegen teams uit andere delen van het land. Tijdens de opnames mogen de Twentse scholieren een echt werkend prototype van hun uitvindingen bouwen. 'De Stuiterbal' is het winnende idee van de Prinses Marijkeschool. Door een kleine powerbank in het midden kan je al stuiterend stroom opwekken. Het Canisius bedacht een zwart-wit rolscherm dat in de zomer hitte afstoot, terwijl het in de winter juist warmte vasthoudt.

Lees verder

Muziek maken is leuk

Op dinsdagmiddag 4 oktober hadden we deel twee van het programma "Kennismaken met muziek". Wat is het toch leuk om op een instrument te kunnen spelen. Dankzij de medewerking van Advendo konden onze leerlingen kennismaken met verschillende muziekinstrumenten zoals de trompet, de dwarsfluit, de klarinet. Het slagwerk was soms oorverdovend. Wie weet is deze middag het zetje in de rug om muziekles te volgen? In ieder geval is er inmiddels een blokfluitgroep met 9 leerlingen op onze school gestart. In ons fotoboek staan foto's van deze middag. We danken de mensen van Advendo voor hun enthousiaste medewerking. 

Lees verder

Buitendagen in de herfst

De eerste buitendagen hebben we gehad. Op maandag 26 september ging groep 8 onder begeleiding van de gids van Natuurwijs het bos in en donderdag 29 september was groep 5 aan de beurt. Naar de verhalen te oordelen hebben de leerlingen een leuke en leerzame maar vermoeiende dag gehad. Komende donderdag gaan de jongens en meisjes van groep 6 op verkenning. Deze buitendagen zijn een deel van de invulling van ons Schoolplan waarin we kort samengevat, willen dat de leerlingen van onze school kennisnemen van de natuur, deze ontdekken en die waarderen. Bovendien denken we dat het voor de sociale vorming uitermate goed is om samen op te trekken. Afgelopen donderdag zagen veel leerlingen eruit als mijnwerkers. Een teken dat ze goed bezig zijn geweest! Wilt u meegenieten dan kunt u op de website foto’s van deze dagen zien. 

Lees verder

Alle plusgroepen van start

Alle bovenschoolse plusgroepen zijn inmiddels gestart. De plusgroepen zijn een initiatief van onze stichting om kinderen die dit aankunnen uit te dagen samen te werken aan opdrachten en na te denken over het oplossen van vraagstukken. Gemiddeld om de drie weken komen deze leerlingen op een woensdag bij elkaar en krijgen ze les van collega's die hier zeer betrokken bij zijn. 

Lees verder

Goede startdienst

We kijken terug op een mooie startdienst. We zijn allemaal aan de beurt geweest om te zingen, te vertellen en te luisteren. “Kijk eens om je heen” is natuurlijk ook zorgen voor elkaar. Een boodschap waar we helemaal achter staan. We kregen een compliment van ds. Liesbeth Jansen-Gort en van de koster dat iedereen zo goed heeft meegedaan. Dat compliment geven we graag door. Onze dank gaat u naar de dominee voor het op een prettige wijze leiden van deze dienst. De koster bedanken wij natuurlijk voor zijn goede zorgen. De collecte voor Vluchtelingenwerk Nederland heeft het mooie bedrag van 317,07 opgebracht. Dank jullie wel voor jullie ondersteuning van dit belangrijke werk. 

Lees verder

BMX fietscrosskampioen 2016

"Eenmaal zullen wij de kampioenen zijn", is een oud liedje en deze keer is het dan ook echt zover. Ons team van 18 fietscrossers is er in geslaagd om scholenkampioen te worden van het toernooi dat georganiseerd wordt door FCV De Lochsprinters. Maar liefst vier deelnemers van onze school werden kampioen van hun groep. Vorige week stonden we na de eerste ronde nog vierde en op dinsdagavond 20 september bleef het nog lang spannend. Uiteindelijk trokken we aan het langste eind en werden we winnaar. Alle deelnemers en begeleiders feliciteren we van harte met dit prachtige succes.
Klik op deze link om naar de foto's te gaan die Albert Lusseveld deze avond gemaakt heeft.

Lees verder

Schoolreis Burgers Zoo

De jongens en meisjes van de groepen 3 en 4 hebben op donderdag 15 september een prachtige dag gehad in Burgers Zoo. Onder de bomen was het goed vol te houden met de warmte. In ons fotoboek hebben we twee albums geplaatst met foto's van dit bezoek. Alle ouders die zijn mee geweest om onze leerlingen te begeleiden willen we hartelijk bedanken voor hun medewerking. We hopen dat jullie ook een mooie dag hebben gehad.

Lees verder

Waterpret met de brandweer

Op donderdagmiddag hebben we met veel waterpret afscheid genomen van het hete zomerweer. Dankzij de medewerking van de lokale brandweer hebben de leerlingen genoten van deze verkoeling. We bedanken de vrijwillige brandweer zeer hartelijk voor hun inzet en medewerking om deze middag tot een groot succes te maken. In ons fotoboek hebben we een album geplaatst.

Lees verder

Waterfestijn op donderdagmiddag 15 september

Op donderdagmiddag 15 september begint om 13.00 uur ons waterfestijn in samenwerking met de brandweer van Nijverdal. De kinderen nemen badkleding, handdoek en waterspullen mee om er een spetterend feest van te maken. We willen deze hete dagen "cool" afsluiten. 

