De Prinses Marijkeschool is een prachtige school in het groen. We hebben buitendagen voor alle groepen en beschikken over een LEGO studio. Onze passie is goed onderwijs geven. Onze lijfspreuk is:  "Wij hebben oog voor elkaar"

Weersverwachting
Nijverdal
Meer weer in Nijverdal

Van harte welkom op onze site

Hartelijk welkom op de  website van de Prinses Marijkeschool. We hopen dat u onze site overzichtelijk vindt.
We hopen dat u ons vaak op onze site zult bezoeken. Mocht u opmerkingen of vragen hebben, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar info@marijke-ikt.nl.  U helpt ons dan om onze website verder vorm en inhoud te geven. Het team van de Prinses Marijkeschool wenst u heel veel plezier toe bij het bezoek aan onze site.

Nieuws

Kampioen Schooldammen Hellendoorn 2018

We hadden op woensdag 7 februari een schooldamtoernooi. Er waren in totaal 5 scholen die deelnamen. Dit jaar zijn we eerste geworden met 14 punten. De tweede plek had 10 punten en de derde 8 punten. Alle dammers komen uit groep 8: Lotte, Lars, Mauro, Elian en Jasper. Woensdagmiddag gaan we naar Heino om de halve finale van het schooldamkampioenschap van Overijssel te spelen.  We wensen jullie heel veel succes. 

Lees verder

Culturele voorstelling voor de groepen 7 en 8

Komende maandag, 12 februari gaan de leerlingen van de groepen 7 en 8 naar de voorstelling “Domovoj Maximus”. Al sinds het allereerste bestaan van sprookjes wordt de wereld geteisterd door kabouters, ze zitten letterlijk overal. En let op! Sinds kort zijn de kabouters gedigitaliseerd. Ze terroriseren het internet, hebben toegang tot wachtwoorden, bankgeheimen, social media en bedrijfsgegevens. Een spannende voorstelling die de leerlingen zeker zal aanspreken. Dit alles in het kader van mediawijsheid. 

Lees verder

Aan de kook

In de groepen instroom - 2 is het thema voor de komende weken "Het restaurant". Op maandag 12 februari wordt er een bezoek gebracht aan restaurant "de Oale Sté". In de klas wordt ook al heerlijk gekookt in ons eigen restaurant. 

Lees verder

Voorstelling in het ZinIn theater

Maandag 5 februari  gaan de leerlingen van de groepen 1 en 2 naar de voorstelling “Er ligt een krokodil onder mijn bed”. Lotje ontdekt dat er een krokodil in haar slaapkamer zit. En wel onder haar bed! Ze merkt al snel dat hij niets kwaads van plan is. Samen met Karel de krokodil vermaakt ze zich op een eenvoudige en kinderlijke wijze, wat het nou juist zo bijzonder maakt. Wie gaat er bijvoorbeeld met een krokodil in bad? Of temt hem met een hoepel? Na het zien van deze voorstelling zou je hopen dat er een krokodil onder je bed ligt! De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ingrid & Dieter Schubert. 

Lees verder

Eerste rapport

Vrijdag 9 februari krijgt uw kind het eerste rapport voor dit jaar mee naar huis. Toch altijd wel een beetje spannend. N.a.v. het rapport heeft u de mogelijkheid om in de weken daarna (week 7 en 8) te spreken met de leerkracht van uw kind. U wordt door de leerkracht van uw kinderen uitgenodigd. De gesprekken van groep 3 worden alleen in week 8 gehouden. We beginnen in veel gevallen om half vijf om ook op tijd klaar te zijn.

Lees verder

Schaken

Zaterdag 27 januari deden Niels, Mauro, Lars en Eliam mee aan het schoolschaakkampioenschap van Nijverdal. Op de foto’s zien we dat de jongens zeer geconcentreerd speelden. Goed gespeeld maar net niet goed genoeg om kampioen te worden. Niet erg want de jongens hebben een mooie middag gehad. 

Lees verder

Een reis naar Londen

Een bezoek aan de Bettshow en verschillende scholen en learning centres is bijzonder inspirerend en geeft een inkijkje in de stand van zaken van het Britse onderwijs. In De Schoolweetjes nummer 18 leest u over het bezoek aan Londen. Komende weken zullen we u verder informeren via onze nieuwsbrief over de ontwikkelingen die zich voordoen en die ook in Nederland zichtbaar worden. 

