De Marijkeschool is de school waar de leerling centraal staat. Ieder kind telt en wordt persoonlijk geholpen in het leerproces. We hebben oog voor elkaar.

Weersverwachting
Nijverdal
Meer weer in Nijverdal

Van harte welkom op onze site

Hartelijk welkom op de  website van de Prinses Marijkeschool. We hopen dat u onze site overzichtelijk vindt.
We hopen dat u ons vaak op onze site zult bezoeken. Mocht u opmerkingen of vragen hebben, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar info@marijke-ikt.nl.  U helpt ons dan om onze website verder vorm en inhoud te geven. Het team van de Prinses Marijkeschool wenst u heel veel plezier toe bij het bezoek aan onze site.

Nieuws

Sneeuwpret

We kunnen echt stellen dat we winter hebben. Een plein met een laag sneeuw zorgt voor veel plezier in de pauze. We hebben enkele foto's in ons fotoboek gezet van dit winterse tafereel. De laagstaande zon, de lange schaduwen en de sneeuw zorgen voor mooie foto's.

Lees verder

Kick off LEGO challenge 2017

De LEGO challenge is begonnen en alle basisscholen in onze gemeente doen mee. Op donderdagmidag 26 januari kregen leerlingen en de leerkrachten van de groepen 5 en 6 een uitleg van de wedstrijd. De opdracht is om een machine van LEGO te bouwen die een rol closetpapier kan oprollen. De jongens en meisjes gaan in kleine groepen op hun eigen school in voorrondes aan de slag. De schoolwinnaar wordt uitgenodigd deel te nemen aan de finale op 24 mei 2017 in het pand van Niverplast. Deze challenge wordt mogelijk gemaakt door Heutink, Niverplast, Brndz en onze school. We wensen iedereen heel veel plezier toe met deze challenge. In het fotoboek staan foto's van de Kick off.

Lees verder

Schaatsen met groepen 7 en 8

We kregen nog een aantal foto's van de schaatsmiddag van de groepen 7 en 8 in december 2016 toegestuurd. Deze foto's willen we u niet onthouden. Kijk in ons fotoalbum om deze foto's te bekijken.

Lees verder

Aanmelding nieuwe leerlingen

Vrijdag 20 januari 2017. Vandaag hielden we ons Open Huis. Wij hebben vandaag al meerdere nieuwe ouders mogen begroeten en rondleiden. Die ouders willen we bedanken voor hun belangstelling en komst. Aangezien we niet meer een inschrijfavond hebben kunnen de ouders die hun zoon of dochter willen aanmelden een inschrijfformulier op onze school ophalen. Loop even naar binnen en vraag om een inschrijfformulier dan ontvangt dit u van ons. Wacht niet te lang want we willen graag i.v.m. de formatie voor komend schooljaar op tijd duidelijkheid hebben hoeveel nieuwe leerlingen we erbij krijgen. We danken u voor het vertrouwen in onze school.
Ouders die vandaag niet konden of nog twijfelen, kunnen natuurlijk altijd een afspraak maken voor een kennismaking en rondleiding. Bel 0548-615312 of mail naar info@marijke-ikt.nl

Lees verder

Open Huis voor nieuwe ouders

Beste ouders van leerlingen die in de komende jaar of komend schooljaar vier worden. U heeft ongetwijfeld een bericht ontvangen van de gemeente Hellendoorn om uw zoon of dochter aan te melden op een basisschool. Onze school houdt op vrijdag 20 januari een open huis van 8 tot 8 uur. U bent de gehele dag welkom om kennis te maken met onze school. We vertellen u graag over ons onderwijs en we nodigen u uit om de sfeer van onze school te proeven. We laten u graag onze nieuwe LEGO studio zien en we vertellen u over onze buitendagen. Mooie activiteiten in ons lesaanbod. Kom gerust bij ons op bezoek. Een afspraak maken is niet nodig. Komt u deze dag niet uit, bel dan even 0548-615312. We heten u en uw kinderen hartelijk welkom. Wilt u nu al sfeer proeven? Bekijk onze website, de foto's in ons fotoboek of lees onze nieuwsbrief. Deze verschijnt elke vrijdag maar staat ook online.

Lees verder

Een Gelukkig Nieuwjaar

Beste leerlingen, ouders en verzorgers van de school. Beste bezoekers van de website van onze school. Aan het begin van 2017 wensen we jou en u allen een heel gelukkig en gezond nieuwjaar toe.
Op de Prinses Marijkeschool beginnen we op maandag 9 januari. We willen er met z'n allen een mooi en goed jaar van maken.

Lees verder

We wensen u een fijne kerstvakantie

Het team, de ouderraad en de medezeggenschapsraad wensen u goede kerstdagen en een voorspoedig 2017. We hebben kerstvakantie en beginnen op maandag 9 januari. Geniet deze vakantie van de vrijheid, het samenzijn, een wandeling of een dagje uit. Wellicht heeft u tijd om deze site nog eens beter te bekijken of foto's uit het fotoboek te downloaden. Ondertussen kunt u luisteren naar onze link van het jaar. Deze vindt u op deze website onder de knop "Links". Onze speellijst is gemaakt n.a.v. ons 60 jarig bestaan. U heeft hiervoor wel een (gratis) Spotify account voor nodig. Of klik deze link aan als u al Spotify heeft. 

Lees verder

Lak aan

Hoewel Tijn uit het Brabantse Hapert ongeneeslijk ziek is en zijn levensverwachting minder is dan een jaar, wil hij zich samen met zijn ouders deze week inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request en aandacht te vragen voor zijn ziekte DIPG (hersenstamkanker). Hij wil mensen uitdagen om hun nagels te lakken (en gelakt te laten tot kerst) en 1 euro te doneren, of 10 euro te doneren aan zijn actie voor Serious Request, dit alles onder het mom van 'Lak aan DIPG'. Doe ook mee aan de #lakaan challenge van Tijn! Marit, Malou, Sophie, Britt en Puck gingen op vrijdagmorgen 23 december langs de meesters en juffen. Goed voor 35 euro. Mooie actie meiden. Zie ook ons fotoboek. Klik ook deze link aan voor meer informatie. Meedoen? Klik dan hier

Lees verder

Kerstviering in de klas

Op donderdagavond 22 december waren de klassen gehuld in kaarslicht en vierden de kinderen in hun groep het feest van de geboorte van Jezus. Na afloop was er voor jong en oud iets te eten en te drinken. De ouderraad had gezorgd voor ranja, chocolademelk, koffie, glühwein en kerstkransjes. Het was druk en gezellig op het plein. Fijn om elkaar op deze manier te ontmoeten en bij te praten. We kijken terug op mooie kerstvieringen. Kijk in het fotoboek naar de foto's van deze avond. In 2017 staat de kerstwandeling op het programma.

Lees verder

Afsluiting Damtoernooi 2016

Op maandagmiddag 12 december werd de laatste ronde van ons damtoernooi gehouden. De onbetwiste winnaar werd Lars, op de tweede plaats eindigde Vico en na een spannend barrage werd Mauro derde. We bedanken onze dammeesters voor hun inzet. Kijk in het fotoboek voor de foto's van deze laatste ronde.