Lees verder

Schiermonnikoog

We zijn terug van drie prachtige dagen op Schiermonnikoog. Het weer was geweldig mooi en we hebben genoten van het mooie eiland, de Waddenzee en de Noordzee. In onze nieuwsbrief De Schoolweetjes nummer 2 hebben we een kort verslag geschreven. In ons fotoboek plaatsen we drie albums van ons kamp. 

Lees verder

Fietstocht 2 september 2016

Op vrijdagavond hebben we onze jaarlijkse fietstocht gehouden waarbij het natuurlijk vooral gaat om het plezier beleven aan onze prachtige omgeving en het elkaar ontmoeten om bij te praten over bijvoorbeeld de vakantie. We telden ongeveer 70 deelnemers. In ons fotoboek staat een album met foto's van deze gezellige avond.

Lees verder

Eerste schoolweek 2016-2017

De eerste week zijn we goed begonnen. Om een beetje de sfeer van een vroege ochtend te proeven hebben we een nieuwe album geplaatst in ons fotoboek. Neem gerust een kijkje in dit eerste album van dit gloednieuwe schooljaar.

Lees verder

Informatie over het schooljaar 2016-2017

Beste bezoekers van onze website, wij zijn klaar voor het nieuwe schooljaar 2016-2017. Onze site is aangepast aan het nieuwe schooljaar. Onze nieuwe schoolgids staat online. Ja, we weten het... 55 bladzijden is best veel om te lezen, maar we willen u graag zo goed mogelijk informeren. Wilt u meer over onze school willen weten, bezoek dan regelmatig deze site of lees de schoolgids, deze is te vinden onder de knop "Onze school". U kunt ook deze link aanklikken.  Of maak een afspraak voor een bezoek aan onze school: info@marijke-ikt.nl of 0548-615312.

Lees verder

Zomervakantie

We zijn aan het eind gekomen van het schooljaar. We wensen u en jullie allen een heel fijne vakantie toe. Geniet van de vrijheid, de zon en het samenzijn. We zien elkaar weer op maandag 29 augustus. Tot dan.
Met vriendelijke groeten,
Het team van de Prinses Marijkeschool.

Lees verder

Afsluiting schooljaar

Op vrijdag 15 juli hebben we het schooljaar traditiegetrouw afgesloten met pannenkoeken eten. Alle ouders die hebben gebakken willen we bij dezen hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze afsluiting. Dank voor jullie hulp. We zongen nog even voor juf Monique die vandaag jarig is en daarna was het de eer aan juf Carola om af te tellen tot de zomervakantie. In ons fotoboek staan foto's van deze mooie afsluiting. 

Lees verder

Afscheidsmusical groep 8

Op dinsdag 12 juli konden we genieten van de afscheidsmusical van groep 8. 's Morgens was de generale repetitie voor de leerlingen van de onderbouw en 's middags voor de leerlingen van de bovenbouw. 's Avonds waren vaders, moeders en genodigden aanwezig. De dresscode was "disco" en het was erg leuk te zien hoe vele ouders gehoor hadden gegeven aan deze oproep. De musical werd geweldig goed uitgevoerd door de leerlingen. Zeer professioneel met filmpjes die aansloten op wat er gespeeld werd. Ook Jaramey kon meekijken vanuit het ziekenhuis in Utrecht. Kijk in ons fotoboek met de foto's van deze uitvoering. 

Lees verder

Het afscheid van groep 8

Na de eindmusical gingen we na de pauze door met het officiële gedeelte van ons afscheid van groep 8.  Juf Mariska, juf Marloes en meester Floris hadden voor elke leerling een gedicht, een getuigschrift en een afscheidsfoto. Verder was er een geweldig mooie "lipdub" film gemaakt door groep 8. Heel mooi waren de drie foto's die van elke leerling getoond werden waarin we konden zien hoe de leerlingen zijn gegroeid in hun Marijkeschooltijd.  Voor elke leerling was er een prachtig afscheidscadeau van de groep: een eigen glossy met verhalen, herinneringen en foto's van elke leerling uit groep 8.  Na afloop was er gelegenheid te kijken naar de film van de activiteiten die er waren tijdens de BBQ, het zwemmen in het Ravijn en de logeerpartij op Camping Noetsele. Gelukkig was er ook nog tijd om na te praten. Het was een gezellige afsluiting van een bijzonder mooie avond. Kijk in ons fotoboek naar de foto's van het tweede deel van deze avond. 

Lees verder

Groepsfoto's 2016-2017 gemaakt tijdens de wisselmiddag

Op donderdagmiddag  7 juli hebben we onze wisselmiddag gehouden. De jongens en meisjes konden alvast kennismaken met de nieuwe juf of meester. We hebben groepsfoto's gemaakt. Deze staan inmiddels in ons fotoboek. Helaas waren niet alle kinderen aanwezig of omdat ze ziek waren of aan de andere kant van Nederland wonen of omdat ze niet konden komen. Zo hebben we al een beetje een start gemaakt met het nieuwe schooljaar. Kijk in ons fotoboek voor de eerste foto's van 2016-2017.  

Lees verder

Stuntcamp groep 7

Ivo Winter won samen met zijn moeder een spectaculair schoolreisje voor heel groep 7 bij The Stuntcamp. In onze fotoboek staan foto's van dit leuke School(P)reisje. 