Lees verder

Bedankt voor uw komst

Aangenaam verrast zijn we door de belangstelling tijdens ons Open Huis, meer ouders dan vorig jaar kwamen kennismaken met onze school. Fijn dat u er was en wat zou het mooi zijn als u ook echt voor onze school kiest. Wijsheid wensen we u toe bij die keuze en we hopen dat u met plezier terugkijkt op uw bezoek. Ouders die nog eens willen komen zijn van harte welkom. Wij begroeten ook graag de ouders die onze school nog niet kennen. Kom gerust langs, wij kijken, zoals Joas op de foto hiernaast, naar u uit. Wie weet wordt de Marijkeschool, ook de school van uw kinderen. 

Lees verder

Open Huis op vrijdag 19 januari 2018

Op vrijdag 19 januari 2018 houden we ons jaarlijkse open huis voor nieuwe ouders die willen kennismaken met de Prinses Marijkeschool. U bent van 8 tot 8 uur welkom voor een rondleiding door de school, kennis te maken met onze teamleden en informatie over ons onderwijs te krijgen. Kijk voor een allereerste kennismaking eens op deze site. U krijgt vast een indruk door onze wekelijkse nieuwsbrief "De Schoolweetjes" te lezen, neem eens een kijkje in ons fotoboek of lees de online schoolgids. We hopen u die dag te mogen begroeten. Het is ook altijd mogelijk om op een ander moment bij ons op school te komen. Bel gerust, we laten u graag onze school zien. Ons telefoonnummer is 0548-615312. Tot ziens!!

Lees verder

In the Dutch Mountains

Onze versterkte versiercommissie is in de eerste schoolweek van 2018 druk geweest om onze hal weer gezellig aan te kleden. Laat die winter maar komen!. Helaas moeten we nog even wachten op sneeuw maar in de hal waan je je echt in de winterse bergen. Onze dank gaat uit naar de versiercommissie en de technische dienst voor deze gezellige aankleding. 

Lees verder

Derde kleutergroep

In de eerste schoolweek van 2018 zijn we gestart met onze derde kleutergroep. In onze ogen een goed teken. We zijn heel blij met deze positieve ontwikkeling en we wensen de collega's en leerlingen in de onderbouw veel plezier in hun groepen. Een mooi jaar toegewenst. 

Lees verder

Kampioen School Water Challenge 2018

Het Water Challenge team van de Prinses Marijkeschool bestaande uit Floris, Teun, Gijs, Juliëtte, Simon en Maud is 2018 zeer goed begonnen. Op 2 januari werden we kampioen. Na een spannende finale met een stand van 2-2  wisten we met penalty's te winnen. Een knappe prestatie. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige begin van het nieuwe jaar. Ons hartelijke dank gaat uit naar de begeleiders van ons team. Zonder jullie hadden we niet mee kunnen doen. 

Lees verder

Sportkampioenen van het jaar

Bij de huldiging van het sportkampioenen van het jaar 2017 van de gemeente Hellendoorn op 2 januari, werden ook enkele leerlingen van onze school in het zonnetje gezet. Isa werd in 2017 Nederlands kampioen fietscross en de waterpoloploeg met daarin Teun, Gijs, Maud en Juliëtte deden het vorig jaar ook geweldig goed. Heel mooi dat dit ook door de gemeente is gezien en werd beloond. Beste jongens en meisjes van harte gefeliciteerd met deze erkenning. 

Lees verder

Een Gelukkig Nieuwjaar

Beste leerlingen, ouders en verzorgers van de school. Beste bezoekers van de website van onze school. Aan het begin van 2018 wensen we jou en u allen een heel gelukkig en gezond nieuwjaar toe. 
Op de Prinses Marijkeschool beginnen we op maandag 8 januari. We willen er met z'n allen een mooi en goed jaar van maken. 

Lees verder

Wij wensen u een fijne kerstvakantie toe

Het team, de ouderraad en de medezeggenschapsraad wensen u goede kerstdagen en een voorspoedig 2018. We hebben kerstvakantie en beginnen op maandag 8 januari. Geniet deze vakantie van de vrijheid, het samenzijn, een wandeling of een dagje uit. Wellicht heeft u tijd om deze site nog eens beter te bekijken of foto's uit het fotoboek te downloaden. Ondertussen kunt u luisteren naar onze link van het jaar. Deze vindt u op deze website onder de knop "Links". Onze kerstspeellijst is speciaal gemaakt voor de kerstwandeling. Klik hier voor de link.  U heeft hier wel een (gratis) Spotify account voor nodig. 

