Wie zijn we?
Een groep van enthousiaste leerkrachten en ouders die betrokken zijn bij de Prinses Marijkeschool.
Namens de leerkrachten zijn dat:
Rosalien Claassen;     Marloes Houkema;    Helene Wolters.
Namens de ouders zijn dat:
-    Gerwin Bladder (voorzitter);
-    Marloes Joosten
-    Rian Melenboer

Wat doen we?
We bespreken samen met de directeur het reilen en zeilen en het beleid van de school b

lezen op school    kwaliteitskaarten    bezoek schoolinspecteur
pestbeleid BASplus-project veiligheid
computers op school        computers op school          formatie

Door deze gesprekken ontstaat er meer wederzijds begrip tussen ouders en leerkrachten, c.q. school.  Samen stellen wij de agenda voor de vergadering op.
De MR krijgt over het beleid allerlei besluiten toegestuurd van het bestuur betreffende het Protestants Christelijk Onderwijs (PCO) te Hellendoorn. De MR heeft bij bepaalde schoolse zaken instemming- dan wel adviesbevoegdheid.
De voorzitter van de MR heeft overleg met de voorzitter van de OR. Hierdoor blijven we op de hoogte van elkaars bezigheden.

Hoe vaak komen we bij elkaar?
We hebben 6 vergaderingen per jaar. Alle vergaderingen zijn openbaar. Wie interesse heeft om eens een vergadering bij te wonen, kan de agenda krijgen via de voorzitter van de MR.

Waarom is het leuk om deel uit te maken van de MR?
*   Mee kunnen werken aan een plezierige school voor de kinderen,  leerkrachten en ouders.
*   Zelf invloed uit kunnen oefenen op het beleid van de school.
*   Door een grotere betrokkenheid weet je beter wat er op school gaande is.
*   Een aanspreekpunt te kunnen zijn voor alle ouders inzake het beleid van de school.
*   Op een andere manier met leerkrachten om kunnen gaan. Enz. enz.