Lees verder

Drumles

Vrijdag 24 juni 2016. Vanmorgen waren en presentaties vanuit de de dramalessen. Een hal vol kinderen die naar de presentatie van andere groepen kijken levert mooie momenten op. Daarnaast gaf Rob van der Linde uit groep 8 een demonstratie drummen en ook nog eens drumles aan de kleuters. Het was echt een feestje en heel leuk om mee te maken. Rob, hartelijk bedankt voor jouw enthousiaste medewerking. 

Lees verder

Meer foto's van de Avondvierdaagse

In ons fotoboek hebben we een nieuw album geplaatst met de titel: Meer foto's van de Avondvierdaagse. 

Lees verder

Streetwise op 6 juni 2016

Vandaag, 6 juni 2016, konden alle groepen genieten van de verkeerspraktijklessen van het programma ANWB Streetwise. In groep 1 en 2 hadden we het programma Toet Toet: het herkennen van verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken. In groep 3 en 4 speelde Blik en Klik. Ook hier lag de nadruk op veilig oversteken. In de groepen 5 en 6 was men bezig met Hallo auto ofwel het inschatten van de remweg van de auto. In de groepen 7 en 8 ging het bij Trapvaardig om de fietsbeheersing en gevaarherkenning. Een leerzaam programma om onze leerlingen bewust te laten worden van de situaties in het verkeer en hun rol daarin. 

Lees verder

Gezellige Fancy Fair

Op dinsdagmiddag 31 mei hebben we onder ideale weersomstandigheden een gezellige Fancy Fair op de Prinses Marijkeschool gehad. Ook dit jaar zijn de groepen 7 en 8 er in geslaagd om een aantal nieuwe onderdelen te verzinnen die we nog niet eerder hebben gezien. Wat dacht u van de "rollator race" of doelschieten op hoofden. Onze complimenten gaan uit naar de jongens en meisjes van de groepen 7 en 8. De opbrengst van de Fancy Fair hopen we vrijdag bekend te maken in De Schoolweetjes. In ieder geval gaat het ene deel van de opbrengst naar het kamp op Schiermonnikoog in september het andere deel is bestemd voor het afscheidsfeest van groep 8. Alle ouders en verzorgers die er druk mee zijn geweest bedanken we voor de hulp aan de kinderen. In ons fotoboek staan foto's van deze zeer geslaagde editie van de Fancy Fair. 

Lees verder

Wat een feest!!

Wat hebben we dit jaar de avondvierdaagse op een prachtige manier afgesloten. De eerste prijs voor onze school. Het thema kunst was door middel van Piet Mondriaan, Herman Brood, Vincent van Gogh en Karel Appel vormgegeven. Dat gemixt met een geweldige inzet van ouders en leerlingen zorgt ervoor dat de intocht een feest wordt. En feest was het!! Al van verre was al duidelijk dat er iets bijzonders aankwam. Zingen, muziek, stappen vooruit, stappen achteruit, blije gezichten, mooi weer en je hebt een goede sfeer!! Dat is echt verdiend en beloond. Om trots op te zijn!!! Onze grote dank gaat uit naar alle leerlingen, begeleiders en in het bijzonder naar de ouderraad die deze afsluiting bedacht heeft. Ongeveer 175 leerlingen en misschien wel 100 begeleiders maakten dit tot een zeer bijzondere avond om nooit te vergeten. Kijk in ons fotoboek voor de foto's en beleef deze avond nog een keer. IEDEREEN ENORM BEDANKT.

Lees verder

De juffen zijn jarig

Hoe is het mogelijk??? Je hebt vier juffen in groep 1a en 1b en ze zijn allemaal jarig op dezelfde dag. Of toch niet??? Hmmm.... In ieder geval staan enkele foto's van deze dag op onze site. 

Lees verder

Oude Ambachten

Een mandenvlechter, kantkloster, houtsnijder, steenhouwer en een spinster gaven donderdagmiddag een demonstratie aan de leerlingen van de groepen 4 t/m 6. De leerlingen hebben vol aandacht deze demonstraties gevolgd. Ze mochten ook zelf aan de slag en dat maakt het natuurlijk extra interessant.Foto’s van deze middag staan in ons fotoboek op deze site. Wij danken deze dames en heren voor hun passievolle uitleg van deze oude ambachten.

Lees verder

Foto's Finale Solarrace IKT

Op woensdag 25 mei hebben we de finale van de IKT Solarrace gehouden. Alle elf scholen van onze stichting deden mee aan deze spannende strijd. We kijken terug op een zeer geslaagde middag. Winnaar werd De Es uit Hellendoorn, de tweede plaats was voor De Meander en de derde plaats was voor De Ark uit Daarle. De beste presentatie werd gehouden door de Beatrixschool.  Onze felicitaties gaan naar hen uit. Behalve de wedstrijd waren er nog andere activiteiten zoals op de foto met de Magicshoot of experimenteren met de proefjes van de Twente Academy. De Solarauto van de Universiteit Twente was natuurlijk de grote blikvanger. Kijk snel in ons fotoboek voor de foto's van deze mooie middag. 