Lees verder

Sinterklaas op school

Op maandagmorgen 5 december stonden we om half negen te wachten op de sint: de ouders, de leerlingen, de opa's en oma's, de meesters en juffen. Maar om half negen geen Sint of Piet te ontdekken. Toen ging de telefoon; Sint aan de lijn. Ja hoor, hij had zich verslapen in het mooie bed dat in onze school stond. Oei! Daarop zijn we met zijn allen naar binnengegaan en konden we hem in zijn luie stoel begroeten. Dat was het begin van een mooi Sinterklaasfeest. Er staan precies 100 foto's in ons fotoboek van met name de groepen 1 t/m 4. Dank u Sinterklaas en Pieten voor het bezoek aan onze school gebracht.

Lees verder

Bezoek van LEGO aan onze studio

Op woensdag 30 november hadden we hoog bezoek van LEGO. Uit Londen, de heer Gary Jones, Area Manager Centraal Europa, Benelux, Ierland van  LEGO Education Europa en uit München Joslyn Adcock Marketing Manager van LEGO Education. Ze kwamen onze LEGO studio bekijken en waren echt onder de indruk van de inrichting van onze studio en het eerste werk met de leerlingen gedaan. We zijn in “progress”, de eerste groepen werken met ontzettend veel plezier met dit prachtige materiaal. Wij zijn verheugd met dit bezoek want het is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn als het om procesgericht werken en techniek gaat.

Lees verder

The Red One

Sarai uit groep 8 heeft het winnende gedicht geschreven dat gebruikt werd bij de presentatie van The Red One, de solarauto van de UT die meedoet aan de Solarrace (The Challenge) in Australië. Het gedicht hebben we geplaatst in onze nieuwsbrief De Schoolweetjes nummer 12. Lees daar ook haar verhaal en dat van Roos en bekijk de foto's in ons fotoboek. Goed gedaan Sarai!!

Lees verder

Bente en Sarai zijn te zien bij GreenTech op RTL 4

Op zaterdagmorgen 26 november zijn Bente en Sarai in het programma GreenTech op RTL 4 te zien. De uitzending begint om 11 uur. Sarai en Bente hebben door middel van een pitch hun uitvinding de StuiterElektraBal vanuit onze school via Skype gepresenteerd. Ze werden vervolgens uitgenodigd om mee te doen aan deze spannende competitie. Op 27 november en 1 januari wordt deze uitzending herhaald. Heel spannend allemaal, kijken dus!

Lees verder

Concert

Op dinsdagavond 22  november gaven de leerlingen van de groepen 4 en 5 een prachtig concert voor ouders en belangstellenden. De afgelopen weken hebben de leerlingen die daar belangstelling voor hadden muzieklessen gekregen van mensen van Muziekvereniging Advendo. Er werd samengespeeld met de leden van het Leerorkest. We kijken terug op een geslaagde muzikale avond.

Lees verder

Museum Marijke

Een bezoek aan een museum moet een mens verrassen. Wat krijg ik te zien? Foto's, beelden, schilderijen, moderne of klassieke kunst?  Op dinsdagavond 15 november hebben heel veel bezoekers aan Museum Marijke zich laten verrassen door de kunst die door onze leerlingen is gemaakt. Vele kunststromingen kwamen voorbij, veel was origineel of kreeg een geheel eigen invulling. We zijn trots op wat er te zien was, trots op het plezier waarmee is gewerkt en blij met de hartverwarmende belangstelling van de bezoekers. Dank voor uw komst. Kijk nog eens in ons fotoboek om de details te zien waar dinsdagavond geen tijd voor was. Veel plezier met uw tweede bezoek aan Museum Marijke.

Lees verder

Kunstenaars in groep 4

Om een goede kunstenaar te worden moet je veel oefenen en technieken leren. Lidwien Rouweler kwam in groep 4 om samen met de kinderen dat te doen wat nodig is om een mooi kunstwerk te maken. De resultaten waren te zien op de tentoonstelling op 15 november. In ons fotoboek hebben we een album geplaatst waar we de kunstenaars aan het werk zien.

Lees verder

Kunst

Van 31 oktober tot en met 15 november staat Kunst centraal in onze school. Op de foto hiernaast ziet u de schilderes Lidwien Rouweler schilderles geven aan groep 8. Er wordt in de klassen gewerkt over Cobra, Van Gogh, Kandinsky, beeldende kunst en nog veel meer kunststromingen en uitingen . Kunst en cultuur zal de komende twee jaar een prominente plaats krijgen in de professionalisering van ons team. Onze school doet mee aan het project "De kunst van Expressie". Kunst stimuleert onze hersenen en daarom zijn we ook zeer benieuwd naar de lezing die de wetenschapper Mark Mieras ons komende maandagavond 7 november gaat geven. Zie ook zijn website door op deze link te klikken. 

Lees verder

Schoolfruit- en groente

Vanaf 7 november ontvangen we twintig weken lang drie porties groenten en fruit per leerling per week. Dankzij een Europese subsidie wordt dit ons mogelijk gemaakt om het eten van fruit en groenten bij onze leerlingen te bevorderen. We hopen dat de leerlingen zullen genieten van dit mooie aanbod. Wilt u hier meer over lezen en weten? Klik dan op deze link

Lees verder

Dankdag voor Gewas en Arbeid

Met maar liefst 60 fruitbakjes gingen zes leerlingen uit groep zes van onze school naar De Hoge Es. Een vaste traditie is om op Dankdag onze dankbaarheid voor alle goeds dat we krijgen te uiten in het delen met de ander. Alle ouders en verzorgers en leerlingen hebben ervoor gezorgd dat we deze bakjes konden maken. We hadden zelfs zoveel over dat we nog een extra kratje fruit konden meenemen naar De Hoge Es. We bedanken de ouders en leerlingen voor dit mooie gebaar. Dank u wel! In ons fotoboek hebben we enkele foto's geplaatst.

Lees verder

Een zoon: Roef.

Op zaterdagmiddag 29 oktober is om 17.07 uur Roef Eliam Matthias Fransen geboren. De zoon van meester Floris en zijn vrouw Joyce en broertje van Bram en Pien. Zijn gewicht 3675 gram en zijn lengte 50 cm. Meester Floris is inmiddels weer begonnen met zijn werk. Ook op deze plek felicteren we de familie Fransen van harte met de geboorte van Roef. 

Lees verder

60 jaar Prinses Marijkeschool in muziek

In 1956 is de Prinses Marijkeschool gebouwd. Al 60 jaar wordt er onderwijs gegeven aan de Noetselerbergweg 23. We hebben een Spotifylijst gemaakt met daarop een nummer uit elk jaar. Veel luisterplezier wensen we u toe. Om alles te beluisteren is een (gratis) Spotify account noodzakelijk. Deze lijst vindt u op bovenaan deze site bij  "Links".  We wensen u een fijne herfstvakantie toe. Tot maandag 24 oktober dan beginnen we weer. 

Lees verder

Lego Education Studio

Het is voor het eerst dat we enkele foto's van onze Lego Education Studio online plaatsen. We zijn ontzettend blij met dit prachtige lokaal. In 2020 wordt Wetenschap en Techniek een verplicht vak op de basisschool. Wij nemen alvast een voorschot. De doorgaande lijn in onze school is door LEGO ontwikkeld: Duplo, WeDo, Construct en Mindstorms. De officiële opening van de studio vindt later dit jaar plaats. Alle leerlingen van groep 8 geconcentreerd aan het werk, twee vaders die helpen, meester Floris die enthousiast bijspringt, zorgen voor foto's als deze:  samenwerken, bouwen, programmeren, uitproberen, testen. Wat gaaf en wat een feest!! Beste Remco en Erwout, bedankt voor jullie hulp. Wordt zeer gewaardeerd! De lessen in de LEGO Education Studio gaan we na de herfstvakantie verder uitrollen. Kijk in ons fotoboek voor de allereerste foto's.