Lees verder

Kerstwandeling op 21 december 2017

Aan het begin van de winter hebben we een Kerstwandeling gehouden door de wijk Noetsele. Sfeervolle foto's van deze mooie avond staan in ons fotoboek. Onze dank gaat uit naar iedereen die het mogelijk heeft gemaakt deze wandeling te houden. In De Schoolweetjes nummer 15 kunt u meer lezen over deze avond. Bovenaan staat de link "Nieuwsbrief", daar vindt u onze Schoolweetjes.

Lees verder

Schaatsen

Op dinsdag 19 december zijn de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 naar de schaatsbaan geweest. Ze hebben het daar goed naar hun zin gehad. Via klasbord zijn verschillende leuke foto’s naar de ouders verzonden. Onze dank gaat uit naar de ouders en verzorgers die zijn mee geweest als begeleiders. 

Lees verder

Kerstpakketten voor de minima

Op de foto neemt de werk- groep Kerstpakkettenactie van de Raad van Kerken maar liefst 15 pakketten in ontvangst voor de minima. Het was voor het eerst dat we meededen. We bedanken iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen. 

Lees verder

De versiercommissie zoekt versterking

Deze week is de versiercommissie begonnen met het versieren van de hal. Wat een werk om alle Sinterklaasspullen op te ruimen en dan de kerstversiering op te hangen. Maar wat ziet het er mooi uit. Wat zouden we graag willen dat deze commissie wat meer versterking krijgt, daarom roepen wij vaders, moeders op om deze commissie te helpen met de aankleding van de hal. Vele handen maken licht werk. Bel even met de school, mail ons en we kunnen uw vragen betreffende deze commissie beantwoorden. Wie weet wordt u ook enthousiast en gaat u meehelpen. Dat zou mooi zijn.

Lees verder

Kerstlijst Prinses Marijkeschool

Op verzoek van de Ouderraad hebben we een speellijst op Spotify gemaakt met kerstmuziek die te beluisteren zal zijn na de kerstwandeling op donderdag 21 december. Less Santa, zo u wilt. Wilt u niet zo lang wachten? Kijk dan op de pagina met "Links" op deze site of klik op deze link. U moet echter wel beschikken over een spotify account. Veel luisterplezier. 

Lees verder

Sint verdwaalde op de heide

Vanochtend stonden leerlingen, team, ouders, verzorgers, opa's en oma's met smart op de goede Sint en zijn Pieten te wachten. Waar bleven ze toch? Tien minuten te laat werden zij door de boswachter op onze school "afgeleverd". Wat bleek: de Sint dacht dat we zelfs op 5 december een buitendag hadden ingepland en hij wilde ons daar verrassen. Totaal verdwaald, die arme man, werd hij gevonden door de boswachter die hem bij op school bracht. Dank daarvoor, want zo konden we toch een mooi Sinterklaasfeest vieren. In ons fotoboek staan maar liefst 234 prachtige foto's die de moeite van het bekijken waard zijn. 

Lees verder

Kerstpakketten voor de minima

De Prinses Marijkeschool heeft zich opgegeven om dit jaar deel te nemen aan de kerstpakkettenactie voor de minima, een actie van de Raad van Kerken. Wij roepen onze ouders, ver- zorgers en leerlingen mee te helpen om een groot aantal dozen te vullen. Van 1 – 12 december kunnen de  boodschappen op school worden ingeleverd. Het lijstje is te vinden in onze nieuwsbrief "De Schoolweetjes nummer 11". Wij hopen van harte dat u met ons de minima wilt helpen. 

Lees verder

Succesvolle Kinderpostzegelactie.

In het echt is het neven- staande certificaat nog veel mooier. De kroon en het zegel zijn in goud geprint. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Het geweldige bedrag van € 5.223,84 dat groep 8 bij elkaar kreeg voor de kinderpostzegelactie is pas echt indrukwekkend. Jongens en meisjes, onze complimenten voor dit geweldige resultaat. Daar mogen jullie echt trots op zijn. We willen op deze plek natuurlijk ook de ouders, opa's en oma's, de buren en anderen heel hartelijk bedanken voor de aanschaf van kaarten en postzegels. En dan te bedenken dat we al 25 jaar meedoen aan deze actie en dat we nu het predikaat "Superschool" hebben gekregen. Fantastisch. 