Lees verder

Opa en omadag

Op maandagmorgen 23 mei was een van de eerste activiteiten in de feestweek vanwege het 150 jarig bestaan de opa- en omadag voor de onderbouw. De belangstelling was heel groot. Zeker voor herhaling vatbaar. We hebben vier kleine fotocollages geplaatst in ons fotoboek op deze site. Alle mensen die er waren willen we bedanken voor hun aanwezigheid. 

Lees verder

150 jaar IKT "Ieder kind telt"

Een tien met een griffel 150 jaar protestants-christelijk onderwijs in museum Erve Hofman In museum Erve Hofman is een tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van anderhalve eeuw protestants-christelijk onderwijs in de gemeente Hellendoorn. Het begon allemaal in 1866, toen de eerste christelijke lagere school op maandag 8 januari haar deuren opende. De huidige supermarkt Jumbo aan de Grotestraat is gebouwd op de fundamenten van die school. Op de zolder van Erve Hofman is van alles te zien over de geschiedenis van basisscholen in de hele gemeente. Er is een film uit het begin van de jaren vijftig, er zijn griffels, een leesplankje (Aap Noot Mies), leitjes met een echt leilatje (oude lineaal) en schoolboekjes. En natuurlijk veel foto’s. Kinderen kunnen zelf in de schoolbanken plaats nemen en met een griffel op een leitje schrijven. Ook is er een reconstructie van een schoolklasje uit de jaren dertig. Kortom, er is veel te zien. L. Museum Erve Hofman Hofmanstraat 2 7447 AS Hellendoorn Erve Hofman is geopend van dinsdag tot zaterdag van 13.30 – 17.00 uur. Toegang € 4,--, kinderen tot 12 jaar gratis

Lees verder

Schoolreis instroomgroepen, 1 en 2 naar de Flierefluiter in Raalte

Vandaag, donderdag 19 mei zijn de leerlingen van de instroomgroepen, 1 en 2 op schoolreis geweest naar de Flierefluiter in Raalte. Onder ideale weersomstandigheden hebben de leerlingen zich uitstekend vermaakt. Het plezier en de verwondering spatten van de foto's af die gemaakt zijn. Kijk snel in ons fotoboek om deze schoolreis mee te beleven. Onze dank gaat uit naar de ouders die vandaag met auto's hebben gereden en mee hebben geholpen met de begeleiding van onze leerlingen. We kijken terug op een mooie schoolreis. 

Lees verder

Route Avondvierdaagse

Van 24 t/m 27 mei lopen we mee met de avondvierdaagse. Uit alle groepen doen er leerlingen mee. Al met al een grote groep deelnemers van onze school. De routes van alle afstanden zijn bekend. Als u op deze link klikt kunt u de routes bekijken. 

Lees verder

Minivoetbal

Op woensdag 11 mei hebben meerdere teams van onze school meegedaan aan het minivoetbaltoernooi. Onder prachtige weersomstandigheden werden de wedstrijden gespeeld. Ons SVDES team werd zowaar ongeslagen  kampioen. Het meidenteam van groep 6 won een belangrijke prijs: De Fairplay Award. Jongens en meisjes van harte gefeliciteerd. Onze dank gaat uit naar de begeleiders van deze teams. We hopen dat iedereen een fijne voetbalmiddag heeft gehad. 

Lees verder

Informatie over de Avondvierdaagse

Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de avondvierdaagse in volle gang. De ouderraad regelt zoals elk jaar voor onze school de groepsindeling, de begeleiding etc. etc. Wij zijn daar heel erg blij mee dat zij deze organisatie op zich nemen. Door het aanklikken van deze link leest u de laatste informatie over de avondvierdaagse. Kik op deze link voor de indeling van de groepen. We wensen de OR veel succes met de verdere voorbereiding. 

Lees verder

Meivakantie

Van 23 april tot en met 8 mei hebben wij vakantie. Koningsdag, Hemelvaartsdag en Moederdag vallen allemaal in deze twee weken. De thuisblijvers en zij die op reis gaan wensen we mooie dagen toe. Geniet ervan. Op maandag 9 mei beginnen we weer. Tot dan. 

Lees verder

Foto's Koningsspelen 2016

In ons fotoboek hebben we de eerste twee albums geplaatst met foto's van de Koningsspelen van de groepen 1 t/m 4. Wat hebben we vandaag veel geluk gehad met het mooie weer. We bedanken alle ouders die ons vandaag hebben geholpen om er een sportieve en gezellige dag van te maken voor hun medewerking. Wellicht dat er de komende week nog meer foto's bijkomen. Houd daarom ons site in de gaten. 

Lees verder

Schoolvoetbal derde avond 13 april 2016

Drie woensdagavonden hebben we kunnen genieten van spannende wedstrijden tijdens het Schoolvoetbaltoernooi van de gemeente Hellendoorn. Op verschillende velden in onze gemeente werden de wedstrijden gespeeld. Deze woensdag werden de finalewedstrijden gespeeld in Hulsen. De Prinses Marijkeschool was met twee teams goed vertegenwoordigd in deze eindronde. Helaas verloren we beide eerste wedstrijden en kwamen we niet verder naar de finales.  Alle mensen die hebben meegeholpen willen we hartelijk bedanken voor hun begeleiding van onze teams. In onze nieuwsbrief staat een uitgebreid verslag van deze laatste avond. Bij dit dankwoord sluiten we ons van harte aan.  Nieuwe foto's van de derde avond staan in ons fotoboek. 