Lees verder

Een officieel ontvangst op Paleis Het Loo

Op vrijdagmorgen 14 oktober gaven de leerlingen van de groepen 5 en 6 gehoor aan de uitnodiging van Paleis Het Loo om een bezoek te brengen aan dit mooie paleis. Een officiële ontvangst door de heer Paul Rem, conservator en woordvoerder van het paleis en vervolgens een rondleiding door het paleis waren een deel van het programma. Het was een "Koninklijk Prinses Marijkeschool" bezoek en door de persoonlijke uitleg zijn we veel te weten gekomen over hoe er geleefd werd en wordt op Het Loo. Wij danken Paleis Het Loo zeer hartelijk voor deze uitnodiging. Het was onvergetelijk. Onze dank gaat ook uit naar de ouders die voor het vervoer hebben gezorgd. Kijk in ons fotoboek naar de mooie foto's van dit bezoek.

Lees verder

Spannende finale voorleeswedstrijd 2016

Vrijdagmiddag 14 oktober hebben acht jongens en meisjes aan de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 voorgelezen. Zij zijn uit de voorrondes in de groepen naar voren gekomen om aan de voorleeswedstrijd mee te doen. De aandachtige jury  had het niet gemakkelijk om de winnaars aan te wijzen want iedereen deed het heel erg goed.  Na het overleg was men eruit: Sarai Hallink won de finale voor de groepen 7 en 8 met het boek Pizza Spion. Maud Roelofs werd de winnaar van van de groepen 5 en 6 met het boek De avonturenschool van Juf Wervelwind. Beiden kregen een mooi boek en een oorkonde als cadeau. Sarai zal onze school vertegenwoordigen tijdens de Hellendoornse finale in het ZinIn theater. In ons fotoboek staan foto's van deze spannende finale.

Lees verder

Red Engineers van de Prinses Marijkeschool

Uit de Tubantia. ENSCHEDE - De Prinses Marijkeschool in Nijverdal, het Canisius in Almelo, de internationale Prinseschool in Enschede en OBS 't Schöppert in Hengelo vertegenwoordigen na de zomervakantie Twente op de Nederlandse televisie. De leerlingen presenteerden zaterdag de meest duurzame ideeën tijdens de RED Engineers Challenge 2016 en mogen het daarom met hun uitvindingen in het RTL 4 programma Greentech opnemen tegen teams uit andere delen van het land. Tijdens de opnames mogen de Twentse scholieren een echt werkend prototype van hun uitvindingen bouwen. 'De Stuiterbal' is het winnende idee van de Prinses Marijkeschool. Door een kleine powerbank in het midden kan je al stuiterend stroom opwekken. Het Canisius bedacht een zwart-wit rolscherm dat in de zomer hitte afstoot, terwijl het in de winter juist warmte vasthoudt.

Lees verder

Muziek maken is leuk

Op dinsdagmiddag 4 oktober hadden we deel twee van het programma "Kennismaken met muziek". Wat is het toch leuk om op een instrument te kunnen spelen. Dankzij de medewerking van Advendo konden onze leerlingen kennismaken met verschillende muziekinstrumenten zoals de trompet, de dwarsfluit, de klarinet. Het slagwerk was soms oorverdovend. Wie weet is deze middag het zetje in de rug om muziekles te volgen? In ieder geval is er inmiddels een blokfluitgroep met 9 leerlingen op onze school gestart. In ons fotoboek staan foto's van deze middag. We danken de mensen van Advendo voor hun enthousiaste medewerking. 

Lees verder

Buitendagen in de herfst

De eerste buitendagen hebben we gehad. Op maandag 26 september ging groep 8 onder begeleiding van de gids van Natuurwijs het bos in en donderdag 29 september was groep 5 aan de beurt. Naar de verhalen te oordelen hebben de leerlingen een leuke en leerzame maar vermoeiende dag gehad. Komende donderdag gaan de jongens en meisjes van groep 6 op verkenning. Deze buitendagen zijn een deel van de invulling van ons Schoolplan waarin we kort samengevat, willen dat de leerlingen van onze school kennisnemen van de natuur, deze ontdekken en die waarderen. Bovendien denken we dat het voor de sociale vorming uitermate goed is om samen op te trekken. Afgelopen donderdag zagen veel leerlingen eruit als mijnwerkers. Een teken dat ze goed bezig zijn geweest! Wilt u meegenieten dan kunt u op de website foto’s van deze dagen zien. 

Lees verder

Alle plusgroepen van start

Alle bovenschoolse plusgroepen zijn inmiddels gestart. De plusgroepen zijn een initiatief van onze stichting om kinderen die dit aankunnen uit te dagen samen te werken aan opdrachten en na te denken over het oplossen van vraagstukken. Gemiddeld om de drie weken komen deze leerlingen op een woensdag bij elkaar en krijgen ze les van collega's die hier zeer betrokken bij zijn. 

Lees verder

Goede startdienst

We kijken terug op een mooie startdienst. We zijn allemaal aan de beurt geweest om te zingen, te vertellen en te luisteren. “Kijk eens om je heen” is natuurlijk ook zorgen voor elkaar. Een boodschap waar we helemaal achter staan. We kregen een compliment van ds. Liesbeth Jansen-Gort en van de koster dat iedereen zo goed heeft meegedaan. Dat compliment geven we graag door. Onze dank gaat u naar de dominee voor het op een prettige wijze leiden van deze dienst. De koster bedanken wij natuurlijk voor zijn goede zorgen. De collecte voor Vluchtelingenwerk Nederland heeft het mooie bedrag van 317,07 opgebracht. Dank jullie wel voor jullie ondersteuning van dit belangrijke werk. 

Lees verder

BMX fietscrosskampioen 2016

"Eenmaal zullen wij de kampioenen zijn", is een oud liedje en deze keer is het dan ook echt zover. Ons team van 18 fietscrossers is er in geslaagd om scholenkampioen te worden van het toernooi dat georganiseerd wordt door FCV De Lochsprinters. Maar liefst vier deelnemers van onze school werden kampioen van hun groep. Vorige week stonden we na de eerste ronde nog vierde en op dinsdagavond 20 september bleef het nog lang spannend. Uiteindelijk trokken we aan het langste eind en werden we winnaar. Alle deelnemers en begeleiders feliciteren we van harte met dit prachtige succes.
Klik op deze link om naar de foto's te gaan die Albert Lusseveld deze avond gemaakt heeft.

Lees verder

Schoolreis Burgers Zoo

De jongens en meisjes van de groepen 3 en 4 hebben op donderdag 15 september een prachtige dag gehad in Burgers Zoo. Onder de bomen was het goed vol te houden met de warmte. In ons fotoboek hebben we twee albums geplaatst met foto's van dit bezoek. Alle ouders die zijn mee geweest om onze leerlingen te begeleiden willen we hartelijk bedanken voor hun medewerking. We hopen dat jullie ook een mooie dag hebben gehad.

Lees verder

Waterpret met de brandweer

Op donderdagmiddag hebben we met veel waterpret afscheid genomen van het hete zomerweer. Dankzij de medewerking van de lokale brandweer hebben de leerlingen genoten van deze verkoeling. We bedanken de vrijwillige brandweer zeer hartelijk voor hun inzet en medewerking om deze middag tot een groot succes te maken. In ons fotoboek hebben we een album geplaatst.