Lees verder

Fruit en groente op school

Het komende halfjaar krijgen alle kinderen elke week driemaal fruit op school dankzij een Europees programma dat het eten van fruit wil stimuleren. Onze leverancier heeft de toepasselijke naam: Vitamine en Zo. Onze fruitdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag. We genieten van appels, peren, bananan, ananassen, kaki's, kiwi's, worteltjes en nog veel meer bekende en mindere bekende soorten. Onze ervaring leert dat alle kinderen het fruit zeer waarderen. Onbekend wordt bekend. 

Lees verder

Kleuters bezoeken Eigen Oogst

Eigen Oogst is een jaarlijks terugkerende tentoonstelling voor amateurkunstenaars binnen de gemeente Hellendoorn. In november 2017 vindt de expositie voor de 15e keer plaats van za. 4 november tot en met zo. 26 november.  De leerlingen vonden het echt lastig om een keuze te maken wat zij het mooiste vonden. Dit schilderij hing er ook. Een mooie potloodtekening gemaakt door Sieb Kelder 14 jaar en oud-leerling van onze school. Op onze website hebben we een fotoalbum geplaatst met foto’s van dit bezoek. 

Lees verder

Buitendagen groepen 6 en 8

Jazeker, het was wat miezerig maar de buitendagen voor de groepen 6 en 8 gingen donderdag 16 november gewoon door. Groep 6 had een spannende gps-speurtocht waarbij je zomaar kunt verdwalen of ondervinden dat de coördinaten op welhaast onbereikbare plaatsen zijn. Uiteindelijk belandde de groep in een bunker die afgesloten was door een deur met een cijferslot. Groep 8 heeft zich heel nuttig gemaakt door de heide te ontdoen van boompjes en struiken. Ze zullen na zo’n vermoeiende dag slapen als rozen

Lees verder

Hercontrole fietsen

 Vrijdag 10 november was de fiets-hercontrole. Afgezien van een paar kinderen die geen fiets bij zich hadden, zijn alle fietsen goedgekeurd! We kunnen stellen dat bijna 100% van alle fietsende kinderen, goed verlicht te zien is op straat! Een geweldig resultaat! Ouders en verzorgers, nogmaals hartelijk bedankt hiervoor!

Lees verder

Schoolontbijt

Vrijdag 10 november. Vanochtend hebben alle leerlingen samen gezellig ontbeten in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. Wij danken de Supercoop voor de levering van heerlijke broodjes, beleg, mandarijnen, melk, komkommers etc. Het is altijd fijn om samen te eten. De foto hiernaast geeft een mooie indruk van een zeer geslaagd ontbijt. De klassenmoeders die in enkele groepen hielpen, bedanken we hartelijk voor hun inzet. In ons fotoboek staan nog enkele foto's meer.

Lees verder

Schoolfruit

Ook dit jaar doen we weer mee aan de actie Schoolfruit. Onze leverancier is deze keer “Vitamine & Zo”. Vitamine & Zo levert voor iedere leerling wekelijks drie porties vers en gevarieerd fruit en/of groente. Zij schrijven: “Ons fruit en onze groente zijn supervers en waar mogelijk afkomstig van Nederlandse bodem. Op maandag leveren onze telers, waarna wij de producten keuren op smaak, uiterlijk en gewicht. Op dinsdag leveren wij tussen 07.30 uur en 16.00 uur het fruit en de groenten af op de scholen”. Komende dinsdag hopen we ons eerste levering te ontvangen. Op het menu staan deze week een banaan, waspeen en een appel. 

Lees verder

Twan in de prijzen

Deze week werd Twan uit groep 7 uit de rekenles geplukt. Hij bleek de winnaar bij het bedenken van de beste slagzin tijdens het Dode Hoek project. Bij dat project zien, ervaren en leren de leerlingen de gevaren van de “dode hoek” bij grote voertuigen als vrachtwagens, landbouwvoertuigen en bussen. Twan, van harte gefeliciteerd met jouw prijs.

