De Prinses Marijkeschool is een prachtige school in het groen. We hebben buitendagen voor alle groepen en beschikken over een LEGO studio. Onze passie is goed onderwijs geven. Onze lijfspreuk is:  "Wij hebben oog voor elkaar"

Weersverwachting
Nijverdal
Meer weer in Nijverdal

Van harte welkom op onze site

Hartelijk welkom op de  website van de Prinses Marijkeschool. We hopen dat u onze site overzichtelijk vindt.
We hopen dat u ons vaak op onze site zult bezoeken. Mocht u opmerkingen of vragen hebben, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar info@marijke-ikt.nl.  U helpt ons dan om onze website verder vorm en inhoud te geven. Het team van de Prinses Marijkeschool wenst u heel veel plezier toe bij het bezoek aan onze site.

Korte inleiding

De pagina toont u allerlei "links" naar sites. Het is een keuze van onze school om deze pagina wat luchtig te houden. Soms komt u een echt onderwijskundige link tegen of er zit een link tussen die met de voorkeur van een van de teamleden te maken heeft. We wensen u in ieder geval veel plezier met deze koppelingen. Verder wijzen we u natuurlijk op de "Link van de week" die we geregeld in onze nieuwsbrief De Schoolweetjes zetten.

Boeken via internet reserveren en lenen

Jolande Broens van de ZinIn bibliotheek is op school geweest en heeft onze leerlingen geleerd hoe zij boeken kunnen reserveren via internet. Er is een link speciaal aangemaakt voor onze school. Dit maakt het mogelijk om ook thuis te reserveren. Klik hier om meteen naar "De bibliotheek op school"  te gaan.

WQXR

Hou je van klassieke muziek dan is WQXR een must. Dit is de klassieke muziekzender van  Amerika. Klassieke muziek afgewisseld met nieuws en het weerbericht. Deze zender heeft als standplaats New York. De antenne staat op het Empire State Building. Klik op deze link en vervolgens op de blauwe knop "Play".  Je kunt ook kiezen uit verschillende mediaplayers (other formats).  We wensen je veel luisterplezier. (Ook als app op uw phone)

KCRW Morning becomes eclectic

KCRW is een radiozender in Los Angeles, met afwisselende muziek in het programma "Morning Becomes Eclectic". Klik op op deze link  en vervolgens op: play.  Jason Bentley draait allerlei muziek; oud en heel nieuw. Dit programma wordt elke ochtend van de werkdag uitgezonden op KCRW. Vaak worden er ook live sessies met muzikanten opgenomen. (Ook als app op uw phone)

6o jaar Prinses Marijkeschool

60 jaar Prinses Marijkeschool in muziek

In 1956 is de Prinses Marijkeschool gebouwd. Al 60 jaar wordt er onderwijs gegeven aan de Noetselerbergweg 23. We hebben een Spotifylijst gemaakt met daarop een nummer uit elk jaar. Veel luisterplezier wensen we u toe. Om alles te beluisteren is een (gratis) Spotify account noodzakelijk. 

Hoofdluis

Luizencontrole. Wat moet u doen als er hoofdluis is geconstateerd op school of als u zelf hoofdluizen constateert bij uw kinderen. Lees het na in ons protocol door op deze link te klikken. De rijksoverheid geeft ook adviezen. Klik op deze link voor een filmpje.

NRC Handelsblad

Nieuws zoals nieuws bedoeld is. Feitelijk en met de achtergronden. Klik op deze link om naar de site van het NRC Handelsblad te gaan. Voor wie de nuance zoekt.

Pleisterkaart

De Pleisterkaart is een handige kaart als het gaat om met één pleister een wond af te sluiten. Klik op deze link om meteen naar deze kaart te gaan. 

Wegwijs in de schoolbibliotheek

Door het klikken op deze link kom je op een handreiking om die boeken te vinden die je graag wilt vinden in onze bibliotheek. Ook als je naar de ZinIn bibliotheek gaat helpt dit formulier je de mooiste boeken te vinden die jij graag wilt lezen.