Lees verder

Schoolvoetbal tweede avond 6 april 2016

De meiden van grroep 8 hebben geweldig gespeeld en werden tweede in hun poule. De jongens speelden supergoed en werden eerste in hun poule. Op woensdag 13 april spelen we dan ook met twee teams in de finalerondes. Kijk voor foto's in ons fotoboek daar hebben we namelijk ook de foto's van woensdag 6 april geplaatst.

Lees verder

Vakantierooster 2016-2017

We hebben ter informatie het vakantierooster 2016-2017 op onze website geplaatst. Het is altijd handig dit op tijd te weten i.v.m. met de planning van uw vakanties . U vindt dit rooster onder de knop "Onze school" en dan kiest u voor "Vakanties". 

Lees verder

Schoolvoetbal eerste avond 30 maart 2016

De eerste avond van het schoolvoetbaltoernooi 2016 is voor het tweede jongensteam van onze school zeer succesvol verlopen. Er werd met 3-0, 3-0 en 1-0 gewonnen. Daarmee plaatst dit team zich voor de finaleronde. De meiden van het tweede team hebben met heel veel plezier gespeeld maar helaas wisten ze geen winst te behalen. Deze avond was het de eerste keer dat we in onze nieuw sporttenues speelden. Kijk snel in het fotoboek voor foto's van deze avond. 

Lees verder

Aanmelden voor de avondvierdaagse

De inschrijving voor de avondvierdaagse sluit op 13 april. Mocht u het inschrijfformulier niet meer in uw bezit hebben dan kunt u op deze link klikken en het aanmeldformulier downloaden en invullen. 

Lees verder

Pasen 2016

Onze dank gaat uit naar de moeders en de ouderraad die vanmorgen gezorgd hebben voor een heerlijke Paasmaaltijd. We weten zeker dat de kinderen heerlijk met elkaar hebben gegeten. Hiernaast een eerste foto, meer foto’s staan in ons fotoboek op deze website. 
Wij wensen u en jullie allen fijne Paasdagen.  

Lees verder

Aftrap sparen voor Lilianefonds

Donderdag 10 maart trokken wij één minuut lang aan de bel. Zo vroegen wij aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Voor hen is naar school gaan helemaal niet vanzelfsprekend. Het Lilianefonds zorgt ervoor dat ze tóch de kans krijgen om mee te doen. Doe met ons mee en laat van je horen. Dit was het startsein dat we elke vrijdag tot de meivakantie geld mogen meenemen voor het Lilianefonds. In ons fotoboek staan foto's van deze aftrap. 

Lees verder

Voorjaarsvakantie

Niet alle vaders en moeders hebben vrij, maar alle kinderen in ieder geval wel. De ene familie blijft lekker thuis, de andere familie gaat een paar daagjes weg of soms zelfs een hele week op wintersport. Wat u ook doet, wij wensen u een hele fijne week toe en we zien alle kinderen graag weer terug op school op maandag 7 maart. 

Lees verder

Basketballen in de voorjaarsvakantie

Woensdag 2 maart wordt er een basketbaltoernooi gehouden in sporthal het Ravijn. In de onderstaande link kunt u het wedstrijdschema vinden door deze link aan te klikken. We wensen onze teams en begeleiders heel veel plezier

Lees verder

Ski Challenge 2016

De Oostenrijkse omroep ORF brengt elk jaar een computerspel uit. Dit jaar Ski Challenge 2016. Een spel dat op Windows en Apple gespeeld kan worden. Het leuke is dat het gratis is. N.B. er zijn wel in-app aankopen, maak daar afspraken over met uw zoon of dochter .Je kunt in verschillende gebieden op de latten en zo snel mogelijk afdalen. Nu ook op uw mobiele telefoon, tablet of iPad. Op het internet of in de IOS app- store of Google play. Niet op wintersport maar toch genieten van zon, bergen, sneeuw en skie?n. Veel plezier met dit spel in de voorjaarsvakantie.  Hier de link naar de website van SC 2016.

Lees verder

Podiumfestival

Vrijdag, 26 februari hebben we genoten van de optredens van de leerlingen van groep 5 t/m 8. Een mooie afsluiting van deze eerste schoolperiode van 2016. We hebben kunnen genieten van dans, zang en playback. In ons fotoboek op deze website staan de foto’s van van deze middag. Vergeet niet te kijken. We danken alle jongens en meisjes voor hun enthousiaste optreden. 

Lees verder

Open Huis 2016

Op vrijdag 15 januari houden we ons jaarlijkse "Open Huis" voor ouders van kinderen die in het komende schooljaar vier jaar worden.  Kent u de Prinses Marijkeschool nog niet dan biedt deze dag een mooie gelegenheid om onze school te bezoeken en kennis te maken met onze teamleden en ons onderwijs. U bent van 8 uur  tot 20.00 uur welkom. Een afspraak maken is niet nodig en neem gerust uw kinderen mee. Uw komst stellen wij zeer op prijs omdat we denken dat ons onderwijs uw kinderen veel te bieden heeft. Mocht u deze dag niet kunnen, maak dan een afspraak voor een ander moment, bel dan: 0548-615312. Alvast bedankt voor uw belangstelling.