Lees verder

Inloopmiddag 2 november 2017

Wat is er leuker dan op een herfstige namiddag in november naar school te gaan om samen met je opa, oma, je vader of moeder of iemand uit je familie jouw werk te bekijken? Te vertellen over de nieuwe methode Staal die we voor taal en spelling gebruiken? Te laten zien wat je met rekenen doet of waar jullie mee bezig zijn met aardrijkskunde? Op 2 november mochten we veel ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden verwelkomen bij de inloopmiddag. In ons fotoboek staat een album met foto's van deze middag. 

Lees verder

Buitendagen in november

In ons schoolplan staat dat we meer lessen buiten willen geven. In de eerste week na de herfstvakantie hebben verschillende groepen een buitendag gehad. Kijk in ons fotoboek naar een paar albums met foto's van de onderbouw. De jongens en meisjes hebben een onvergetelijk dag gehad. We bedanken de ouders die zijn meegeweest om ons te helpen heel hartelijk voor hun hulp. 

Lees verder

Dankdag betekent ook fruitbakjes voor De Hoge Es

Een goede traditie van de Prinses Marijkeschool is om op Dankdag fruitbakjes te brengen naar de bewoners van De Hoge Es. Vier leerlingen uit groep zes mochten deze keer mee om de bakjes te bezorgen. Dit bezoek en gebaar worden altijd zeer gewaardeerd. We bedanken de ouders voor het geven van fruit zodat we in staat waren om zestig fruitbakjes te bezorgen. In ons fotoboek hebben we een album geplaatst met daarin ook een foto van de bedankkaart die we van de bewoners ontvingen. 

Lees verder

Herfstvakantie

We hebben in zeven weken al heel veel opgestart en soms zelfs al afgerond: sfeerweken, schoolreis, kindgesprekken, kennismakingsgesprekken met de ouders, nieuwe Chromebooks in gebruik genomen, gestart met de nieuwe taal- en spellingmethode STAAL, BSO Marijke, de bibliotheek verhuisd, happen en stappen avond, de startdienst, de staking, het fietscrosstoernooi, scholing, BHV cursus, de buitendagen, de voorleeswedstrijd en de fietscontrole. We hebben een vliegende start gemaakt. Het is daarom fijn voor ons allemaal dat we een week herfstvakantie hebben. We wensen u en jullie allemaal een fijne week toe. Tot maandag 30 oktober dan gaan we weer van start.  

Lees verder

Voorleeswedstrijd oktober 2017

Op vrijdagmiddag 20 oktober sloten we de eerste periode van dit schooljaar af met de voorleeswedstrijd voor de leerlingen van de groepen 5 t/m 8. We hadden acht deelnemers: Charlotte, Marit, Melle, Dewi, Ruben, Maud, Nienke en Noa. Ze hadden allemaal al de voorrondes in de klas gewonnen en mochten nu naar de finale op school. Een deskundige jury lette op heel veel punten waar je aan moet denken als je voorleest. Er waren twee winnaars, van de groepen 5 en 6 was Nienke de winnaar en de schoolkampioen die onze school vertegenwoordigt bij de voorleeswedstrijd van Hellendoorn is Melle. We danken de jury hartelijk voor haar bijdrage en natuurlijk de lezers voor het voorlezen uit jullie boeken. In ons fotoboek hebben we foto's geplaatst van deze middag. 

Lees verder

Fietscontrole oktober 2017

De donkere dagen zijn inmiddels begonnen en daarom is het belangrijk dat de fiets en vooral de verlichting in orde is. De fietsen van de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 werden door fietsenmaker Aanstoot gecontroleerd en meer dan in vorige jaren werden fietsen goedgekeurd. De verkeersouders hebben in de afgelopen weken de ouders gewezen op de aandachtpunten van de controle. Dit heeft een heel positief effect gehad. Enkele fietsen worden over enkele weken opnieuw gecontroleerd. Van groep 5 waren alle fietsen aanwezig en ook allemaal werden ze goedgekeurd. Zij kregen deze ochtend een heerlijke doos met tompoucen. Wij bedanken de fietsenmaker en de verkeersouders voor hun geweldige inzet om alle fietsen veilig te krijgen voor de herfst en winter. In ons fotoboek staan een tiental foto's van de controle. 

Lees verder

Buitendag groep 5

De jongens en meiden van groep 5 hebben op donderdag 12 oktober een mooie buitendag gehad. Er werd een bezoek gebracht aan het buitencentrum waar allerlei opdrachten en onderzoekjes werden gedaan. Daarna moesten de leerlingen buiten aan het werk. In ons fotoboek staan foto's van dit bezoek. We danken de begeleiders die zijn meegeweest. Fijn dat jullie erbij waren. 

