Waarom de Prinses Marijkeschool?

Bent u op zoek naar een nieuwe school? Wie weet is de Prinses Marijkeschool de school voor uw kinderen?

We zouden het zeer op prijs stellen met u door de school te gaan om u een indruk van onze school te geven. Jazeker onze school is prachtig gelegen. Dat is mooi meegenomen. We hebben weliswaar een gebouw uit 1956 maar wel een gebouw met heel veel sfeer. Kom die sfeer eens proeven. Zeven lokalen liggen op de eerste verdieping. Daardoor is het in onze lokalen heerlijk rustig. Geen gang die voor afleiding zorgt.

Wij geven instructie op drie niveaus. Leerlingen die het aankunnen mogen snel beginnen. De grootste groep leerlingen krijgt een normale instructie en de leerlingen die dat nodig hebben, krijgen een verlengde instructie. Dat kan goed omdat we geen combinatiegroepen hebben.

Elke dag beginnen we vanaf groep 3 met lezen. Lezen is een zeer belangrijk vak. We hebben een goede bibliotheek die we dit jaar nog verder willen uitbreiden. De jongens en meisjes die lezen moeilijk vinden komen aan de instructietafel voor extra ondersteuning. De andere leerlingen hebben hun boek en lezen, zoals we dat zo mooi noemen "stil".

We willen graag een goede sfeer in de groep. Een goede sfeer is een voorwaarde dat onze leerlingen met plezier naar school gaan. We gebruiken de methode Leefstijl om de sociale vaardigheden van onze leerlingen verder te ondersteunen. Daarnaast vullen ouders, leerlingen vanaf groep 5 en de leerkrachten een vragenlijst in van ZIEN!. Deze vragenlijst gaat over hoe de kinderen het op school vinden. De resultaten van deze vragenlijst bespreken we met onze leerlingen en ouders. Zo nu en dan komt het voor dat we een leerling sociale vaardigheidstraining laten volgen, dit natuurlijk altijd in overleg met de ouders/ verzorgers.

We kunnen natuurlijk nog veel meer vertellen. Lees onze schoolgids er eens op na. Vraag andere ouders/ verzorgers wat ze van de Prinses Marijkeschool vinden. Wat zijn hun ervaringen?

We ontvangen u graag voor een gesprek en een rondleiding. Dat kan het gehele jaar door. Bel ons op 0548-615312.

Met vriendelijke groet,

Henk Groot Wassink.