Lees verder

Waterfestijn op donderdagmiddag 15 september

Op donderdagmiddag 15 september begint om 13.00 uur ons waterfestijn in samenwerking met de brandweer van Nijverdal. De kinderen nemen badkleding, handdoek en waterspullen mee om er een spetterend feest van te maken. We willen deze hete dagen "cool" afsluiten. 

Lees verder

Schiermonnikoog

We zijn terug van drie prachtige dagen op Schiermonnikoog. Het weer was geweldig mooi en we hebben genoten van het mooie eiland, de Waddenzee en de Noordzee. In onze nieuwsbrief De Schoolweetjes nummer 2 hebben we een kort verslag geschreven. In ons fotoboek plaatsen we drie albums van ons kamp. 

Lees verder

Fietstocht 2 september 2016

Op vrijdagavond hebben we onze jaarlijkse fietstocht gehouden waarbij het natuurlijk vooral gaat om het plezier beleven aan onze prachtige omgeving en het elkaar ontmoeten om bij te praten over bijvoorbeeld de vakantie. We telden ongeveer 70 deelnemers. In ons fotoboek staat een album met foto's van deze gezellige avond.

Lees verder

Eerste schoolweek 2016-2017

De eerste week zijn we goed begonnen. Om een beetje de sfeer van een vroege ochtend te proeven hebben we een nieuwe album geplaatst in ons fotoboek. Neem gerust een kijkje in dit eerste album van dit gloednieuwe schooljaar.

Lees verder

Informatie over het schooljaar 2016-2017

Beste bezoekers van onze website, wij zijn klaar voor het nieuwe schooljaar 2016-2017. Onze site is aangepast aan het nieuwe schooljaar. Onze nieuwe schoolgids staat online. Ja, we weten het... 55 bladzijden is best veel om te lezen, maar we willen u graag zo goed mogelijk informeren. Wilt u meer over onze school willen weten, bezoek dan regelmatig deze site of lees de schoolgids, deze is te vinden onder de knop "Onze school". U kunt ook deze link aanklikken.  Of maak een afspraak voor een bezoek aan onze school: info@marijke-ikt.nl of 0548-615312.

Lees verder

Zomervakantie

We zijn aan het eind gekomen van het schooljaar. We wensen u en jullie allen een heel fijne vakantie toe. Geniet van de vrijheid, de zon en het samenzijn. We zien elkaar weer op maandag 29 augustus. Tot dan.
Met vriendelijke groeten,
Het team van de Prinses Marijkeschool.

Lees verder

Afsluiting schooljaar

Op vrijdag 15 juli hebben we het schooljaar traditiegetrouw afgesloten met pannenkoeken eten. Alle ouders die hebben gebakken willen we bij dezen hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze afsluiting. Dank voor jullie hulp. We zongen nog even voor juf Monique die vandaag jarig is en daarna was het de eer aan juf Carola om af te tellen tot de zomervakantie. In ons fotoboek staan foto's van deze mooie afsluiting. 

Lees verder

Afscheidsmusical groep 8

Op dinsdag 12 juli konden we genieten van de afscheidsmusical van groep 8. 's Morgens was de generale repetitie voor de leerlingen van de onderbouw en 's middags voor de leerlingen van de bovenbouw. 's Avonds waren vaders, moeders en genodigden aanwezig. De dresscode was "disco" en het was erg leuk te zien hoe vele ouders gehoor hadden gegeven aan deze oproep. De musical werd geweldig goed uitgevoerd door de leerlingen. Zeer professioneel met filmpjes die aansloten op wat er gespeeld werd. Ook Jaramey kon meekijken vanuit het ziekenhuis in Utrecht. Kijk in ons fotoboek met de foto's van deze uitvoering. 

Lees verder

Het afscheid van groep 8

Na de eindmusical gingen we na de pauze door met het officiële gedeelte van ons afscheid van groep 8.  Juf Mariska, juf Marloes en meester Floris hadden voor elke leerling een gedicht, een getuigschrift en een afscheidsfoto. Verder was er een geweldig mooie "lipdub" film gemaakt door groep 8. Heel mooi waren de drie foto's die van elke leerling getoond werden waarin we konden zien hoe de leerlingen zijn gegroeid in hun Marijkeschooltijd.  Voor elke leerling was er een prachtig afscheidscadeau van de groep: een eigen glossy met verhalen, herinneringen en foto's van elke leerling uit groep 8.  Na afloop was er gelegenheid te kijken naar de film van de activiteiten die er waren tijdens de BBQ, het zwemmen in het Ravijn en de logeerpartij op Camping Noetsele. Gelukkig was er ook nog tijd om na te praten. Het was een gezellige afsluiting van een bijzonder mooie avond. Kijk in ons fotoboek naar de foto's van het tweede deel van deze avond. 

Lees verder

Groepsfoto's 2016-2017 gemaakt tijdens de wisselmiddag

Op donderdagmiddag  7 juli hebben we onze wisselmiddag gehouden. De jongens en meisjes konden alvast kennismaken met de nieuwe juf of meester. We hebben groepsfoto's gemaakt. Deze staan inmiddels in ons fotoboek. Helaas waren niet alle kinderen aanwezig of omdat ze ziek waren of aan de andere kant van Nederland wonen of omdat ze niet konden komen. Zo hebben we al een beetje een start gemaakt met het nieuwe schooljaar. Kijk in ons fotoboek voor de eerste foto's van 2016-2017.  

Lees verder

Stuntcamp groep 7

Ivo Winter won samen met zijn moeder een spectaculair schoolreisje voor heel groep 7 bij The Stuntcamp. In onze fotoboek staan foto's van dit leuke School(P)reisje. 

Lees verder

Drumles

Vrijdag 24 juni 2016. Vanmorgen waren en presentaties vanuit de de dramalessen. Een hal vol kinderen die naar de presentatie van andere groepen kijken levert mooie momenten op. Daarnaast gaf Rob van der Linde uit groep 8 een demonstratie drummen en ook nog eens drumles aan de kleuters. Het was echt een feestje en heel leuk om mee te maken. Rob, hartelijk bedankt voor jouw enthousiaste medewerking. 

Lees verder

Meer foto's van de Avondvierdaagse

In ons fotoboek hebben we een nieuw album geplaatst met de titel: Meer foto's van de Avondvierdaagse. 

Lees verder

Streetwise op 6 juni 2016

Vandaag, 6 juni 2016, konden alle groepen genieten van de verkeerspraktijklessen van het programma ANWB Streetwise. In groep 1 en 2 hadden we het programma Toet Toet: het herkennen van verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken. In groep 3 en 4 speelde Blik en Klik. Ook hier lag de nadruk op veilig oversteken. In de groepen 5 en 6 was men bezig met Hallo auto ofwel het inschatten van de remweg van de auto. In de groepen 7 en 8 ging het bij Trapvaardig om de fietsbeheersing en gevaarherkenning. Een leerzaam programma om onze leerlingen bewust te laten worden van de situaties in het verkeer en hun rol daarin. 

Lees verder

Gezellige Fancy Fair

Op dinsdagmiddag 31 mei hebben we onder ideale weersomstandigheden een gezellige Fancy Fair op de Prinses Marijkeschool gehad. Ook dit jaar zijn de groepen 7 en 8 er in geslaagd om een aantal nieuwe onderdelen te verzinnen die we nog niet eerder hebben gezien. Wat dacht u van de "rollator race" of doelschieten op hoofden. Onze complimenten gaan uit naar de jongens en meisjes van de groepen 7 en 8. De opbrengst van de Fancy Fair hopen we vrijdag bekend te maken in De Schoolweetjes. In ieder geval gaat het ene deel van de opbrengst naar het kamp op Schiermonnikoog in september het andere deel is bestemd voor het afscheidsfeest van groep 8. Alle ouders en verzorgers die er druk mee zijn geweest bedanken we voor de hulp aan de kinderen. In ons fotoboek staan foto's van deze zeer geslaagde editie van de Fancy Fair. 