Lees verder

Op zoek naar een nieuw lid voor de Raad van Toezicht

Stichting ‘Ieder kind telt’’ is een christelijke onderwijsorganisatie in de gemeente Hellendoorn die aan zo’n 1700 leerlingen basisonderwijs en speciaal basis onderwijs op verschillende locaties aanbiedt. Per 1 januari 2018 zijn wij op zoek naar een Lid Raad v an Toezicht , met aandachtsgebied ‘Onderwijskundige kennis’’ Klik op deze link om naar de advertentie te gaan.

Lees verder

Schoolreis Avonturenpark Hellendoorn

Op dinsdag 19 september zijn we met de groepen 3 t/m 8 naar het Avonturenpark in Hellendoorn geweest. De groepen 6, 7 en 8 gingen op de fiets en de groepen 3 t/m 5 werden met de auto gebracht. 's Morgens was het nog wat fris en bewolkt maar na de middag brak de zon door. We bedanken alle ouders en verzorgers die ons hebben geholpen in de begeleiding of het vervoer. In ons fotoboek staan foto's van deze mooie dag. 

Lees verder

Happen en stappen

Op vrijdagavond 15 september hadden we meer dan 200 deelnemers aan de tropische happen en stappenavond die was georganiseerd door de ouderraad. Een tocht die begon bij de school en vervolgens via een mooie route langs drie haltes leidde, waar heerlijke hapjes klaarstonden. Elke halte had een eigen thema zoals Mediterraans, Mexicaans en Caribisch. Bij de haltes en onderweg was er voldoende gelegenheid om met elkaar kennis te maken en bij te praten over bijvoorbeeld de afgelopen zomervakantie. De school was de eindhalte waar nog veel meer lekkere drankjes en hapjes klaarstonden. De fotowedstrijd waar iedereen aan mee kon doen, werd gewonnen door Roos Mensink. Zij leverde de mooiste tropische vakantiefoto in. De avond was super georganiseerd. Er is heel veel werk verricht door de ouderraad. Onze hartelijke dank daarvoor en ook bedanken we de ouders voor de verzorging van alle hapjes en drankjes. Wat een fantastische avond! In ons fotoboek staat een album foto's en een video klaar. 

Lees verder

Startdienst op 18 september

A.s. maandag 18 september houden wij onze startdienst in Het Centrum. We beginnen om 18.30 uur Het thema is "Nieuwsgierig naar jou". Dominee Boomsma is vorige week vrijdag bij ons op school geweest en heeft in alle groepen met de kinderen gepraat over het thema van de dienst. Leerlingen ouders, verzorgers, opa's en oma's, buren en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd. 

Lees verder

Avonturenpark Hellendoorn

Op dinsdag 19 september gaan de groepen 3 t/m 8 naar het Avonturenpark Hellendoorn. De groepen 3 t/m 5 gaan met auto’s naar het park en vertrekken om 9.45 uur van school. De groepen 6 t/m 8 gaan op de fiets en vertrekken om 9.15 uur. Om 16.00 uur gaan we weer naar school. We wensen onze leerlingen, de ouders die meegaan en het team een prachtige dag toe. 

Lees verder

Sfeerweken

Elk nieuw schooljaar beginnen we met onze sfeerweken. In die weken besteden we tijd en aandacht aan de vorming van de groep. We hebben extra activiteiten in de groep zodat de kinderen elkaar beter leren kennen. De schoolreis naar het Avonturenpark is daar een voorbeeld van. Deze weken houden alle teamleden ook gesprekken van een kwartier met alle kinderen van hun groep onder schooltijd. De groepen worden dan overgenomen door juf Judith en Mariska. Zo hebben we tijd voor een goed gesprek om elkaar te leren kennen en de verwachtingen van elkaar te horen. 

Lees verder

De Schoolweetjes

Vandaag, vrijdag 8 september is onze nieuwsbrief "De Schoolweetjes" weer verstuurd naar de lezers die geïnteresseerd zijn in onze school. Wekelijks kunt ook u onze nieuwsbrief ontvangen door u aan te melden via deze website. Bovenaan ziet u Nieuwsbrief staan. Als u deze "knop" aanklikt wijst zich de aanmelding vanzelf. We hebben telkens veel nieuws. Deze keer eindigen we de nieuwsbrief met onze link van de week. Om de zomer nog wat vast te houden brengen we u "Still Summer" van Matt Pond Pa onder de aandacht. Klik op deze link  en kies dan voor Still Summer.