Lees verder

"Kick off" IKT Solarrace

Op dinsdag 5 februari hebben we 's middags op onze school de 'kick off" van de IKT Solarrace gegeven. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 en teamleden en directies van de 11 scholen in onze stichting waren aanwezig om de LEGO solarpakketten in ontvangst te nemen. Onze voorzitter van het bestuur, de heer Henk Slabbekoorn, mocht de eerste doos in ontvangst nemen. Voor elke school is er een bouwpakket beschikbaar gesteld. Dankzij de gulle inzet van de firma's Heutink en Lumio kunnen alle scholen meedoen. De voorrondes worden op de scholen gehouden en de grote finale zal plaats vinden op 25 mei. Klik op deze link om foto's van deze mooie middag te bekijken. De foto's zijn gemaakt door de heer Johan Reijnders. De Solarrace is één van de vele activiteiten i.v.m. het 150 jaar bestaan van onze stichting. 

Lees verder

150 jaar

Dit jaar bestaat de Stichting "Ieder kind telt" 150 jaar. Deze week hebben we een feestweek waarin de leerlingen diverse voorstellingen in het ZinIn theater bezoeken. Zo is er woensdag 6 januari een congres voor teamleden en belangstellenden over 150 jaar onderwijs. Op maandag 4 januari werd dit jubileumjaar begonnen met het tonen van een film in alle groepen over onze stichting waarin elke school zich prestenteert. Deze film is te bekijken door het aanklikken van deze link.

Lees verder

Schaakcompetitie 2016 is gestart

Vandaag, maandag 4 januari is onze jaarlijkse schaakkampioenschap van start gegaan. Dit jaar hebben we dertien deelnemers die les krijgen en tegen elkaar spannende partijen spelen. Dit alles onder de deskundige begeleiding van Albert Geerling, Wim Brinkhuis en Dick Poffers. Heel fijn dat deze mannen onze spelers begeleiden is deze mooie denksport. We wensen de spelers en speelsters een mooie competitie toe. 

Lees verder

Gelukkig Nieuwjaar

Wij wensen alle bezoekers van onze website een heel voorspoedig nieuwjaar. Dit jaar bestaat de Prinses Marijkeschool 60 jaar. Onze stichting bestaat zelfs 150 jaar. Een veelbelovend jaar. We hopen dat u deze site vaak zult bezoeken om het laatste nieuws over onze school te lezen. We wijzen u graag op ons nieuwe fotoboek. De presentatie van de foto's is beduidend mooier geworden. Vergeet niet foto's te downloaden en te bewaren voor de toekomst. 

Lees verder

Wij wensen u mooie kerstdagen en een sweet sixteen.

De vakantie is begonnen. We hebben tijd om ons voor te bereiden op de kerst en het nieuwe jaar. Een moment omkijken naar wat het afgelopen jaar ons heeft gebracht en de voornemens voor het nieuwe jaar op een rijtje te zetten. Wij wensen u en uw naasten fijne kerstdagen en een veelbelovend nieuwjaar. Het team van de Prinses Marijkeschool. 

Lees verder

Kerstviering 2015

Op donderdagavond 17 december hebben we in de Regenboogkerk het kerstfeest gevierd met alle leerlingen,  hun ouders en verzorgers, opa's, oma's en andere belangstellenden. Een volle kerk zong mee met de band "Cartoon". De dienst is terug te beluisteren via www.kerkomroep.nl. Kies dan voor de plaats Nijverdal. Vervolgens kies je de Regenboogkerk en dan de viering van 17 december. In ons fotoboek staan foto's van deze viering. 

Lees verder

Schaatsen

Wat hebben we deze week genoten van de schaatsbaan in het centrum. Met veel groepen hebben we de ijzers ondergebonden en heerlijk genoten van het winterse ijs. Dank aan de ouders die mee zijn geweest om ons te helpen. Kijk in het fotoboek met daarin maar liefst drie albums van de verschillende groepen.

Lees verder

Sinterklaas op school

Op vrijdagmorgen 4 december stonden we met z'n allen te luisteren naar Sinterklaasliedjes en te wachten op de Goedheiligman. Hoe zou hij deze keer bij ons komen. Om ongeveer half negen kwam een grote vuilnisauto van de gemeente Hellendoorn om de hoek. Twee Pieten stonden achterop de wagen. Sinterklaas zelf zat in de cabine. De staf lag achter in de wagen. Sint is goed op de hoogte dat we een duurzame school willen zijn en heel strikt ons afval scheiden. We hebben in ons fotoboek een album staan met veel foto's van het bezoek. Neem snel een kijkje. 

Lees verder

Inloopavond 3 november 2015

Met veel plezier kijken we terug op de zeer drukbezochte inloopavond. Tussen de bezoekers waren ook opa's en oma's die meekwamen om het werk van de leerligen te bekijken. In ons fotoboek staat een album met foto's die een goede indruk geven van deze mooie avond. 

Lees verder

Wie maakt een mooie foto?

Nijverdal, 30 oktober. Christian uit groep 7, zo konden we deze week in allerlei kranten lezen, staat morgen in de finale van de FSC Fotocompetitie 2015. De tien finalefoto’s worden deze maand tentoongesteld op het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR). Hier maakt een professionele jury morgen de winnaar bekend, die een digitale camera en een VIP-dag voor het hele gezin in Apenheul wint.  Op de site van FSC zegt hij Christian het volgende: “Ik ga best vaak met mijn opa op pad. Hij maakt heel mooie natuurfoto’s en van hem krijg ik tips waar ik op kan letten. Ik vind het leuk om buiten te zijn en dingen te ontdekken. Bij deze foto is het een gelukje dat de vlinder bleef zitten.” De vlinder is een Sint Jansvlinder. We wensen Christian morgen veel plezier en succes toe en tegelijkertijd roepen we onze ouders, verzorgers en leerlingen op om dit weekend een mooie herfstfoto te maken. Stuur deze naar info@marijke-ikt.nl dan plaatsen we die op onze site en een enkele in onze Schoolweetjes. 