Lees verder

Wat een feest!!

Wat hebben we dit jaar de avondvierdaagse op een prachtige manier afgesloten. De eerste prijs voor onze school. Het thema kunst was door middel van Piet Mondriaan, Herman Brood, Vincent van Gogh en Karel Appel vormgegeven. Dat gemixt met een geweldige inzet van ouders en leerlingen zorgt ervoor dat de intocht een feest wordt. En feest was het!! Al van verre was al duidelijk dat er iets bijzonders aankwam. Zingen, muziek, stappen vooruit, stappen achteruit, blije gezichten, mooi weer en je hebt een goede sfeer!! Dat is echt verdiend en beloond. Om trots op te zijn!!! Onze grote dank gaat uit naar alle leerlingen, begeleiders en in het bijzonder naar de ouderraad die deze afsluiting bedacht heeft. Ongeveer 175 leerlingen en misschien wel 100 begeleiders maakten dit tot een zeer bijzondere avond om nooit te vergeten. Kijk in ons fotoboek voor de foto's en beleef deze avond nog een keer. IEDEREEN ENORM BEDANKT.

Lees verder

De juffen zijn jarig

Hoe is het mogelijk??? Je hebt vier juffen in groep 1a en 1b en ze zijn allemaal jarig op dezelfde dag. Of toch niet??? Hmmm.... In ieder geval staan enkele foto's van deze dag op onze site. 

Lees verder

Oude Ambachten

Een mandenvlechter, kantkloster, houtsnijder, steenhouwer en een spinster gaven donderdagmiddag een demonstratie aan de leerlingen van de groepen 4 t/m 6. De leerlingen hebben vol aandacht deze demonstraties gevolgd. Ze mochten ook zelf aan de slag en dat maakt het natuurlijk extra interessant.Foto’s van deze middag staan in ons fotoboek op deze site. Wij danken deze dames en heren voor hun passievolle uitleg van deze oude ambachten.

Lees verder

Foto's Finale Solarrace IKT

Op woensdag 25 mei hebben we de finale van de IKT Solarrace gehouden. Alle elf scholen van onze stichting deden mee aan deze spannende strijd. We kijken terug op een zeer geslaagde middag. Winnaar werd De Es uit Hellendoorn, de tweede plaats was voor De Meander en de derde plaats was voor De Ark uit Daarle. De beste presentatie werd gehouden door de Beatrixschool.  Onze felicitaties gaan naar hen uit. Behalve de wedstrijd waren er nog andere activiteiten zoals op de foto met de Magicshoot of experimenteren met de proefjes van de Twente Academy. De Solarauto van de Universiteit Twente was natuurlijk de grote blikvanger. Kijk snel in ons fotoboek voor de foto's van deze mooie middag. 

Lees verder

Opa en omadag

Op maandagmorgen 23 mei was een van de eerste activiteiten in de feestweek vanwege het 150 jarig bestaan de opa- en omadag voor de onderbouw. De belangstelling was heel groot. Zeker voor herhaling vatbaar. We hebben vier kleine fotocollages geplaatst in ons fotoboek op deze site. Alle mensen die er waren willen we bedanken voor hun aanwezigheid. 

Lees verder

150 jaar IKT "Ieder kind telt"

Een tien met een griffel 150 jaar protestants-christelijk onderwijs in museum Erve Hofman In museum Erve Hofman is een tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van anderhalve eeuw protestants-christelijk onderwijs in de gemeente Hellendoorn. Het begon allemaal in 1866, toen de eerste christelijke lagere school op maandag 8 januari haar deuren opende. De huidige supermarkt Jumbo aan de Grotestraat is gebouwd op de fundamenten van die school. Op de zolder van Erve Hofman is van alles te zien over de geschiedenis van basisscholen in de hele gemeente. Er is een film uit het begin van de jaren vijftig, er zijn griffels, een leesplankje (Aap Noot Mies), leitjes met een echt leilatje (oude lineaal) en schoolboekjes. En natuurlijk veel foto’s. Kinderen kunnen zelf in de schoolbanken plaats nemen en met een griffel op een leitje schrijven. Ook is er een reconstructie van een schoolklasje uit de jaren dertig. Kortom, er is veel te zien. L. Museum Erve Hofman Hofmanstraat 2 7447 AS Hellendoorn Erve Hofman is geopend van dinsdag tot zaterdag van 13.30 – 17.00 uur. Toegang € 4,--, kinderen tot 12 jaar gratis

Lees verder

Schoolreis instroomgroepen, 1 en 2 naar de Flierefluiter in Raalte

Vandaag, donderdag 19 mei zijn de leerlingen van de instroomgroepen, 1 en 2 op schoolreis geweest naar de Flierefluiter in Raalte. Onder ideale weersomstandigheden hebben de leerlingen zich uitstekend vermaakt. Het plezier en de verwondering spatten van de foto's af die gemaakt zijn. Kijk snel in ons fotoboek om deze schoolreis mee te beleven. Onze dank gaat uit naar de ouders die vandaag met auto's hebben gereden en mee hebben geholpen met de begeleiding van onze leerlingen. We kijken terug op een mooie schoolreis. 

Lees verder

Route Avondvierdaagse

Van 24 t/m 27 mei lopen we mee met de avondvierdaagse. Uit alle groepen doen er leerlingen mee. Al met al een grote groep deelnemers van onze school. De routes van alle afstanden zijn bekend. Als u op deze link klikt kunt u de routes bekijken. 

Lees verder

Minivoetbal

Op woensdag 11 mei hebben meerdere teams van onze school meegedaan aan het minivoetbaltoernooi. Onder prachtige weersomstandigheden werden de wedstrijden gespeeld. Ons SVDES team werd zowaar ongeslagen  kampioen. Het meidenteam van groep 6 won een belangrijke prijs: De Fairplay Award. Jongens en meisjes van harte gefeliciteerd. Onze dank gaat uit naar de begeleiders van deze teams. We hopen dat iedereen een fijne voetbalmiddag heeft gehad. 

Lees verder

Informatie over de Avondvierdaagse

Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de avondvierdaagse in volle gang. De ouderraad regelt zoals elk jaar voor onze school de groepsindeling, de begeleiding etc. etc. Wij zijn daar heel erg blij mee dat zij deze organisatie op zich nemen. Door het aanklikken van deze link leest u de laatste informatie over de avondvierdaagse. Kik op deze link voor de indeling van de groepen. We wensen de OR veel succes met de verdere voorbereiding. 

Lees verder

Meivakantie

Van 23 april tot en met 8 mei hebben wij vakantie. Koningsdag, Hemelvaartsdag en Moederdag vallen allemaal in deze twee weken. De thuisblijvers en zij die op reis gaan wensen we mooie dagen toe. Geniet ervan. Op maandag 9 mei beginnen we weer. Tot dan. 