Lees verder

Nieuwe Chromebooks

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar werden ze bezorgd: dertig nieuwe Chromebooks en een prachtige kast om alle apparatuur op te bergen en te laden. Juf Monique, onze ict-er ging als een ware technicus aan het werk om de accounts aan te maken en de kabels aan te sluiten. We zijn zeer blij met deze uitbreiding van onze ict-middelen.

Lees verder

Een goed begin

We zijn vol energie gestart met het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat ons team weer compleet is en dat juf Marloes weer in ons midden is. Met haar zoontje Melle gaat het gelukkig goed. Deze week zijn we gestart met de nieuwe taal- en spellingmethode "Staal". De komende week beginnen we met de kindgesprekken om de leerlingen goed te leren kennen en met elkaar te bepalen waar we dit jaar aan gaan werken. We wensen u, jullie en ons allen een goed schooljaar toe.

Lees verder

Zomervakantie (See you in September)

Beste bezoeker van onze website we hebben vakantie. Nu u toch hier bent, nodigen wij u van harte uit om onze website verder te ontdekken. Heel veel foto's staan in ons fotoboek. Na 15 september gaan we onze fotoalbums opruimen. Tot die tijd kunt u de foto's downloaden. Lees ook onze nieuwsbrieven die we wekelijks versturen. Ze geven een indruk van wat we in een schooljaar doen. Klik eens op onze "links" een laat u muzikaal verrassen. Maar vergeet niet te genieten van de mooie zomerse dagen en mocht het een keer regenachtig zijn, keer dan hier terug. We wensen u een zomerse vakantie. Op maandag 4 september beginnen wij weer. Tot dan.

Lees verder

Pannenkoeken eten op onze laatste schooldag

Het is toch echt bijzonder dat we met een simpele oproep aan de ouders genoeg pannenkoeken hebben om op de laatste schooldag alle kinderen te trakteren op meerdere pannenkoeken. Niemand hoeft op te geven hoeveel er gebakken wordt en we komen toch precies uit. Alle ouders en verzorgers willen we van harte bedanken voor het bakken en serveren van heerlijke pannenkoeken. Als elk jaar was het ook nu weer prachtig weer. In de schaduw van de bomen bleeft iedereen gezellig met elkaar praten om daarna het jaar af te tellen. In ons fotoboek staan foto's van deze traditionele afsluiting van het schooljaar. Je realiseert je dat er alweer een schooljaar voorbij is.

Lees verder

Afscheid groep 8

Het afscheid van groep 8 ging in drie etappes. Op vrijdagavond hadden we een afscheidsfeest bij Braakman Noetsele, op dinsdagavond hadden we de afscheidsmusical en het officiële afscheid met de ouders en verzorgers. op woensdag zwaaiden alle leerlingen onze groep 8 uit. Foto's van al dit staan in ons fotoboek.

Lees verder

Onze nieuwe groepen in 2017-2018

In ons fotoboek staan de foto's van de acht groepen waar wij volgend jaar mee starten. Na de kerstvakantie beginnen we met de derde kleutergroep. We bedanken Annemiek Völkers voor het maken van deze mooie groepsfoto's.

Lees verder

Jaar in beeld 2016-2017 "Slipping through my fingers"

Op de informatieavond toonden wij ons schooljaar in 96 foto's met daarbij de muziek van Abba's "Slipping through my fingers". Deze foto's zijn een greep uit alle fotoalbums van 2016-2017 die op onze website staan. We hebben ze samengebracht in een nieuw fotoboek. Helaas kunnen wij de muziek er niet bij afspelen. Wellicht dat Spotify uitkomst biedt.

Lees verder

Motoragenten in de onderbouw

Dankzij de medewerking van de verkeersouders hadden de leerlingen van de drie kleutergroepen een prachtige morgen. Op dinsdag 27 juni reden twee motoragenten het schoolplein op om een mooie verkeersles te geven waarbij veel aandacht werd gegeven aan het veilig oversteken. Wat is dan nog mooier om zelf op de foto gezet te worden op die stoere motor. Kijk in ons fotoboek voor die mooie foto's. We bedanken de verkeersouders en de agenten voor hun hulp en inzet.