Lees verder

Een mooie herfst

De herfstvakantie is afgelopen. Dat betekent dat we aan de tweede periode of semester zo u wilt, beginnen. De eerste weken is het op school betrekkelijk rustig wat de activiteiten aangaat. Alle aandacht gaat uit naar het werk in de groep. In december wacht ons natuurlijk een paar mooie slotweken van 2015 met Sinterklaas en Kerst. 

Lees verder

Kampioen Volleybaltoernooi

In de herfstvakantie is het SVH Volleybaltoernooi gespeeld. De jongens rechts op de foto zijn met hun topteam "De 7 Dwergen" winnaar geworden van alle scholen groep 7 en 8 van het SVH Volleybaltoernooi in de sporthal te Hellendoorn. Een mooie ervaring. Dit team kende veel inzet, gedrevenheid en passie voor de bal. Ze hadden verdedigend (bijna) alle ballen en aanvallend sloegen ze veel raak. De jongens hebben, als winnaars, van SVH allemaal een volleybal als cadeau gekregen. Het was ook voor alle kinderen een sportieve en leuke dag. 

Lees verder

Herfstvakantie

Na negen weken school hebben we een week vakantie. We hebben negen intensieve weken gehad. Oudergesprekken, ouderavonden, de schoolreis, de sfeerweken, het project en de presentatie. Het is daarom fijn om even een week uit te rusten, te lezen, te spelen en dingen voor jezelf te doen. We wensen iedereen een heel fijne vakantie. Geniet ervan. We zien elkaar weer op maandag 26 oktober. Tot dan. 

Lees verder

Voorleeswedstrijd 16 oktober 2015

Dewi, Sophie, Eliam, Vera, Bente, Sarai, Fleur en Sophie waren de finalisten die vanmiddag meededen aan de voorleeswedstrijd van onze school. Een deskundige jury die bestond uit mevrouw Thijssen, meneer Slot en juf Marloes hebben twee winnaars aangewezen. Vera uit groep 6 werd de winnaar van de groepen 5 en 6 en Sarai werd de winnaar van de groepen 7 en 8 en uitgeroepen tot de voorleeskampioen van de Prinses Marijkeschool. Zij doet mee aan het kampioenschap van onze gemeente. In ons fotoboek staan foto's van deze spannende wedstrijd. 

Lees verder

Raar maar waar in groep 1

Vrijdagmorgen 16 oktober werd de kinderboekenweek afgesloten in de groepen 1a en 1b. Juf Henriëtte en juf Carola, verkleed als professoren, deden met de leerlingen raar maar ware proefjes. De leerlingen mochten allerlei spannende experimenten uitvoeren met water. In ons fotoboek staat een album met enkele foto's van deze mooie afsluiting. 

Lees verder

Opa en Oma middag in groep 4

Stagiaire Judith Hilberink organiseerde op dinsdagmidag een zeer gezelling opa- en omamiddag. De leerlingen en hun grootouders hebben samen spelletjes gespeeld. Er was koffie en thee. Helaas zijn de foto's die we kregen te klein om in ons fotoalbum te plaatsen. De foto hiernaast geeft in ieder geval weer hoe goed bezocht deze middag was. 

Lees verder

Fietscontrole

Op 9 oktober heeft fietsenmaker Valk in samenwerking met onze verkeersouders een fietscontrole uitgevoerd. Nu het weer langer donker is vinden we het belangrijk dat de fietsen in orde zijn. Controle op licht maar ook op andere onderdelen van de fiets werden zeer nauwkeuring uitgevoerd. Verreweg de meeste fietsen kregen de goedgekeurd sticker. Enkele fietsen krijgen op vrijdag 30 oktober een herkeuring. Kijk in ons fotoboek naar foto's van deze keuring. Onze dank gaat uit naar de fietsenmaker en de verkeersouders. 

Lees verder

Damcompetitie is weer begonnen

De damcompetitie is inmiddels begonnen. De eerste wedstrijden werden gespeeld op maandag 28 september. Onze dammeesters Ronald en Erik geven eerst les en daarna wordt er gespeeld. De komende weken houden wij op deze site de uitslagen en de standen bij. U kunt deze informatie vinden onde de knop "Onze school". 

Lees verder

Foto's Finaleavond Fietscross

U heeft er op moeten wachten maar nu staan ze in ons fotoboek: de foto's van de finale van het fietscrosstoernooi voor scholen georganiseerd door F.C. de Lochsprinters. Onze deelnemers hebben het bijzonder goed gedaan. We werden derde in het algemeen klassement. Kijk snel in ons fotoboek voor mooie foto's van deze avond. 

Lees verder

Gids Basisonderwijs 2015-2016

De digitale gids Basisonderwijs 2015-2016 van OCW is vooral bedoeld voor ouders en verzorgers. De gids biedt informatie over de organisatie en werkwijze van basisscholen, de leerplicht, schoolvakanties, medezeggenschap en andere regels waar scholen en ouders zich aan moeten houden. Alle informatie in de digitale brochure is openbaar. In de gids zijn links verwerkt naar websites en organisaties die meer informatie bieden over specifieke onderwerpen. 