Lees verder

Foto's Koningsspelen 2016

In ons fotoboek hebben we de eerste twee albums geplaatst met foto's van de Koningsspelen van de groepen 1 t/m 4. Wat hebben we vandaag veel geluk gehad met het mooie weer. We bedanken alle ouders die ons vandaag hebben geholpen om er een sportieve en gezellige dag van te maken voor hun medewerking. Wellicht dat er de komende week nog meer foto's bijkomen. Houd daarom ons site in de gaten. 

Lees verder

Schoolvoetbal derde avond 13 april 2016

Drie woensdagavonden hebben we kunnen genieten van spannende wedstrijden tijdens het Schoolvoetbaltoernooi van de gemeente Hellendoorn. Op verschillende velden in onze gemeente werden de wedstrijden gespeeld. Deze woensdag werden de finalewedstrijden gespeeld in Hulsen. De Prinses Marijkeschool was met twee teams goed vertegenwoordigd in deze eindronde. Helaas verloren we beide eerste wedstrijden en kwamen we niet verder naar de finales.  Alle mensen die hebben meegeholpen willen we hartelijk bedanken voor hun begeleiding van onze teams. In onze nieuwsbrief staat een uitgebreid verslag van deze laatste avond. Bij dit dankwoord sluiten we ons van harte aan.  Nieuwe foto's van de derde avond staan in ons fotoboek. 

Lees verder

Schoolvoetbal tweede avond 6 april 2016

De meiden van grroep 8 hebben geweldig gespeeld en werden tweede in hun poule. De jongens speelden supergoed en werden eerste in hun poule. Op woensdag 13 april spelen we dan ook met twee teams in de finalerondes. Kijk voor foto's in ons fotoboek daar hebben we namelijk ook de foto's van woensdag 6 april geplaatst.

Lees verder

Vakantierooster 2016-2017

We hebben ter informatie het vakantierooster 2016-2017 op onze website geplaatst. Het is altijd handig dit op tijd te weten i.v.m. met de planning van uw vakanties . U vindt dit rooster onder de knop "Onze school" en dan kiest u voor "Vakanties". 

Lees verder

Schoolvoetbal eerste avond 30 maart 2016

De eerste avond van het schoolvoetbaltoernooi 2016 is voor het tweede jongensteam van onze school zeer succesvol verlopen. Er werd met 3-0, 3-0 en 1-0 gewonnen. Daarmee plaatst dit team zich voor de finaleronde. De meiden van het tweede team hebben met heel veel plezier gespeeld maar helaas wisten ze geen winst te behalen. Deze avond was het de eerste keer dat we in onze nieuw sporttenues speelden. Kijk snel in het fotoboek voor foto's van deze avond. 

Lees verder

Aanmelden voor de avondvierdaagse

De inschrijving voor de avondvierdaagse sluit op 13 april. Mocht u het inschrijfformulier niet meer in uw bezit hebben dan kunt u op deze link klikken en het aanmeldformulier downloaden en invullen. 

Lees verder

Pasen 2016

Onze dank gaat uit naar de moeders en de ouderraad die vanmorgen gezorgd hebben voor een heerlijke Paasmaaltijd. We weten zeker dat de kinderen heerlijk met elkaar hebben gegeten. Hiernaast een eerste foto, meer foto’s staan in ons fotoboek op deze website. 
Wij wensen u en jullie allen fijne Paasdagen.  

Lees verder

Aftrap sparen voor Lilianefonds

Donderdag 10 maart trokken wij één minuut lang aan de bel. Zo vroegen wij aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Voor hen is naar school gaan helemaal niet vanzelfsprekend. Het Lilianefonds zorgt ervoor dat ze tóch de kans krijgen om mee te doen. Doe met ons mee en laat van je horen. Dit was het startsein dat we elke vrijdag tot de meivakantie geld mogen meenemen voor het Lilianefonds. In ons fotoboek staan foto's van deze aftrap. 

Lees verder

Voorjaarsvakantie

Niet alle vaders en moeders hebben vrij, maar alle kinderen in ieder geval wel. De ene familie blijft lekker thuis, de andere familie gaat een paar daagjes weg of soms zelfs een hele week op wintersport. Wat u ook doet, wij wensen u een hele fijne week toe en we zien alle kinderen graag weer terug op school op maandag 7 maart. 

Lees verder

Basketballen in de voorjaarsvakantie

Woensdag 2 maart wordt er een basketbaltoernooi gehouden in sporthal het Ravijn. In de onderstaande link kunt u het wedstrijdschema vinden door deze link aan te klikken. We wensen onze teams en begeleiders heel veel plezier

Lees verder

Ski Challenge 2016

De Oostenrijkse omroep ORF brengt elk jaar een computerspel uit. Dit jaar Ski Challenge 2016. Een spel dat op Windows en Apple gespeeld kan worden. Het leuke is dat het gratis is. N.B. er zijn wel in-app aankopen, maak daar afspraken over met uw zoon of dochter .Je kunt in verschillende gebieden op de latten en zo snel mogelijk afdalen. Nu ook op uw mobiele telefoon, tablet of iPad. Op het internet of in de IOS app- store of Google play. Niet op wintersport maar toch genieten van zon, bergen, sneeuw en skie?n. Veel plezier met dit spel in de voorjaarsvakantie.  Hier de link naar de website van SC 2016.

Lees verder

Podiumfestival

Vrijdag, 26 februari hebben we genoten van de optredens van de leerlingen van groep 5 t/m 8. Een mooie afsluiting van deze eerste schoolperiode van 2016. We hebben kunnen genieten van dans, zang en playback. In ons fotoboek op deze website staan de foto’s van van deze middag. Vergeet niet te kijken. We danken alle jongens en meisjes voor hun enthousiaste optreden. 

Lees verder

Open Huis 2016

Op vrijdag 15 januari houden we ons jaarlijkse "Open Huis" voor ouders van kinderen die in het komende schooljaar vier jaar worden.  Kent u de Prinses Marijkeschool nog niet dan biedt deze dag een mooie gelegenheid om onze school te bezoeken en kennis te maken met onze teamleden en ons onderwijs. U bent van 8 uur  tot 20.00 uur welkom. Een afspraak maken is niet nodig en neem gerust uw kinderen mee. Uw komst stellen wij zeer op prijs omdat we denken dat ons onderwijs uw kinderen veel te bieden heeft. Mocht u deze dag niet kunnen, maak dan een afspraak voor een ander moment, bel dan: 0548-615312. Alvast bedankt voor uw belangstelling.

Lees verder

"Kick off" IKT Solarrace

Op dinsdag 5 februari hebben we 's middags op onze school de 'kick off" van de IKT Solarrace gegeven. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 en teamleden en directies van de 11 scholen in onze stichting waren aanwezig om de LEGO solarpakketten in ontvangst te nemen. Onze voorzitter van het bestuur, de heer Henk Slabbekoorn, mocht de eerste doos in ontvangst nemen. Voor elke school is er een bouwpakket beschikbaar gesteld. Dankzij de gulle inzet van de firma's Heutink en Lumio kunnen alle scholen meedoen. De voorrondes worden op de scholen gehouden en de grote finale zal plaats vinden op 25 mei. Klik op deze link om foto's van deze mooie middag te bekijken. De foto's zijn gemaakt door de heer Johan Reijnders. De Solarrace is één van de vele activiteiten i.v.m. het 150 jaar bestaan van onze stichting. 

Lees verder

150 jaar

Dit jaar bestaat de Stichting "Ieder kind telt" 150 jaar. Deze week hebben we een feestweek waarin de leerlingen diverse voorstellingen in het ZinIn theater bezoeken. Zo is er woensdag 6 januari een congres voor teamleden en belangstellenden over 150 jaar onderwijs. Op maandag 4 januari werd dit jubileumjaar begonnen met het tonen van een film in alle groepen over onze stichting waarin elke school zich prestenteert. Deze film is te bekijken door het aanklikken van deze link.

