De Prinses Marijkschool is een prachtige school in het groen. We hebben buitendagen voor alle groepen en beschikken over een LEGO studio. Onze passie is goed onderwijs geven. Onze lijfspreuk is:  "Wij hebben oog voor elkaar"

Weersverwachting
Nijverdal
Meer weer in Nijverdal

Van harte welkom op onze site

Hartelijk welkom op de  website van de Prinses Marijkeschool. We hopen dat u onze site overzichtelijk vindt.
We hopen dat u ons vaak op onze site zult bezoeken. Mocht u opmerkingen of vragen hebben, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar info@marijke-ikt.nl.  U helpt ons dan om onze website verder vorm en inhoud te geven. Het team van de Prinses Marijkeschool wenst u heel veel plezier toe bij het bezoek aan onze site.

Nieuws

Red Engineers van de Prinses Marijkeschool

Uit de Tubantia. ENSCHEDE - De Prinses Marijkeschool in Nijverdal, het Canisius in Almelo, de internationale Prinseschool in Enschede en OBS 't Schöppert in Hengelo vertegenwoordigen na de zomervakantie Twente op de Nederlandse televisie. De leerlingen presenteerden zaterdag de meest duurzame ideeën tijdens de RED Engineers Challenge 2016 en mogen het daarom met hun uitvindingen in het RTL 4 programma Greentech opnemen tegen teams uit andere delen van het land. Tijdens de opnames mogen de Twentse scholieren een echt werkend prototype van hun uitvindingen bouwen. 'De Stuiterbal' is het winnende idee van de Prinses Marijkeschool. Door een kleine powerbank in het midden kan je al stuiterend stroom opwekken. Het Canisius bedacht een zwart-wit rolscherm dat in de zomer hitte afstoot, terwijl het in de winter juist warmte vasthoudt.

Terug naar het nieuwsoverzicht