Wie zijn wij?

De Prinses Marijkeschool is een school met:

• een veilige en ontspannen sfeer (zo blijkt uit het ouder- en leerlingentevredenheidsonderzoek),

• kwalitatief goed onderwijs met veel aandacht voor lezen, taal en rekenen,

• moderne onderwijsmethoden die voor een goede doorgaande lijn in onze school zorgen,

• 9  groepen

• veel aandacht voor de één zorgroute, een manier van onderwijs waarbij alle leerlingen die instructie krijgen die bij ze past. Kort als het kan en uitgebreider als dat nodig is, veel aandacht voor Engels. Wij zijn de enige Anglia school van Nijverdal. (zie ook www.anglia.nl)

•  elk jaar 3 buitendagen voor alle groepen om in en over de natuur te leren.

•  een LEGO studio en leerlijn om leerlingen enthousiast te maken voor techniek.

• een prachtige bibliotheek die in samenwerking met de plaatselijke bibliotheek wordt voorzien van een actueel aanbod aan leesboeken.

• de leerlingen van groep 7 hun typdiploma halen.

• we dramalessen geven.

• we in 2016-2017 nog meer werk maken van creativiteit middels een subsidie die ons dit mogelijk maakt.

.