Lees verder

Schaakcompetitie 2016 is gestart

Vandaag, maandag 4 januari is onze jaarlijkse schaakkampioenschap van start gegaan. Dit jaar hebben we dertien deelnemers die les krijgen en tegen elkaar spannende partijen spelen. Dit alles onder de deskundige begeleiding van Albert Geerling, Wim Brinkhuis en Dick Poffers. Heel fijn dat deze mannen onze spelers begeleiden is deze mooie denksport. We wensen de spelers en speelsters een mooie competitie toe. 

Lees verder

Gelukkig Nieuwjaar

Wij wensen alle bezoekers van onze website een heel voorspoedig nieuwjaar. Dit jaar bestaat de Prinses Marijkeschool 60 jaar. Onze stichting bestaat zelfs 150 jaar. Een veelbelovend jaar. We hopen dat u deze site vaak zult bezoeken om het laatste nieuws over onze school te lezen. We wijzen u graag op ons nieuwe fotoboek. De presentatie van de foto's is beduidend mooier geworden. Vergeet niet foto's te downloaden en te bewaren voor de toekomst. 

Lees verder

Wij wensen u mooie kerstdagen en een sweet sixteen.

De vakantie is begonnen. We hebben tijd om ons voor te bereiden op de kerst en het nieuwe jaar. Een moment omkijken naar wat het afgelopen jaar ons heeft gebracht en de voornemens voor het nieuwe jaar op een rijtje te zetten. Wij wensen u en uw naasten fijne kerstdagen en een veelbelovend nieuwjaar. Het team van de Prinses Marijkeschool. 

Lees verder

Kerstviering 2015

Op donderdagavond 17 december hebben we in de Regenboogkerk het kerstfeest gevierd met alle leerlingen,  hun ouders en verzorgers, opa's, oma's en andere belangstellenden. Een volle kerk zong mee met de band "Cartoon". De dienst is terug te beluisteren via www.kerkomroep.nl. Kies dan voor de plaats Nijverdal. Vervolgens kies je de Regenboogkerk en dan de viering van 17 december. In ons fotoboek staan foto's van deze viering. 

Lees verder

Schaatsen

Wat hebben we deze week genoten van de schaatsbaan in het centrum. Met veel groepen hebben we de ijzers ondergebonden en heerlijk genoten van het winterse ijs. Dank aan de ouders die mee zijn geweest om ons te helpen. Kijk in het fotoboek met daarin maar liefst drie albums van de verschillende groepen.

Lees verder

Sinterklaas op school

Op vrijdagmorgen 4 december stonden we met z'n allen te luisteren naar Sinterklaasliedjes en te wachten op de Goedheiligman. Hoe zou hij deze keer bij ons komen. Om ongeveer half negen kwam een grote vuilnisauto van de gemeente Hellendoorn om de hoek. Twee Pieten stonden achterop de wagen. Sinterklaas zelf zat in de cabine. De staf lag achter in de wagen. Sint is goed op de hoogte dat we een duurzame school willen zijn en heel strikt ons afval scheiden. We hebben in ons fotoboek een album staan met veel foto's van het bezoek. Neem snel een kijkje. 

Lees verder

Inloopavond 3 november 2015

Met veel plezier kijken we terug op de zeer drukbezochte inloopavond. Tussen de bezoekers waren ook opa's en oma's die meekwamen om het werk van de leerligen te bekijken. In ons fotoboek staat een album met foto's die een goede indruk geven van deze mooie avond. 

Lees verder

Wie maakt een mooie foto?

Nijverdal, 30 oktober. Christian uit groep 7, zo konden we deze week in allerlei kranten lezen, staat morgen in de finale van de FSC Fotocompetitie 2015. De tien finalefoto’s worden deze maand tentoongesteld op het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR). Hier maakt een professionele jury morgen de winnaar bekend, die een digitale camera en een VIP-dag voor het hele gezin in Apenheul wint.  Op de site van FSC zegt hij Christian het volgende: “Ik ga best vaak met mijn opa op pad. Hij maakt heel mooie natuurfoto’s en van hem krijg ik tips waar ik op kan letten. Ik vind het leuk om buiten te zijn en dingen te ontdekken. Bij deze foto is het een gelukje dat de vlinder bleef zitten.” De vlinder is een Sint Jansvlinder. We wensen Christian morgen veel plezier en succes toe en tegelijkertijd roepen we onze ouders, verzorgers en leerlingen op om dit weekend een mooie herfstfoto te maken. Stuur deze naar info@marijke-ikt.nl dan plaatsen we die op onze site en een enkele in onze Schoolweetjes. 

Lees verder

Een mooie herfst

De herfstvakantie is afgelopen. Dat betekent dat we aan de tweede periode of semester zo u wilt, beginnen. De eerste weken is het op school betrekkelijk rustig wat de activiteiten aangaat. Alle aandacht gaat uit naar het werk in de groep. In december wacht ons natuurlijk een paar mooie slotweken van 2015 met Sinterklaas en Kerst. 

Lees verder

Kampioen Volleybaltoernooi

In de herfstvakantie is het SVH Volleybaltoernooi gespeeld. De jongens rechts op de foto zijn met hun topteam "De 7 Dwergen" winnaar geworden van alle scholen groep 7 en 8 van het SVH Volleybaltoernooi in de sporthal te Hellendoorn. Een mooie ervaring. Dit team kende veel inzet, gedrevenheid en passie voor de bal. Ze hadden verdedigend (bijna) alle ballen en aanvallend sloegen ze veel raak. De jongens hebben, als winnaars, van SVH allemaal een volleybal als cadeau gekregen. Het was ook voor alle kinderen een sportieve en leuke dag. 

Lees verder

Herfstvakantie

Na negen weken school hebben we een week vakantie. We hebben negen intensieve weken gehad. Oudergesprekken, ouderavonden, de schoolreis, de sfeerweken, het project en de presentatie. Het is daarom fijn om even een week uit te rusten, te lezen, te spelen en dingen voor jezelf te doen. We wensen iedereen een heel fijne vakantie. Geniet ervan. We zien elkaar weer op maandag 26 oktober. Tot dan. 

Lees verder

Voorleeswedstrijd 16 oktober 2015

Dewi, Sophie, Eliam, Vera, Bente, Sarai, Fleur en Sophie waren de finalisten die vanmiddag meededen aan de voorleeswedstrijd van onze school. Een deskundige jury die bestond uit mevrouw Thijssen, meneer Slot en juf Marloes hebben twee winnaars aangewezen. Vera uit groep 6 werd de winnaar van de groepen 5 en 6 en Sarai werd de winnaar van de groepen 7 en 8 en uitgeroepen tot de voorleeskampioen van de Prinses Marijkeschool. Zij doet mee aan het kampioenschap van onze gemeente. In ons fotoboek staan foto's van deze spannende wedstrijd. 

Lees verder

Raar maar waar in groep 1

Vrijdagmorgen 16 oktober werd de kinderboekenweek afgesloten in de groepen 1a en 1b. Juf Henriëtte en juf Carola, verkleed als professoren, deden met de leerlingen raar maar ware proefjes. De leerlingen mochten allerlei spannende experimenten uitvoeren met water. In ons fotoboek staat een album met enkele foto's van deze mooie afsluiting. 