Lees verder

Derde plaats voor de Prinses Marijkeschool

Nijverdal, 15 september 2015. Dit jaar deden er 16 leerlingen van groep 1 t/m 8 mee aan het Scholenfietscrosstoernooi dat jaarlijks georganiseerd wordt door FCV De Lochsprinters. Onze jonge team slaagde er in de derde plaats te behalen in het scholenklassement. Een geweldige prestatie waar we heel trots op zijn. Onze dank gaat uit naar Henri van Heun die de jongens en meisjes getraind en begeleid heeft. Binnenkort komen er foto's van de finaleavond op onze site. 

Lees verder

Avonturenpark 2015

Op dinsdag 15 september zijn de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 op schoolreis geweest naar het Avonturenpark in Hellendoorn. Voor het eerst dat we de schoolreis in de eerste weken van het schooljaar hebben gepland. Dit alles in het teken van de sfeerweken. Een groot voordeel is dat het rustig in het park is en dat je niet lang in de rij hoeft te staan voor een attractie. De eerste foto's staan inmiddels in het fotoboek op deze website. 

Lees verder

Projectpresentatie

Op donderdagavond 10 september hebben we onze presentatie gehad van ons project "Een leefbare wereld". In samenwerking met Somnium Music hebben de leerlingen een prachtige uitvoering gegeven. Elke groep kwam aan de beurt met o.a. zang, dans en drummen waarbij het thema van het project telkens aan bod kwam. In ons fotoboek staat een album van deze mooie avond.

Lees verder

Juf Josephine uit Kenia

Zoals u wellicht weet bezoekt juf Carola in de zomervakanties Kenia om daar namens Edukans te helpen aan de ontwikkeling van het onderwijs. Vandaag, vrijdag 11 september hebben we een gast uit Kenia op bezoek. Mrs. Josephine heeft vandaag een rondleiding door de school gemaakt en in groep 7 en 8 vertelde zij over haar werk. De rest van de ochtend is zij te gast bij Juf Carola. Hiernaast een foto van onze Keniaanse collega aan het werk in groep 7. 

Lees verder

Fietscross 2015

Onder de bezielende leiding van Henri van Heun hebben leerlingen van onze school meegedaan aan de eerste ronde van het Scholen Fietscrosstoernooi. In ons fotoboek staan twee albums. Foto's van de training en foto's van de eerste avond. Komende dinsdag is de tweede ronde. We wensen onze deelnemers heel veel plezier en succes toe. 

Lees verder

De Schoolweetjes

Vrijdag, 4 september. We wijzen u erop dat we elke week een nieuwsbrief versturen via de mail. In deze nieuwsbrief verzamelen we al het nieuws van de school om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Wij gaan ervan uit dat u deze nieuwsbrief ook echt leest. We willen u namelijk zoveel mogelijk op deze manier informeren en daarmee het gebruik van briefjes beperken. Als u zich nog niet heeft aangemeld voor De Schoolweetjes dan verzoeken wij u dit te doen. Onderaan de deze pagina ziet u de aanmeldmogelijkheid staan. De Schoolweetjes worden ook gepubliceerd op onze website. Onder de knop Nieuwsbrief vindt u de nummers van het afgelopen schooljaar aangevuld met de nieuwe nummers. Op die manier hoeft u onze nieuwsbrief niet te missen. Mocht het een ander niet lukken, neem dan even contact met ons op.

Lees verder

Volleyballer Thijs ter Horst geeft een clinic in groep 8

Woensdag 2 september. De zoon van onze collega Jenny ter Horst is professioneel volleyballer. Hij speelt in de Italiaanse competitie en is geselecteerd voor het Nederlands volleybalteam dat zich in ons land voorbereid op de EK. Een mooie gelegenheid voor Thijs om een clinic te geven in groep 8. Na eerst een gesprek in de klas en vragen beantwoord te hebben gingen we naar buiten om “Smashball” te oefenen. Met zijn 2 meter 5 torent Thijs imposant boven iedereen uit. Voor de groep waren er leuke cadeautjes. We bedanken Thijs voor het zich vrij maken voor onze school. De jongens en meisjes en juf Marloes hebben van je bezoek genoten. 

Lees verder

Groep 4 op bezoek bij de imker

Op dinsdag 1 september heeft groep 4 een bezoek gebracht aan de bijen van meneer Slot. Het was een heel leerzaam en spannend bezoek. In het fotoboek hebben we een album geplaatst met foto's van deze mooie middag. We bedanken meneer Slot heel hartelijk voor de ontvangst en de uitleg over het houden van bijen en het werk van de imker. 

Lees verder

Project "Leefbare Wereld"

Op de foto hiernaast staan de leerlingen van groep 2 bij de vuilniswagen van de gemeente Hellendoorn. In het kader van ons project krijgen ze uitleg hoe de vuilnis wordt opgehaald. Onze container is vanmorgen meerdere malen geleegd zodat de jongens en meisjes goed konden zien hoe dat in zijn werk gaat. Natuurlijk ook leuk om even in de cabine te mogen zitten en lekker op de toeter drukken. 

Lees verder