Lees verder

Schoolreis Malkenschoten Apeldoorn

Op onze website staan foto’s van de schoolreis naar het park Malkenschoten in Apeldoorn op dinsdag 20 juni 2017. De kleuters hebben daar een leuke maar ook vermoeiende dag gehad want we kregen foto’s toegezonden van slapende kinderen in de bus. Onze dank gaat uit naar de begeleiders die zijn mee geweest.

Lees verder

We hebben weer gewonnen "Oops, we did it again".

En voor de tweede keer op rij is het ons gelukt om de grote beker van de Avondvierdaagse te winnen. We zijn heel erg blij met dit geweldig mooie resultaat. Nog mooier is de saamhorigheid en de goede sfeer die we met ons "Marijkudde" uitstraalden tijdens deze avondvierdaagse. Lees onze extra nieuwsbrief, bekijk de filmpjes en foto's in ons fotoboek en geniet nog even na. Iedereen die heeft meegedaan bedanken we heel hartelijk voor hun inzet. Laten we tot slot niet vergeten ook de organisatie van de Avondvierdaagse in Nijverdal te bedanken voor de algehele organisatie en de mooie routes die zij hebben uitgezet.

Lees verder

Avondvierdaagse 2017 gestart

De avondvierdaagse is gestart. De eerste avond was meteen al een groot succes dankzij het mooie weer zodat het wandelen heel plezierig was. De Marijkeschool is dit jaar weer uitstekend vertegenwoordigd met een groot aantal leerlingen en begeleiders. We wensen iedereen heel veel plezier toe. In ons fotoboek hebben we van alle avonden foto's geplaatst dankzij onze hoffotograaf, de opa van Lotte. We nodigen u daarom uit om deze albums te bekijken.

Lees verder

Fancy Fair 2017

Op dinsdagmiddag 16 mei hadden we het geluk om prachtig weer te hebben tijdens de Fancy Fair. De jongens en meisjes van groep 7 en 8 zijn er opnieuw in geslaagd om een geweldige Fancy Fair te organiseren. We zijn trots op jullie. Geweldig om te zien hoe jullie met elkaar hebben samengewerkt. Dit jaar waren er opvallend veel dingen om te doen en er waren nieuwe spellen bedacht waar jong en oud zich mee konden vermaken. We kijken terug op een zeer geslaagde Fancy Fair. Zodra de opbrengst bekend is, zullen wij die hier vermelden. Kijk in ons fotoboek om de Fancy Fair nog eens te beleven.

Lees verder

Bezoek van LEGO aan onze studio

Op woensdag 30 november hadden we hoog bezoek van LEGO. Uit Londen, de heer Gary Jones, Area Manager Centraal Europa, Benelux, Ierland van  LEGO Education Europa en uit München Joslyn Adcock Marketing Manager van LEGO Education. Ze kwamen onze LEGO studio bekijken en waren echt onder de indruk van de inrichting van onze studio en het eerste werk met de leerlingen gedaan. We zijn in “progress”, de eerste groepen werken met ontzettend veel plezier met dit prachtige materiaal. Wij zijn verheugd met dit bezoek want het is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn als het om procesgericht werken en techniek gaat.

Lees verder

Lego Education Studio

Het is voor het eerst dat we enkele foto's van onze Lego Education Studio online plaatsen. We zijn ontzettend blij met dit prachtige lokaal. In 2020 wordt Wetenschap en Techniek een verplicht vak op de basisschool. Wij nemen alvast een voorschot. De doorgaande lijn in onze school is door LEGO ontwikkeld: Duplo, WeDo, Construct en Mindstorms. De officiële opening van de studio vindt later dit jaar plaats. Alle leerlingen van groep 8 geconcentreerd aan het werk, twee vaders die helpen, meester Floris die enthousiast bijspringt, zorgen voor foto's als deze:  samenwerken, bouwen, programmeren, uitproberen, testen. Wat gaaf en wat een feest!! Beste Remco en Erwout, bedankt voor jullie hulp. Wordt zeer gewaardeerd! De lessen in de LEGO Education Studio gaan we na de herfstvakantie verder uitrollen. Kijk in ons fotoboek voor de allereerste foto's.

Lees verder