Lees verder

Opa en Oma middag in groep 4

Stagiaire Judith Hilberink organiseerde op dinsdagmidag een zeer gezelling opa- en omamiddag. De leerlingen en hun grootouders hebben samen spelletjes gespeeld. Er was koffie en thee. Helaas zijn de foto's die we kregen te klein om in ons fotoalbum te plaatsen. De foto hiernaast geeft in ieder geval weer hoe goed bezocht deze middag was. 

Lees verder

Fietscontrole

Op 9 oktober heeft fietsenmaker Valk in samenwerking met onze verkeersouders een fietscontrole uitgevoerd. Nu het weer langer donker is vinden we het belangrijk dat de fietsen in orde zijn. Controle op licht maar ook op andere onderdelen van de fiets werden zeer nauwkeuring uitgevoerd. Verreweg de meeste fietsen kregen de goedgekeurd sticker. Enkele fietsen krijgen op vrijdag 30 oktober een herkeuring. Kijk in ons fotoboek naar foto's van deze keuring. Onze dank gaat uit naar de fietsenmaker en de verkeersouders. 

Lees verder

Damcompetitie is weer begonnen

De damcompetitie is inmiddels begonnen. De eerste wedstrijden werden gespeeld op maandag 28 september. Onze dammeesters Ronald en Erik geven eerst les en daarna wordt er gespeeld. De komende weken houden wij op deze site de uitslagen en de standen bij. U kunt deze informatie vinden onde de knop "Onze school". 

Lees verder

Foto's Finaleavond Fietscross

U heeft er op moeten wachten maar nu staan ze in ons fotoboek: de foto's van de finale van het fietscrosstoernooi voor scholen georganiseerd door F.C. de Lochsprinters. Onze deelnemers hebben het bijzonder goed gedaan. We werden derde in het algemeen klassement. Kijk snel in ons fotoboek voor mooie foto's van deze avond. 

Lees verder

Gids Basisonderwijs 2015-2016

De digitale gids Basisonderwijs 2015-2016 van OCW is vooral bedoeld voor ouders en verzorgers. De gids biedt informatie over de organisatie en werkwijze van basisscholen, de leerplicht, schoolvakanties, medezeggenschap en andere regels waar scholen en ouders zich aan moeten houden. Alle informatie in de digitale brochure is openbaar. In de gids zijn links verwerkt naar websites en organisaties die meer informatie bieden over specifieke onderwerpen. 

Lees verder

Derde plaats voor de Prinses Marijkeschool

Nijverdal, 15 september 2015. Dit jaar deden er 16 leerlingen van groep 1 t/m 8 mee aan het Scholenfietscrosstoernooi dat jaarlijks georganiseerd wordt door FCV De Lochsprinters. Onze jonge team slaagde er in de derde plaats te behalen in het scholenklassement. Een geweldige prestatie waar we heel trots op zijn. Onze dank gaat uit naar Henri van Heun die de jongens en meisjes getraind en begeleid heeft. Binnenkort komen er foto's van de finaleavond op onze site. 

Lees verder

Avonturenpark 2015

Op dinsdag 15 september zijn de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 op schoolreis geweest naar het Avonturenpark in Hellendoorn. Voor het eerst dat we de schoolreis in de eerste weken van het schooljaar hebben gepland. Dit alles in het teken van de sfeerweken. Een groot voordeel is dat het rustig in het park is en dat je niet lang in de rij hoeft te staan voor een attractie. De eerste foto's staan inmiddels in het fotoboek op deze website. 

Lees verder

Projectpresentatie

Op donderdagavond 10 september hebben we onze presentatie gehad van ons project "Een leefbare wereld". In samenwerking met Somnium Music hebben de leerlingen een prachtige uitvoering gegeven. Elke groep kwam aan de beurt met o.a. zang, dans en drummen waarbij het thema van het project telkens aan bod kwam. In ons fotoboek staat een album van deze mooie avond.

Lees verder

Juf Josephine uit Kenia

Zoals u wellicht weet bezoekt juf Carola in de zomervakanties Kenia om daar namens Edukans te helpen aan de ontwikkeling van het onderwijs. Vandaag, vrijdag 11 september hebben we een gast uit Kenia op bezoek. Mrs. Josephine heeft vandaag een rondleiding door de school gemaakt en in groep 7 en 8 vertelde zij over haar werk. De rest van de ochtend is zij te gast bij Juf Carola. Hiernaast een foto van onze Keniaanse collega aan het werk in groep 7. 

Lees verder

Fietscross 2015

Onder de bezielende leiding van Henri van Heun hebben leerlingen van onze school meegedaan aan de eerste ronde van het Scholen Fietscrosstoernooi. In ons fotoboek staan twee albums. Foto's van de training en foto's van de eerste avond. Komende dinsdag is de tweede ronde. We wensen onze deelnemers heel veel plezier en succes toe. 

Lees verder

De Schoolweetjes

Vrijdag, 4 september. We wijzen u erop dat we elke week een nieuwsbrief versturen via de mail. In deze nieuwsbrief verzamelen we al het nieuws van de school om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Wij gaan ervan uit dat u deze nieuwsbrief ook echt leest. We willen u namelijk zoveel mogelijk op deze manier informeren en daarmee het gebruik van briefjes beperken. Als u zich nog niet heeft aangemeld voor De Schoolweetjes dan verzoeken wij u dit te doen. Onderaan de deze pagina ziet u de aanmeldmogelijkheid staan. De Schoolweetjes worden ook gepubliceerd op onze website. Onder de knop Nieuwsbrief vindt u de nummers van het afgelopen schooljaar aangevuld met de nieuwe nummers. Op die manier hoeft u onze nieuwsbrief niet te missen. Mocht het een ander niet lukken, neem dan even contact met ons op.

Lees verder

Volleyballer Thijs ter Horst geeft een clinic in groep 8

Woensdag 2 september. De zoon van onze collega Jenny ter Horst is professioneel volleyballer. Hij speelt in de Italiaanse competitie en is geselecteerd voor het Nederlands volleybalteam dat zich in ons land voorbereid op de EK. Een mooie gelegenheid voor Thijs om een clinic te geven in groep 8. Na eerst een gesprek in de klas en vragen beantwoord te hebben gingen we naar buiten om “Smashball” te oefenen. Met zijn 2 meter 5 torent Thijs imposant boven iedereen uit. Voor de groep waren er leuke cadeautjes. We bedanken Thijs voor het zich vrij maken voor onze school. De jongens en meisjes en juf Marloes hebben van je bezoek genoten. 

Lees verder

Groep 4 op bezoek bij de imker

Op dinsdag 1 september heeft groep 4 een bezoek gebracht aan de bijen van meneer Slot. Het was een heel leerzaam en spannend bezoek. In het fotoboek hebben we een album geplaatst met foto's van deze mooie middag. We bedanken meneer Slot heel hartelijk voor de ontvangst en de uitleg over het houden van bijen en het werk van de imker. 

Lees verder

Project "Leefbare Wereld"

Op de foto hiernaast staan de leerlingen van groep 2 bij de vuilniswagen van de gemeente Hellendoorn. In het kader van ons project krijgen ze uitleg hoe de vuilnis wordt opgehaald. Onze container is vanmorgen meerdere malen geleegd zodat de jongens en meisjes goed konden zien hoe dat in zijn werk gaat. Natuurlijk ook leuk om even in de cabine te mogen zitten en lekker op de toeter drukken. 

Lees verder

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief